Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jula87

skuteczność tabletek zmniejsza sie gdy mają dostęp do powietrza?

Polecane posty

Gość Jula87

cześć, zastanawiałam sie czy skuteczność tabletek anty zmniejsza sie gdy mają dostęp do powietrza? kiedyś w nerwach wkładałam listek z tabletkami do pudełka i przy jednej z tabletek zrobiła sie w nim niewielka dziurka, minimalna, tabletka nie miała szans z niej wypaść. to była tabletka, którą miałam wziąć za 7 dni od tego wypadku. takze przez 7 dni miała ona dostęp do różnych zwiazków chemicznych zawartych w powietrzu. słyszałyście coś o tym? podzielcie sie tym, proszę, ze mną. Pozdrawiam:)

Gość ascośtam
iiiiiiiiiiiiiiijasne... to dlaczego leki sprzedaje się nie tylko w blistrach?

Zależy jakie leki. Ja z lekami bawię się na codzień :) Nie wszystkie leki to takie same substancje chemiczne, niektóre reagują szybciej, niektóre wolniej na czynniki biochemiczne :) Wrzuć sobie lek w kapsułce żelatynowej do wody, a do drugije szklanki np calciumC... Zmiana zauważalna w jednej sekundzie i to gołym okiem... a niektórych zmian nie widać gołym okiem... Jest taka nauka... Chemia :) A oprócz tego jeszcze bardziej specjalistyczne dziedziny... farmakologia, potem farmakokinetyka, technologia postaci leku i wiele innych :)

Gość hymhymmm
apropos, kazda tabletka z 21 ma takisam sklad? czy w zaleznosci?