Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Fajny ten sen tak

Jutro będę miał już 5 komputerów jak libedowsky

Polecane posty

1 minutę temu, Onaaaa napisał:

7 monitorów i 2 rzutniki to nie miałabym gdzie to dać a mam wiekszy dom od ciebie. 

Na razie nie licząc kabli i wysyłki dałem 378zł za 4szt to mniej niż za laptopa który jest gorszy techniczne niż 3 mff z tego kompletu

W laptopie płaci się frycowe za ekran wbudowany w porównaniu z mff

Nawet licząc że dokupie tego vega 11 to będzie 828zł 

Za tyle bym kupił pewnie gen 9 mff co ma gpu 630 też 

Nawet mff za 7500zl ma to samo gpu co mój za 164zł 

Vega 11 to też będzie najwyzszy model gpu mff tylko od amd zamiast intela

A większego cpu niz gen 7 nie potrzebuje bo wystarczy sprzetowe 4k video yt

Można by wszystkie 5szt tylko porównać z duzom budom na atx tylko to już by był w kącie pokoju i nie pod 85 w salonie i innych miejsc mieszkania 

Hdmi kable ciągnąć po 50m2 to tez abstrakcyjne jest 

2 minuty temu, BabkaBożyBelmondo napisał:

I tak dalej będziesz nieszczęśliwy.

Ale cípki poogladam 4k wszystkie, pogram retro i emulatory, popracuje wygodnie bez smieci na pulpicie 

A jeszcze jezyk na koniec pewnie zbuduje duzom bude który będzie najlepszy z nich wszystkich ale właśnie smutny w kuchni czy kącie pokoju xD 

6 minut temu, Fajny ten sen tak napisał:

Na razie nie licząc kabli i wysyłki dałem 378zł za 4szt to mniej niż za laptopa który jest gorszy techniczne niż 3 mff z tego kompletu

W laptopie płaci się frycowe za ekran wbudowany w porównaniu z mff

Nawet licząc że dokupie tego vega 11 to będzie 828zł 

Za tyle bym kupił pewnie gen 9 mff co ma gpu 630 też 

Nawet mff za 7500zl ma to samo gpu co mój za 164zł 

Vega 11 to też będzie najwyzszy model gpu mff tylko od amd zamiast intela

A większego cpu niz gen 7 nie potrzebuje bo wystarczy sprzetowe 4k video yt

Można by wszystkie 5szt tylko porównać z duzom budom na atx tylko to już by był w kącie pokoju i nie pod 85 w salonie i innych miejsc mieszkania 

Hdmi kable ciągnąć po 50m2 to tez abstrakcyjne jest 

Za taką kasę to synowi tablety kupowałam. Ale na tych kompach to idą ci gry? Czy ty grasz w stare gry tylko?

Proponuję dobić do 10 kompów. Jeden dać przy wejściu z kamerką żeby jak ktoś przyjdzie bał sie ciebie zaatakować. No i koniecznie do łazienki jeden albo tam tv lepiej. 

• Haha 1

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Za taką kasę to synowi tablety kupowałam. Ale na tych kompach to idą ci gry? Czy ty grasz w stare gry tylko?

gma 950, intel hd 3000 graphics, intel hd 4600 graphics, intel uhd630 i później dojdzie vega 11

Dopiero po vega 11 dojdzie pcet z dedykowaną kartą graficzną 

Jak sobie radzą te mini pcety w grach komputerowych całkiem spoko oczywiście te starsze, do najnowszych gier mam ps5 xsx, oprócz tego jeszcze ps2 ps3 ps4

Na Vega 11 tak jak pisał Rymcym wszystko pójdzie z emulacją bez problemu czyli szeroki zakres konsol + najnowsze gry na medium lub low w 60fps

jeden mff będzie retro z grami na xp + niżej + dos + emulator ps1 + emulator 3dfxa

Drugi jest biura tu nie potrzebuje gier komputerowych mam pracować nie grać 

Trzeci mff pod 32" też nie potrzebny do grania bardziej video fullhd 4k po ściągnięciu sobie poradzi

Czwarty mff pod 85" sobie poradzi z każdym 4k video w locie nawet yt też nie potrzebuje gier w nim

Dopiero ten Vega 11 od amd będzie do emulatory i gierki oraz następny duża buda 3 monitory crysis setup tam już będzie moc na sam koniec 

• Like 1

7 minut temu, Onaaaa napisał:

Proponuję dobić do 10 kompów. Jeden dać przy wejściu z kamerką żeby jak ktoś przyjdzie bał sie ciebie zaatakować. No i koniecznie do łazienki jeden albo tam tv lepiej. 

Mam monitor na przedpokoju tylko tutaj bardziej pc pendrive, może zamontuje tablet rezygnując z monitora przedpokoju 

12 minut temu, Onaaaa napisał:

To kibla chciałem telewizor to jest problem z tym bo wilgoć som specjalne lazienkowe ale drogie jak złoto 

Póki co noszę tablet i stawiam na pralce lub kibelku zamknietym 

29 minut temu, BabkaBożyBelmondo napisał:

I tak dalej będziesz nieszczęśliwy.

Fajnie jest mieć dostęp do komputera pod telewizorem a nie jakieś ulomne oprog tv wykastrowane, moc że możesz wyświetlić wszystko co zechcesz bez ograniczeń 

4 minuty temu, Fajny ten sen tak napisał:

Mam monitor na przedpokoju tylko tutaj bardziej pc pendrive, może zamontuje tablet rezygnując z monitora przedpokoju 

No i dobrze daj tablet i zrób sobie takie full mieszkanie nowoczesne że wszędzie monitory, rzutniki, telewizory i tablety. Jak juz tam ktoś wejdzie to nie bedzie chcial wyjść 😆 przydałby ci sie jeszcze taki robot że ty mówisz sok a on przywozi z lodówki 😆

Przed chwilą, Fajny ten sen tak napisał:

Fajnie jest mieć dostęp do komputera pod telewizorem a nie jakieś ulomne oprog tv wykastrowane, moc że możesz wyświetlić wszystko co zechcesz bez ograniczeń 

Po co mi to piszesz? Przecież doskonale wiem ze twoja obsesja na punkcie sprzętów to marna próba zapełnienia luki. Temat zastępczy. 

4 minuty temu, Onaaaa napisał:

No i dobrze daj tablet i zrób sobie takie full mieszkanie nowoczesne że wszędzie monitory, rzutniki, telewizory i tablety. Jak juz tam ktoś wejdzie to nie bedzie chcial wyjść 😆 przydałby ci sie jeszcze taki robot że ty mówisz sok a on przywozi z lodówki 😆

No ze spółdzielni jak byli zobaczyć grzejnik łazienkowy to się zatrzymal na chwilę przy monitor przedpokoju i wtf

6 minut temu, BabkaBożyBelmondo napisał:

Po co mi to piszesz? Przecież doskonale wiem ze twoja obsesja na punkcie sprzętów to marna próba zapełnienia luki. Temat zastępczy. 

No co zrobisz dekadę już naganiam dope bez skutecznie 

13 minut temu, Onaaaa napisał:

No bo czego brakuje jak siadam przed 85 czy rzutnik mogę pograć ps345 xsx (rzutnik ps4/5) mam 4k ale po ściągnięciu z oprogramowania tv, właśnie pceta brakuje nie tyle do gier co do całej reszty żeby sobie pograć w coś starszego, odpalić film nawet z serwisu co na tabletach nie działa, zrobić co się chce i tutaj pc z pełnym win11 wpasuje się idealnie mogę podpisać laptopa ale sam fakt że kuleje moc w 4k, że po godzinie stracę obraz bo padnie bateria i wygląda to źle podpięte mff jest 4x mniejszy 

W sypialni to samo niby mam chromcasta 3.0 mam ps2/3 to brakuje czegos takiego do wszystkiego żeby nawet sobie wyświetlić video a akurat mi zostało jedno wejście vga

Biuro to biuro a setup xp to taka nostalgia będzie 

Każde fajna sprawa bo np w salonie sobie zrobię tapete tekkena 8 a w sypialni lachona a komputer biura kolory pomarańczy a retro tapete xp tą łąkę 

I nie muszę nic ustawiać od guzika będzie gotowe do pracy lub rozrywki 

Mnie np nie kreco, gry pc co nie ma do nich płyt płacić za obrazek jpg więc nawet gdybym miał pceta za 20tyś pod 85 to ból głowy później wydać na obrazek jpg na stimie czy epiku 169,99 jak na płycie 67zł na allegro tylko dlatego że miałbym dostęp do maksymalnej jakości grafiki komputerowej na 8k skalowane do 4k z ultra 4xaa itd

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się