Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdusia2384

Co zrobić?

Polecane posty

Wczoraj moja mama zasłabła w pracy. Koleżanka zawiozła ją do szpitala i okazało się, że to przez serce. Mama prawdopodobnie ma początki choroby wieńcowej ( do końca niewiadomo, ponieważ cały czas robią jej badania w szpitalu). Lekarz powiedział, że są 3 przyczyny: palenie papierosów ( moja mama jest nałogowym palaczem), stres i okres przejściowy ( menopauza, mama ma 47 lat). Przyczyną może być także choroba dziedziczna, dziadk( ojciec mamy) był chory na serce( miał dwa zawały, przy drugim zmarł). Najbardziej przeraza mnie to, że mama pali papierosy! Ona nigdy nie potrafiła rzucić palenia. Kilkakrotnie z tatą obiecywali sobie, że rzucą. Tata dotrzymywał słowa, a mama ukradkiem paliła:(boję się, ze ona nie skończy z nałogiem!!!Co mamm zrobić w takiej sytuacji? W jaki sposób powstrzymać ją od palenia? Napiszcie czy u Was był kiedykolwiek podobny problem...martwię się bardzo o mamę, proszę o komentarze

Gość truskawka23
wiem ze jak ktos jest nalogpwym palaczem to ciezko mu to przerwac nawet gdy dowie sie o chorobie, moj wujek mial raka pluc i kopcil do samego konca.mozesz z mama rozmawiac na ten temat ale to Ona sama musi chciec to odstawic, moze bedac w szpitalu wystraszy sie, zrozumie ze nie tedy droga

Wczoraj z tatą próbowaliśmy z nią o tym porozmawiać. Mama powiedziała, że nie bedzie palić, ale jakoś w jej oczach i głosie nie widziałam przekonania.

Gość truskawka23
jak mama tam polezy klka dni, napatrzy sie na chorych to byc moze odechce sie jej palenia i dobrze by bylo jakbyscie poprosili lekarzy zeby ja porzadnie nastraszyli, takie cos moze pomoc

Hmmm, może masz rację, ale ona będzie na nas zła. Wczoraj lekarka nas zapytała, czy mama pali. Powiedzieliśmy prawdę, że tak.A mama była zła, że z lekarzem na ten temat rozmawialiśmy. Nie chcę żeby się teraz denerwowała

Gość truskawka23
ale nie mowcie nic mamie ze rozmawialiscie z lekarzem, poprostu pojdzcie do niego i poproscie zeby zapytal sam mame i wtedy ona sie przyzna i niech wtedy troszke ja postraszy, takie cos dziala, mialam praktyki w szpitalu chorob pluc i wiem ze tak lekarze robili

Gość fanzlalka
TAK U MNIE BYŁ PODOBNY MOJA BABCI UMIERAŁA NA MOICH OCZACH