Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa289

dzień dobry i do widzenia w autobusie

Polecane posty

Nie chodzi mi o miejskie autobusy, lecz o PKS i inne linie podmiejskie. Czy należy witać się i żegnać z kierowcą jeżeli jeżdżę codziennie takim środkiem lokomocji? Kierowcy się oczywiście zmieniają i jeżdżą o różnych porach. Niektórzy nie odpowiadają na moje powitanie, inni wyczuwam, że oczekują tego ode mnie. Nie wiem jak mam się zachowywać.

zawsze miło i kulturalnie jest, kiedy mówi się \"dzień dobry\" itp. ja bym mówiła. a tym, że niektórzy ci nie odpowiadją nie zrażaj się ;)

Gość uzytkowinik PKS
Ja zawsze mówię, ale te wiejskie buce(kierowcy) nigdy mi nie odpowiadają

Gość Niektórzy kierowcy są naprawdę
Niektórzy kierowcy są naprawdę sympatyczni. :-) Mysle, ze wypada się przywitać, a jeśli jakiś kierowca ci nie odpowie - to źle świadczy o nim a nie o tobie... :-)

Gość kks zalecze
ja mowie;)

Gość taka tam xxxzzzyyy
ja mowie

Gość Brondynka
Ja mówie "dzień dobry" chociaż nie wszyscy odpowiadają, ale próbuje ich uczyc kultury ;) Dziwi mnie, że częściej odpowiadaja "dowidzenia", gdy mówie przy wychodzeniu...

codziennie jeżdze jednym a tym samym autobusem do pracy, kierowców o tej porze jeździ z reguły 3 na zmiane więc mnie juz znają, zawsze mówie dzień dobry i dowidzenia lub dobranoc, bo zdarza sie , ze wracam póxno. Casami nawet oni sami mówią pierwsi.