Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z nową nadzieją.

LECZENIE TRĄDZIKU WEDŁUG WRÓŻKI-ZACZYNAMY OD PONIEDZIAŁKU!!!

Polecane posty

Gość z nową nadzieją.

Dzisiaj byłam u wrózki i zapytałam ja jak mogę pozbyć sie trądziku...Po kilku chwilach usłyszałam,że już niebawem(po ok 2 miesiącach)pokonam trązik,tylko muszę wiedzieć jak pielęgnować skórę... -Przemywać twarz spirycytucem salicylowym -Nie dotykać skóry wtarzy! -Pić kilka razy dziennie herbatkę z Arniki -Przemywać twarz wyciągiem z nagietka Mam zamiar postępowaćtak jak nakazała Ela Sellena,bo i tak nie mam juznic do stracenia.Może warto spróbować?Ja zaczynam od poniedziałku!!!Jutro kupię co trzeba.

Gość klarena
no ba jasne ze Ci tradzik zniknie od spirytusu salicylowego ale potem wróci ze zdwojoną siła zobaczysz no ale w kazdym razie rzycze powodzenia

I dołączam sie do wypowidzi Klareny! a próbowałaś już jakiś metod na trądzik?

Gość z nową nadzieją.
ja to na trądzik próbowałam juz wszystkiego!Ale rzadnych z tym wymienionych przez wrózkę...Na prawdę nie mam nic do stracenia...Zaryzykuje...idzie wiosna..chciała bym bardzo wyglądać jak człowiek...

Sama miałam z tym ogromne problemy wię wiem co czujesz! :( leczyłam się różnymi maściami, preparatami i antybiotykami. Ale pomogły dopiero tabletki antykoncepcyjne, które jednak stanowią dość kontrowersyjny temat.

Gość z nową nadzieją.
tabletki też już mam!Zaczynam je łykać od następnej miesiączki(czyli za około tydzień)

Gość klarena
również mam z tym problem i już mnie to cholernie irytuje Nade a odstawiłaś już anty.. czy nadal bierzesz? bo podobno włąsnie po odstawieniu jest masakra, a w czasie brania ok

a jakie to tableteczki jak moge wiedziec?:)

Gość z nową nadzieją.
pewnie,że możesz.Harmonet.Co o nich myślisz?

Ja brałam Diane 35, po 3-4 miesiącach już zauważyłam efekty! ale wyczułam w piersi jakiś guzek i lekarz kazał mi odstawić. Okazało sieże to nic poważnego więc moge zacząc brać dalej, czekam tylko na miesiączke:) odstawiłam je na ok miesiąc, w tym czasie nie wyskoczył mi żaden syfek, ale może to za mało czasu więc sama nie wiem jak to jest z cerą po odstawieniu tabletek.

Gość z nową nadzieją.
ja mam zamiar brać te tabletki tylko przez jakies 2 miesiące bo boje sie bezpłodności:/tyle sie na ten temat zaczytałam:/

ja po pół roku mam przejść na łagodniejsze, tak mi zalecił lekarz. Ale tabletki bardzo mi pomogły! koniec nietylko z trądzikiem ( no może jakiś jeden syfek czsem sie pojawił, ale jak ktoś wie co to znaczy trądzik to pojedyńcza krostka brzmi jak zbawienie!:) ) ale i ze świecącą sie cerą i bolacymi miesiączkami. Mam nadzieje że metoda od wróżki poskutkuje! :)

Gość Informujjjj.....
Pisz jak Ci bedzie szło z ta rada od wróżki...gdy byłam młodsza i dostałam tradzik mama kazała mi przecierac trwarz i plecy spirytusem bo jej to pomoglo i tak sie wyleczyła...ale kiedy to bylo tyle lat temu a ja robiłam tak jak mówiła przez jakis czas a pozniej gdy kosmetyczka powiedziała mi ze to nie jest dobre przestałam...generalnie meczy mnie nadal tradzik ale jak chodze na salarium jest lepiej...do tego przemywam buzke płynem do higieny intymnej i biore witamine A...

Gość z nową nadzieją
Heh ja wyłożyłam na solarium ok 700zł!Co tydzieńnowe karnety,wiećej minut,inne kremy.I co?I nic!Solarium dziła puki na nie chodzisz!A przecież nikt na pieniądach nie śpi!Dzięki bogu ja już się odzwycaiłam od tego wstrętnego zwyczaju a po opaleniźnie kompletnie nic mi nie pozostało,no może poza koszmarnie suchą i zniszczoną skórą... Ok będe informowała jak mi idzie.Wczoraj wieczorem pierwszy raz użyłam tego spirytsu i jak tak dalej będzie szło to za miesiąc będe piękna:)

Gość iiiiiiiiiiiiiiii
brałam i Diane i Cilest :O przytyłam 10kg i potem parę latek walczłyam, żeby się tych pozbyć :O do dziś mam wachania na wadze :( poza tym strasznie zaczęła mi się łuszczyć skóra na twarzy :O cera po ich odstawieniu znacznie mi się pogorszyła :( masakra :( JUŻ NIGDY WIĘCEJ TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH!!!!!!!!!!!!!

Gość endi
dziewczyny zróbcie badania hormonalne i wybierzcie sie do odbrego endokrynologa- ginekologa mam tradzik od kilkunastu lat i ostatnio sie okazało ze mam prawdopodobnie PCO i stad tradzik

z nowa nadzieja--> tylko pamiętaj żeby nawilżać twarz po spirytusie i ze po tabletkach- jak sa zle dobrane- moze ci sie pogorszyc. przy takich sprawach poleca sie jeanine albo co niektorzy diane- ale to rozwala watrobe i juz stare jest.