Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aassrr

TARDYFERON FOL-żelazo,czy wiecie coś na temat jego wycofania z aptek?

Polecane posty

Gość aassrr

Dostalam wczoraj recepte na ten lek,w jednej aptece poinformowano mnie o wycofaniu tego leku.W innej aptece dostalam,zapytałam dlaczego tu jest w sprzedazy.Odpowiedz brzmiała:zostala wycofana tylko pewna seria tego leku,a inne sa bezpieczne.Kupilam,przyjęłam,ale trochę sie boję...

Gość aassrr
nikt nie wie?

Gość Mango ***
własnie ja szukam tego leku po całym krawowie i nie moge go nigdzie dostac.Zapisała mi go moje gin.Chodze i szukam i nigdzie nie ma.Jest podobno lepszy od zwyklego zelaza,bo zawiera dodatkowo kwas foliowy i lepiej sie wchlania do organizmu.Przepisala mi go tydzien temu.Wie ktos gdzie mozna go dostac w Krakowie??

ja biorę "zwykły" Tardyferon - może poproście gina żeby Wam zmienił receptę na ten zwykły, a kwas foliowy kupcie osobno (bez recepty)? Ja oprócz Tardyferonu biorę właśnie Kwas foliowy (5mg) i wit. B

Gość maartex
Ja biore ten lek.. i powiem wam ze mam skutki uboczne.. to znaczy wymiotuje... wiec chyba najlepiej sie zglosic do lekarza czy jest pewny co do tych tabletek

Gość ewcikowaa
czy może mi ktoś powiedzieć jakie są skutki uboczne nagłego odstawienia tego leku??

Gość gość
Dostałam Tardyferon fol od pani doktor 1x dz.przy trzecim dniu zażywania zadziałał na mnie dosłownie jak trutka, przestałam funkcjonować przez tydzień,słabości,bóle wątroby, jelit,wymioty i mdłości.To był 7 dniowy koszmar! Wniosek- nie każdy może go zażywać