Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża mama

jak rozśmieszyć 3 MIESIĘCZNE DZIECKO

Polecane posty

Gość świeża mama

slyszalam że niektore dzieci juz smieja się na głos, prosze o sugestie jakies zabawy itp co zrobić aby moja mała dziewczynka smiała się GŁOŚNO

poczytaj jej kafeterie, a w szczególności dział ciążowy :-P

spróbuj wziąc maleńką na ręce i robi tak zwany samolocik - moja niunia własnie z tego najpierw sie śmiała w głos - ten brecht takiego malucha jest nie do pobicia:D wszyscy płakaliśmy ze śmiechu .....;)

Gość kociarka.
moze pospiewać :)

Gość świeża mama
na samolocik jak na razie się tylko usmiecha ale nie na głos, własnie próbowałam

a może \"a kuku\"-chowając się za dłoniami ....?

ja malego gilgocze- moze tez sprobuj. On wtedy sie najglosniej smieje. jeszcze lubi jak go podnosze wysoko, tak nad moja glowe i mowie mu jaki jest duzy

Gość rozklapcioszka stara
tak naprawde dzie ci 3 miesieczne tylko sie usmiechaja, prawdziwy smiech pojawia sie w 6 miesiącu moze nawet pozniej dzzieci przeciez tylko wydaja dzwieki eeeeeeeeeeeeee aaaaaa aguuuuuuuu to jak maja sie smiac pelną gębą

rozklapiosza nie zgadzam sie z Tobą. Mój synek szybko zaczął się śmiać na głos. Na początku 3 miesiąca i nie uważam, zeby to były tylko takie dźwięki

basia22 chyba Ci sie przeslyszalo albo juz nie pamietasz kiedy to bylo moj ma 5,5 mca i teraz sie naprawde smieje a nie wydaje dzwieki smiechopodobne

no raczej mi sie nie przesłyszało. Wtedy oczywiście głośny śmiech był inny niż teraz. Ale wydaje mi się, ze to właśnie tak jest, że najpierw ten śmiech nie jest taki hahaha tylko bardziej piszczący.

ok dobra to moj zdobyl tą umiejętnośc nieco poźniej

Gość świeża mama
APELUJE ....!!! zapodajcie jeszcze jakies metody zabawy sposoby rozsmieszania dzieci 3 miesiecznych

Gość Gabcia 27l
e tam, moja mala sie smiala glosno jak miala 2 mce wystarczylo ją polozyc na brzuchu

Gość a jestem zdziwiona
pokazcie im swoje posty na forum a pekna ze śmiechu

Gość paprotka zwyczina
np zamontuj karuzele w łózeczku

Moja niunia po raz pierwszy smiala sie nagłos gdy całowałam po szyjce giglając ja bo boczkach i cos do nie mowiac - taki jakby \"atak\" całująco-giglający :) Miala wtedy ok3 miesiace i to byl taki jakby smiech"hehehe" brzmi zabawnie :D

Gość kangurek26
:)moze poczytac baajki, ptasie radio? :P

moj starszy zaczal smiac sie w glos kolo 5 mc. Tomek smieje sie w glos od jakiegos miesiaca juz. poprostu gadam do niego a raczej z nim:) ja zdanie a on swoje w postaci a guuu, auuuu. czasem jest tak ze potrafi mnie przegadac;) czesto mowiie w jego jezyku- uzywam zwrotow a guu, auuu ale jak sie rozgada to mowie do niego \"po dosroslemu\"- a co mowie? np: naprawde, nie zartujesz, serio, ale ty sie z mama nie sprzeczaj, ale slicznie sie usmiechasz. taka dorosla rozmowa chyba mu sie podoba:) bo smieje sie w glos:D

Gość leserka
moj sie smial w glos dopiero jak skonczyl 4 mce wszczesniej tylko usmiechal, ale pewnego dnia stalo sie, kupilam mu mate edukacyjną (plaza) i to go zaczelo dopiero bawic do glosnego smiechu:):);)

Gość leserka
to była oczywiscie tropikalna wyspa a nie plaża ;) :0 :P

Gość świeża mama
u nas dalej nic się nie zmieniło, proszę jeszcze o jakieś pomysły

Gość RDTYH
TRZES GLOWA W RYTM MUZYKI

Gość opowiedz kawal

Gość bocianka qwerty
pogilac pod paszkami, pogilac po nozkach, pospiewac mu, potarmosic...

Gość MamaMio
pocałować po brzuchu, pogilgotać pod brodą :)

Gość gość
Mojego bawiło jak ktoś się energicznie obracał, tzn. ktoś stał tyłem do niego a potem szybko odwracał się i na niego patrzył, zauważyliśmy to zupełnie przypadkiem i działało bezbłędnie, chichrał się tak że nieraz czkawki dostawał :) To własnie ten pierwszy śmiech, bo potem głupawkę z różnych powodów miewał.

Gość gość
A ja wam powiem ,ze mojego synka rozsmiesza starsza siostra.Nie wiem co ona w sobie ma,ale wystarczy ,ze powie slowo a maly zanosi sie smiechem.Nikt i nigdy go nie potrafil tak rozbawic jak moja cora.Synek szaleje na jej punkcie i sam ja zaczepia by sie smiac.Ma 5m i nawet probuje nasladowac starsza siostre jak cora piszczy to maly tez zaczyna piszczec jak ona I sie brechtaja razem.Smieje sie od 3m .

Gość gość
moj się cieszy ze wszytskiego, ze nakrywam go kocem, ze całuje, ze mowie cos na ucho, ze łaskocze, ze bucze , ze klaskam, podrzucam, strasze, :)q