Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bubcia

mięśniaki

Polecane posty

czeka mnie usunięcie macicy z powodu dużego mięśniaka. powiedzcie jak to jest i co potem? słyszałam że trzeba nosić specjalny pas żeby zapobieć wypadaniu pęcherza.

Gość NataliaM
Droga Bogusiu,nieprawda. Zabieg ten jest blogoslawieństwem dla neiktorych kobiet,np. tkaich ktore z powodu miesniakow czesto krawiły ,lub nawet nieustannie...W zaleznośći czy jesteś przed czy po klimakterium(przekwitaniu) moga usunąc zamą macićę lub macicę z tzw.przydatkami(jajniki+inne drobne sprawy).nie musisz się absolutnie niczym przejmowac. Po zabiegu możesz czuc się złe,pewnie będziesz miala założony cewnik(a to dla Twojej wygody) abys ni musiala wstawac i bedziesz sobei spala przez pierwszą dobę po zabiegu spokojniutko na lekach preciwbolowych. Sztab położnych zajmie sie Toba fachowo. JUż około tygodnia po operacji wyjdziesz ze szpitala i wrócisz do normalnego życia, ani twoje samopoczucie nie pogorszy sie( bo jesli jajniki zostną -to i poziom hormonow sie nie zmieni) , ani nie bedziesz sie czula gorzej niz pred operacja. JAk kazdy zabieg chirurgiczny moga wystąpic powikłania,ale nie ma sie co przejmowac na przod, ja zalecam , zwlascza jesli juz nie planujesz miec dzieci,albo miesnaik jest duzy.PAPAPAPA