Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34-tygodniowka

czy są tu mamy ktore mialy miec cesarke a im nie zrobili????

Polecane posty

Gość 34-tygodniowka

ostatnio mojej mamy kolezanka mi powiedziala ze nawet jak lekarz da mi skierowanie na cesarke to nie jest wcale powiedziane ze ją mi zrobią w szpitalu w ktorym bede rodzic , strasznie sie zdziwilam wiec chcialam sie upewnic czy faktycznie zdarzają sie takie przypadki, bo szczerze mowiąc nastawilam sie juz psychicznie na cesarke i nie chcialabym w ostatnim momencie sie dowiedziec ze mam rodzic naturalnie bo jakis tam lekarz nie widzi przeciwskazan

Gość 34-tygodniowka
upupupupupupu

Gość 34-tygodniowka
a moze ktoras z was chociaz slyszala o takim przypadku????

Gość doradzam
ja wiem ze dziewczyny umawiaja sie ze swoim lekarzem na okreslony termin i on je kroi wiec nie ma niejasnych sytuacji

Gość niemozliweee

Wszystko zależy od ego z jakiego powodu masz mieć cesarkę. ?? Co do umawiania róznie z tym bywa. Lekarz nie musi wcale pracować w szpitalu. Ja ze swoim też byłam umówiona ale Alka się pospieszyła i urodziła dzień przed terminem kiedy akurat nie miał dyzuru.

ja ja lezałam w szpitalu to słyszałam jak ordynator kazał sprawdzić zaswiadczenie takiej jednej dziewczyny czy aby na pewno musi miec cięcie.Ale miała szczęscie że neurolog potwierdził koniecznosc ciecia!!!

Gość 34-tygodniowka
ja mialam bardzo potluczoną miednice podczas wypadku, ktora bardzo mnie boli a w ciązy te obiawy sie jeszcze bardziej nasilily, w karcie szpitalnej mam napisane: podejrzenie zwichniecia stawu krzyżowo-biodrowego, moj gin wczesniej mowil ze jak narazie to nie jest wskazanie do ciecia , ale ostatnio jak bylam na wizycie i mowilam mu o swoich bolach kregoslupa i miednicy to stwierdzil ze nie bedzie mnie meczyl i trzymal do konca no i ze gdzies dwa tyg przed porodem bede miec ciecie, tylko ze po 1. mam zamiar rodzic w innym szpitalu niz on kieruje a po 2. to on tam i tak chyba nie jest przy porodach , wiec teraz nie wiem co mam myslec

Ja jestem po operacji kregosłupa S-3 Czyli częsc krzyzowa.Po operacji mówiono mi że mamnie wysilac mięsni brzucha,żadnych cwiczeń wysiłkowych,ale jak przyszło do porodu to nie widzieli przeciwskazań.Urodziłam siłami natury,poród miałam dosyc szybki ok 6 godzin. Przebiegło wszystko sprawnie, czego i tobie zyczę.

Gość podnoszee

Gość 34-tygodniowka
szwedzia a to twoj lekarz ci juz dal skierowanie na cc tylko ze jak doszlo do porodu to zarządzili inaczej ?????????

Gość TZE

mój gin mnie wysłam do moich neurochirurgów i ortopedy i oni stwierdzili ze nie ma przeciwskazań do porodu siłami natury.Ja nie nalegałam - wkońcu to fachowcy.Jokos specjalnie nie zależało mi na cesarce.Ale pamietam jak pytałam o poród zaraz po operacji - wtedy orzekli że gdyby była ciaza to należy ja rozwiazać przez ciecie. Jak widać sami nie wiedzą co jest dobre .......

Powiem ci tylko ze dyski mam wporządku.Miałam usuwaną torbiel na korzeniach.Ta torbiel wzrasta pod wpływem zwrastajacego cisnienia hydrostatycznego w organizmie.Cisnienie to wzrasta pod wpływem kazdego wysiłku.Nie moge ćwiczyć zwłazcza mięsni brzucha.Nie są mi wskazane wsumie żadne wysiłki- bo torbielka sie pompuje no i rośnie.Potem usiska na nerwy - boli. Ale jest w miarę ok,jestem zadowolona i nie wiem czy by mi bardziej nie zaszkodzili wkuwajac miedzy kregi.

Gość 34-tygodniowka
no to dobrze ze wszystko w miare ok :) ja mialam wypadek 2 lata temu na poczatku w szpitalu pani powiedziala mi ze mam zlamaną miednice i ze nie bede rodzic naturalnie no ale pozniej przewiezli mnie do innego szpitala tam mnie kilka razy przeswietlali i okazalo sie ze mam ją mocno stluczoną. ona mi okropnie dokucza nie moge za dlugo siedziec i wogole a teraz w ciazy te bole sie nasilają moj gin napoczatku mowil ze to nie jest wskazanie do ciecia i ze przed porodem bedą musieli mnie jeszzcze ortopedzi przebadac. ale na ostatniej wizycie stwierdzil ze nie bedzie mnie meczyl do 40 tygodnia i ze tak dwa tyg. wczesniej powinni mnie juz ciąć. wiec to stwierdzenie bylo dla mnie jednoznaczne z tym ze wypisze mi to skierowanie (widocznie zlitowal sie bo i tak na mnie juz niezle zarobil- chodze prywatnie) tylko ze teraz mam pewne obawy, bo chce rodzic w innym miescie niz on kieruje, poniewaz mam tam rodzine i mialabym opieke zapewnioną . boje sie ze mogloby dojsc to tego ze lekarze stwierdza ze nie widza przeciwskazan do ciecia i beda mi kazali rodzic naturalnie czego juz sobie nie wyobrazam. dlatego spytalam sie tu na forum czy zdarzają sie takie przypadki, ze lekarze mogą nie wykonac cesarki , mimo ze sie ma skierowanie od lekarza

Gość podnoszeeee

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa

wydaje mi sie ze raczej nie moga acz kolwiek byłam swiadkiem sprawdzanie takich zaswiadczeń przez ordynatora z innymi lekarzami.

Gość odswiezammm