kajzerka 0 Napisano Marzec 5, 2007 Przyjaciólka mi powiedziała, że te pigułki mają charakter leczniczy a ich skutkiem ubocznym jest antykoncepcyjność. Czyli że dają słabdze zapewnienie przed ciążą niż inne pigułki. Jak to w końcu jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajzerka 0 Napisano Marzec 5, 2007 up:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lola23 Napisano Marzec 6, 2007 hej ja biorę diane od pewnego czasu lekarz przepisał mi to na uregulowanie cyklu(za czeste krwawienia) ale to ma tez działanie antykoncepcyjne.tak więc działa na trądzik (mi zginął, tylko coś od czasu do czasu:)a plecy miałam paskudne)wyregulował cykl, zapobiega ciąży więc ogólnie ok:D dla pewności możesz używać razem z patentexem lub gumką. ja diane chwalę ale ma też skutki uboczne:czasami boli głowa i jest się podatnym na zapalenie pęcherza oraz infekcje pochwy- trzeba uważać:)pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajzerka 0 Napisano Marzec 6, 2007 Ja się czuję po nich rewelacyjnie i dlatego myślałam, że będę je stosować później jako antykoncepcję. A tu mnie wystraszono, że one nie są sensu stricte typowymi pigułakami anty , tylko że ich działanie anty to jakby działanie dodatkowe, bo głównym ich zadaniem jest regulowanie cyklu i innych przypadłości. Sam nie wiem, moja przyjaciółka używa ich od 2 lat i nie miała nigdy żadnej sytuacji podbramkowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość assaaasdd Napisano Marzec 6, 2007 to lek antyandrogenny o działaniu antykoncepcyjnym przy czym te działanie antykoncepcyjne jest nawet silniejsze niż w typowych środkach anty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajzerka 0 Napisano Marzec 6, 2007 szukszuk-----i o to mi chodziło----sama napisałaś, ze ryzyko zajścia w ciążę jest większe niż po innych tabletkach anty. Ja rozumiem, że po diane nie zachodzi się masowo w ciążę, ale wniosek z tego taki, że jeżeli będę chciała się zabezpieczyć przed ciążą to jednak lepiej wybrać inne pigułki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ascośtam Napisano Marzec 6, 2007 nie dzia - ła - ją sła - biej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukszuk. 0 Napisano Marzec 6, 2007 Nie widzę miejsca w którym stwierdzam, że działają one słabiej... Bo tak ani nie jest, ani tak nie zostało przeze mnie napisane :) Działają one tak samo... I nie ma różnicy między nimi, a innymi lekami tego typu (oczywiście pod względem prawdopodobieńtswa zajścia w ciążę) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość **** **** **** Napisano Marzec 6, 2007 antykoncepcyjnie działają dokładnie tak samo jak inne pigułki jedno fazowe. nie ma potrzeby stosowania dodatkowych zabezpieczeń. diana ma jednak inne dawki hormonów (wieksze) niż tradycyjnie mają pigułki anty. rozsądni lekarze zalecają przyjmowanie diane nie dłuzej niż 2,5 roku, bo zawartośc hormonów w tej pigułce znacznie obciąza watrobę. sensownym rozwiązaniem jest po zakończeniu lecznie przjścia na ine pigułki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość -...-...-...-...-...-...-...- Napisano Marzec 6, 2007 to jest głównie lek antyandrogenny...a ich skutkiem ubocznym jest dzialanie antykoncepcyjne... ja ich uzywam od ponad roku (ale dodatkowo zabezpieczamy sie prezerwatywa), ale czasami zdarza sie bez i nigdy nic sie nie stało. Te pigułki traca swoje dzialanie antykoncepcyjne jesli poalczy sie je z antybiotykami (np. Tetracyklina), z kolei nie traca dzialania antyandrogennego w polaczeniu z tymi lekami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość passion deance Napisano Marzec 6, 2007 na ulotce pisze jak byk zeby nie traktowac diany jako srodka anty:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grtgetg Napisano Marzec 6, 2007 passion, tak, ale nie dlatego że nie zabezpiecza czy że zabezpiecza gorzej (bo tak nie jest) ale z innych powodów ktoś je już wyżej wymienił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach