Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zelki

Bolący guzek obok odbytu - jestem przerażona.

Polecane posty

Gość zelki

niechący wyczułam palcem koło odbytu guzek wielkości małego paznokcia, nie wiem co to może być :(

Gość A258
To mogą być hemoroidy - żylaki odbytu. Ale jeśli się niepokoisz pójdź do lekarza rodzinnego - skieruje Cię do właściwego lekarza i nie będziesz się musiała dłużej bać. :)

Gość zelki
a mozna to leczyc samemu? wstydze sie isc do lekarza :o

Gość nie wygłupiaj się
hemoroidy mogą krwawić a w konsekwencji przyczynić się do powstania nowotworu. naprawdę to taki wstyd iść do lekarza? oni takie rzeczy codziennie setkami widzą

Gość zelki
a jaki lekarz leczy hemoroidy?| ja moge isc po jakis krem czy cos ale nie zeby mi tak grzebał..to paskdstwo, nic mi nie krwawi po prostu pobolewa przy wycieraniu sie po wypróznieniu :( konsultowałam sie z ciotką której wyskoczyły kilkanascie lat temu po porodzie, i zyje z nimi, czopki bierze, kremy, ogólnie powiedziałą zebym sie w ogole nie przejmowała tym, bo mozna z tym zyc, ona ma 20 guzków, a ja jednego i panikuje :o

Gość nie wygłupiaj się
idź do lekarza pierwszego kontaktu on cię dalej skieruje. a radami cioci (z całym szacunkiem) to się tak bardzo nie sugeruj co? jedni mają tak że całe życie nic poważniejszego im nie będzie, a drudzy miewają pecha. i naprawdę chcesz sobie zafundować taki "komfort życia"? wiecznie czopki, maści, kremy itp., kłopoty z załatwianiem się, ból?

Gość zelki
wole to niz sie poddac na stop operacyjny i tylkiem swiecic :o