Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktokoko

kto rejestrował ostatnio auto-pomocy!!!

Polecane posty

Gość ktokoko

Chce zarejestrowac auto i mam tylko fakture -miedzy mna a gosciem prowadzącym dzialalnosć gospodarcza....babka w WK powiedziała ze ejst potrzebna ciagłosć umów,czyli poprzednia umowy miedzy tym co mi sprzedał to auto a tym co od niego kupił..czy to prawda????czy nie wystarczy tylko jedna ostatnia faktura???pomocy,bo oszaleje

jeżeli ten co auto ci sprzedał nie przerejestrował go po kupnie to tak .... chociaż nie jestem pewna. Z doświadczenia wiem że w urzędach komunikacjii w każdym inaczej mówią. Wiem bo rozmawiam z klientami(ubezpieczam auta). A gdzie ubezpieczysz masz cos na oku? oc i ac?

Gość ktokoko
więc ten gosciu przerejestrował na siebie auto-wiec czy ja musze miec te umowy moze mi ktos pomoze a jeśli chodzi o ubezpieczenie to OC jest ważne do wrzesnia i teraz nie wiem bo przepisy mówia tak: Art. 31. 1. W razie zbycia pojazdu mechanicznego, którego posiadacz zawarł umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych, na nabywcę pojazdu przechodzą prawa i obowiązki zbywcy wynikające z tej umowy. Umowa ubezpieczenia ulega rozwiązaniu z upływem okresu, na który została zawarta, chyba że nabywca wypowie ją przed upływem 30 dni od dnia nabycia pojazdu mechanicznego. W przypadku wypowiedzenia umowy, rozwiązuje się ona z upływem 30 dni następujących po dniu nabycia pojazdu mechanicznego. 2. W razie niewypowiedzenia przez nabywcę pojazdu umowy ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych w terminie określonym w ust. 1, zakład ubezpieczeń dokonuje ponownej kalkulacji należnej składki z tytułu udzielanej ochrony ubezpieczeniowej, poczynając od dnia zbycia pojazdu, z uwzględnieniem zniżek przysługujących nabywcy oraz zwyżek go obciążających, w ramach obowiązującej taryfy składek. 3. W razie nabycia pojazdu mechanicznego zarejestrowanego, którego zbywca wbrew obowiązkowi nie zawarł umowy ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych, nabywca jest obowiązany zawrzeć umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych w dniu nabycia pojazdu mechanicznego. mnie dot 1 wiec mam wazne oc do wrzesnia,ale czy ja musze teraz zgłaszac sie do towarzystwa aby mi wpisali moje numery rejestracyjne?czy moge jezdzic na tym oc do wrzesnia i dopiero potem albo zawrzec nowa umowe z innym ubezpieczycielem albo tą kontynuować moze troche namieszałam,ale chodzi mi o to czy to OC jest wazne-co ja mam robic??? dzieki za odpowiedz

Gość ktokoko
nikt???pilne dzieki