Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalla24

Czy ksiądz może robić problemy?

Polecane posty

Gość kalla24

Mój narzeczony jest \"lekko\" na bakier z kościołem. Ma wszystkie sakramenty (chrzest, bierzmowanie) ale np. nie przyjmuje księdza po kolędzie, a do kościoła chodzi tylko na śluby, chrzty i pogrzeby. Teraz jesteśmy na etapie robienia kursu przedmałżeńskiego i jest taki problem, że przed ślubem jednym z dokumentów jakie trzeba przedstawić jest xero świadectwa ze szkoły na którym była religia. Mój narzeczony ma takie świadectwo z 7 klasy podstawówki :( gdyż od 8 klasy \"obraził się\" na księdza i nie chodził na religię. Jak myślicie? Może ksiądz robić jakieś problemy z tego powodu? Ja miałam religię do 4 klasy liceum,a on? :( ehh odechciewa mi się wszystkiego.

Gość olać księdza
pedofila

Gość kalla24
Olać olać ale my chcemy wziąć ślub kościelny

Gość aj tam
to pojdziecie do innego normalnego ksiedza;) jestescie dorosli odpowiedzialni nie zabiliscie nikogo, kiedys do slubow nie potrzebowali swiadectw to nowy wymysl albo tez przeszkoda

Gość chcecie ślub kościelny
czy raczej TY chcesz? sory ale skoro do kośioła nie chodzi Twój facet itd to po co w tym dniu udawać wielkego katolika?

Gość co się czepiasz
chodzenie do kościoła nikogo nie czyni osobą wierzącą! najlepiej na sumę do kościółka a potem starą za manele bo zupa była za słona!! a może oni chcą przysiądz przed bogiem a ksiądz to tylko konieczny dodatek! koleżanka napisała, że obraził się na księdza a nie PANA BOGA. Moja skromna rada - szczera rozmowa i nie powinno być problemów więc głowa do góry;)! pokażcie że się kochacie i chcecie jeszcze bardziej połączyć się przed bogiem,a będzie dobrze :) POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kalla24
Tak jak napisała osoba powyżej - narzeczony nie obraził się na Boga tylko wkurzył go ksiądz i tyle. Chcemy wziąć ślub kościelny oboje. Zależy nam na tym, między innymi dlatego chodzimy teraz na nauki przedmałżeńskie. Tak sobie myślę, że skoro znajoma wzięła ślub kościelny z osobą niewierzącą, wielu ludzi ma też inne "problemy" typu ciąża itd to może nie będzie aż tak źle.

Gość od nas nikt nie wymagał
świadectw. Trzeba było przedstawić zaświadczenie z kursu i pieczatki z poradni, oczywiście pozostałe dokumenty takie jak akty urodzenia, czy chrztu również, ale świadectw nikt nie chciał oglądać. Pozdrawiam

Gość aisja
powiem szczerze: jak dacie większą ofiarę to i zaśwaidczenie z religii nie będzie potrzebne. Przez rządy PIS to niedługo bedą wymagać badania ginekologicznego

Gość kalla24
Idziemy dzisiaj na drugie spotkanie więc może zapytam co z tym fantem zrobić i czy xero świadectwa z 7 klasy podstawówki może być. Nie mam zamiaru się z nimi droczyć.

Gość dddddddddddddddddd
my musimy przedstawic tylko zaswiadczenie ze Paweł był chrzczony ja byłam chrzczona w tej parafii ksiadz powiedział ze nic nie bedzie nam nic utrudniał a jak chcemy to na nauki mozemy chodzic dla nas samych on tego nie wymaga ma do czynienia z dorosłymi ludzmi itd. a kazdy znajdzie sposób aby go oszukac powiedział nam ze miłosc to my przysiegamy przed Bogiem i to on nas błogosławi i nasza miłość.

Gość pikaczuczu
a tak z ciekawosci - ddddddddddddddddddd- wybieracie sie na te nauki ?