Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bziku

ćwiczenia dla kobiet w ciąży

Polecane posty

Gość bziku

dziewczyny, czy chodzicie na jakieś cwiczenia dla kobiet w ciąży? Jakiś lekki aerobik, ćwiczenia z piłką, pilates - cokolwiek? Ćwiczycie wogóle? Zaczynam szukać czegoś w stolicy, moze macie cośbezbiecznego, co mozecie polecić?

zazwyczaj przy szkolach rodzenia sa dodatkowe zajecia dla kobiet w ciazy. przynajmniej tak jest w moim miescie. Najpierw jest taki lekki aerobik dla kobiet w ciazy i w pologu, a druga godzina jest w grocie solnej. Ja nie chodziłam, ale znam osoby, ktore chodzily i sa zadowolone.

ja przed ciaz regularnie 2x w tyg chodzialm na silownie. od 18 tc znow zaczelam chodzic. Mam specjalnie ulozony plan: cwicze na rowerze, crossie i biezni. Do tego cwiczenia na mies kregoslupa. Czuje sie rewelacyjnie po takim 1,5 godz treningu. Chodze 2 x w tyg.

Ja nie chodzę na żadne zorganizowane, ale ćwiczę na chodziarzu i jeżdżę na rowerze, jak tylko słonko zaświeci. Oczywiście konsultowałam to z lekarzem i nie widzi przeciwskazań;) Tzn oczywiście z rowerem wiąże się ryzyko upadku, ale ja to już prawie wyczynowo jeżdżę;) i nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek się przewróciła. Po prostu teraz się nie \"ścigam\" ;)

Gość bziku
dzięki dziewczyny - a moze ktoś chodzi na takie "zorganizowane" ćwiczenia - poza szkołą rodzenia? Myszka - ja własnie też "przed" ćwiczyłam regularnie, zastanawiam się nad cwiczeniami w domu. Mam ławeczkę, cieżarki, zajączki na nogi. Kto układał ci trening? U mnie na siłowni sami faceci trenerzy - więc raczej nie odważę się by iść po trening własnie do nich (nie sądzę by mieli doświadczenie). Może wkleisz swój trening?

bziku poszukaj gdzieś płytek, często są w kioskach ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Jak wrzucisz w google to też znajdziesz trochę tego. Myślę, że coś dla siebie wybierzesz..

Gość bziku
no własnie tam szperam:) znalazłam taki program "Aktywne 9 miesięcy" - mówią o nim na TVN Style. Prowadzi Sempołowska (mam nadzieję, ze nie przekręciłam:) ) Sama jest instruktorką i opracowała taki zestaw ćwiczeń dla ciężarówek i tych już "po". Znalazłam kluby gdzie prowadzi cwiczenia :D Troszkę nie po drodze - ale czy o wazne jak chęci są do ćwiczeń:) Szczególnie że wiosna idzie a człowieka az energia rozpiera:) Mamo trójeczki - widzę ze starasz sie aktywnie przyjmowc na swiat pociechy - myślisz że łatwiej ci było niż gdybyś nie robiła zupełnie nic ze sobą? Trąbi się o aktywności ciężarówek, ze łatwiej do formy wracać, ze człowiek sprawniejszy i lepiej mu sie z brzuszkiem smiga - a chętnie wysłuchałabym opinii jakiejś mamy co na sobie to sprawdziła.

bziku na silowni gdzie chodze trenerami sa rehabilitanci i to oni ukladaja specjalnie dla kazdego indywidualnie. Samemu odradzalabym ukladac cwiczenia. Ja co tydz mam zmieniany plan pod wzgl tyg ciazy i pulsu jaki mam

Gość bziku
myszko ...ale ci fajnie... :) że takich fachowców masz pod ręką.

bziku żaden z moich porodów nie trwał dłużej niż 5 godz (od pierwszych skurczów) W sumie to nie mam co się zastanawiać co by było gdybym się nie ruszała bo to nie możliwe. Mnie energia rozpiera we wszelkich dziedzinach i wszędzie zawsze mnie pełno:D Lekarz mnie opieprza bo ja nawet z leżanki ginekologicznej nie umiem zejść \"jak ciężarna\" cokolwiek to znaczy:P

Ja ćwiczyłam zgodnie z ćwiczeniami na płycie dla ciężarnych. Bardzo ją polecam. Nie obciążające. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.