Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lililililili

rusza mi sie zab! co robic?

Polecane posty

Gość lililililili

blagam powiedzcie co robic, to zab leczony kanalowo, gorna czworka, zostanie mi tylko 1/4 zeba po wyrwaniu tego kawalka, czy bedzie szansa na odbudowanie? Blagam powiedzcie co robic, bo mam wrazenie ze tego zeba sie nie uratuje a ja sie nie znam na tych koronkach, implantach, nie wiem co bedzie dalej:( napiszcie

Gość ja tez tak mialam
bez paniki taki zab mozna odbudowac,lec do dentysty.zawsze mozna zrobic koronke.tylko uprzedzam bedziesz musiala prywatnie bo z tego co wiem na fundusz nie robia

Gość niteczką go
i wyrwać :)

Gość lililililil
czyli wyrwa mi go i pozniej z 1/4 zab bedzie odbudowany? Byloby cudownie. Ja dbam o zeby ale tu wyszlo leczenie kanalu, zgorzel, boje sie ze bede musiala miec implant albo nie wiem co. Bardzo sie boe, mam teraz problemy z jedzeniem, masakra. Na szczescie jutro lece do dentysty, mam prywatnego ale taniego wiec nie kosztowaloby mnie to wiece niz 200zl. tak sie boje..

Gość uszy do góry
napewno da sie coś z tym zrobic teraz stomatolodzy umieją zdzialac cuda 🖐️:)

Gość ja tez tak mialam
to co sie rusza wyrywaja.natomiast reszte piluja i na taki gwincik do korzenia przyczepiaja.ja mam koronke i jest ok

Gość lililililil
dziekuje za pocieszenie, od piatku sie z tym mecze, ze tez na weekend musialo sie zaczac ruszac:) ale jutro biegne, mam nadzieje ze uda sie cos zrobic, boje sie tylko ze jutro mni wyrwie ten kawalek i do momentu wyleczenia kanalu bede chodzic z takim prawie pustym miejscem i nie bedzie mi jak mial dentysta wsadzic takiej prowizorycznej plomby na sączek, bo sie nie utrzyma.

Gość ja tez tak mialam
zaklei fleczerem nie martw sie.ja mialam polowe scianki reszta zeba sie rozsypala.pobral mi odcisk ,zakleil fleczerem i poszlam do domu.po tygodniu przyszlam na zamocowanie koronki.troszke tylko boli jak koronke pod dziaslo wpycha,ale ja mialam7lat temu robione wiec metody mogly sie zmienic.