Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiki1

Nocne pocenie,,,,,,

Polecane posty

Gość tiki1

Witam wszystkich serdecznie,mam pytanie i prośbę,kto jest w stanie mi powiedzieć dlaczego od pewnego czasu pocę się bardzo mocno w nocy,ja jestem cały mokry kołdra poduszka prześcieradło co najważniejsze nie mam żadnych nocnych koszmarów,jak ktoś zna odpowiedz i rade oraz lekarstwo to proszę o pomoc-pozdrawiam tiki1.....

Gość p24
przekwitanie?

Gość tiki1
Chyba żarty bym już przekwitał! czy jest na to jakaś rada???

Gość ja tez tak mialam
sluchaj moze zglos sie do lekarz.takie pocenie czasami wskazuje na problemy z ukladem limfatycznym

Gość tiki1
A co to słowo znaczy "limfatycznym"?z czym ono jest związane?czy to jakaś choroba?

Gość ewqa2
Moze przyczyna byc stres, zla praca hormonow, przekwitanie, jak i wiele innych schorzen. Uklad limfatyczny to wezly chlonne ale nie martw sie , wszystko trzeba wykluczyc i te najgorsze tez. Poty nocne wystepuja takze podczas okresu i to jest normalne. Zrob morfologie i idz do lekarza.

Gość dxg
odswiezam ten temat poniewaz mój mąż ma ten sam problem....prosze o odpowiedz

Gość tiki1
A w jakim wieku jest mąż? może ma te same problemy co ja?

Gość chodz tu do mnie
up

Gość dxg
mąż ma 26 lat

Gość tiki1
Przyczyna może być stres w pracy lub w życiu,tak było w moim przypadku,niech sobie kupi tabletki w aptece na stres.

Gość jozefinka
Mozna sprobowac pic szalwie.

Gość tiki1
może też być pomocna,trzeba wszystkiego próbować aż będzie efekt.

Gość tiki1
raczej nie jest to ziarnica,niech mąż próbuje wszystkich metod włącznie z wizytą u lekarz........

Gość mi się tak kilka razy zdarzyło
że budziłam się w nocy i byłam mokrusieńka. Cała piżama, pościel, plecy mokre. Bardzo niemiłe uczucie. Byłam tym bardzo zdziwiona i zaniepokojona bo normalnie nigdy mi się to nie zdarza. No i niedawno mi się to znów zdarzyło po kilku miesiącach przerwy i zauważyłam taką zależność że robi mi się tak wtedy gdy coś bardzo niedobrego dzieje się w moim życiu. Wtedy wmagają mi się stany lękowe i niepokoje. Ostatnio straciłam pracę i miałam pierwsze nieprzyjemne i nieudolne próby w szukaniu nowej. Niepokój wzmaga fakt że zbliża się wrzesień i jesień, że będzie ciemno i chłodno :/

Gość tiki1
Jednak potwierdzają się problemy życiowe,trzeba walczyć z tym,

Gość mariomax321
Witam ja się poce pod kołdra kazdego dnia od roku gdzieś i niewiem od czego? moze kołdre zmienic na allegriczna? Łydki mamm całe mokre byłem u dermatologa badane nerki i watroba bo przewaznie te dwa organy odpowiadaj za pypryski natwarzy itp. i z apocenie bo to sa toksyny i organizm jej wywala na zewnątrz a sterdyy itp. tylko likwiduja czasowo zewnąrz a nie przyczyne ktura lezy gdzies w naszym orgaznimie i trzeba ja wykryć... kołdra z pierza tez nic poce sie bardzo mocno...

Gość myślę żeeeeeee
przyczyn jest kilka: 1. osłabienie organizmu przeziębieniem lub inną chorobą, zatem wylecz się lekami wskazanymi przez lekarza lub swoją metodą: sauna sucha/mokra, prawidłowe odżywianie, i tu prym dla czosnku i wszelkich owoców i warzyw. Tu możesz oczyścić organizmz toksyn terapią Gersona. W internecie pod tym hasłem znajdziesz link do filmu edukacyjnego. 2.zła gospodarka elektrolitowa, tu zasięgnąć rady lekarza, bo być może brakuje Ci jakichś mikroelementów 3.zła pościel, czyli nieoddychająca, w tym przypadku spij pod pościelą wełnianą z merynosów australijskich. POściel droga, ale warto!!! 4.eliminacja stresu jeśli takowy ma miejsce, i tu zastosować się do wskazówek na vademecum zdrowia- jak zyć... 5. jeśli byłbyś kobietą, to poczekać aż minie okres manopauzalnych uderzeń gorąca. Czy istnieją też andropauzalne uderzenia gorąca nie wiem, za kilkadziesiąt lat Ci powiem PO wyleczeniu prowadzić zdrowy tryb życia i treningiem rekreacyjnym w pocie czoła wytrenuj prawidłową gospodarkę elektrolitową organizmu. Szczególy w internecie pod hasłem : Vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć"

Gość Franka z W-wy
ma rację, w niskiej temperaturze i przy otwartym oknie może spać zdrowy człowiek a nie pocący się. Pocący się może dodatkowo nabawić się reumatyzmu. Innej rady nie ma, najpierw wyleczyć się, a później przestrzegać higieny snu. 🖐️🌼

Gość jook
na pocenie bardzo dobrze działa zabieg z dysportem, robią go np. w warszawskiej Esmediqua