Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauraimpresja

Julia- sliczne imię, ale czy nie jest go już za dużo...?

Polecane posty

Gość lauraimpresja

Czekamy na rozwiązanie, które może nastąpić w każdej chwili, bedzie dziewczynka, chcemy dać jej na imię Julia, ale obawiamy się czy nie jest juz Julii za dużo?? prosze o wpisy, jeżeli ktoś też planuje takie imię w najbliższej przyszłości dla swojej córeczki bądź Julię już ma . Piszę z Łodzi.

Gość nawet ładne
Zdecydowanie zbyt oklepane, ale z drugiej strony, jak bardzo Ci się podoba, to nawet się nie zastanawiaj.

moja córeczka to Julia - faktycznie mnóstwo dziewczynek rodzących się w ostatnim czasie nosite imię .... jednak ja sie tym nie sugerowałam przy wyborze imienia sugerowałam się : - muziało sie nam podobac -nie mogło sie powtórzyc imie kogos z rodziny -imie musi pasowac do nazwiska ( Jurek Ogórek ;) - brzmi śmiesznie prawda?) i choc to na dzien dzisiejszy pospolite \"oklepane\" imie - moja\"nosicielka\"tego imienia jest dla mnie jedyna ....delikatna ...romantyczna niczym ta Szekspirowska ....🖐️ psss....imię ma podobac sie WAM - nie reszcie narodu - pamietaj o tym 😘 dbaj o siebie,łatwego porodu i zdrowej Niuni [kwiat[

Może i dużo tych Julii ale to bardzo ładne imię:) Teraz są zapisy do 1klasy i na 60 osób są tylko dwie Julie:)

Gość Mycha22
Witam!ja tez mam za niedlugo rozwiazanie i mamy miec dziewczynke,i bardzo mi sie podoba imie JULIA!!!maz chce dac Andzelika ale mnie osobiscie sie nie podoba to imie i przekonywuje go na Julcia i cyba tak zostanie i co ze jest oklepane imie ale dzoidzius bedzie jedyny w swym rodzaju z tym imieniem!!!pozdrawiam

ja również czekam na rozwiązanie i byłam zdecydowana na imię Julia, jednak okazało się, że w moim brzuchu mieszka chłopiec......i będzie Michał :) pozdrawiam i nie zastanawiaj się - Julia to piękne imię!!!!!!!!!!!

aniaaa gdyby u mnie \"pomiszkiwał\"chłopiec tez zostałby Michałkiem :)

Gość lauraimpresja
no ja w sumie chciałam jakieś imie oryginalne, takie troche niepowtarzające się, ja jestem monika,zawsze spotykałam monik mnóstwo i średnio mi się to podobało,ale dla mojego męża Julia jest już dość dziwnym imieniem, on tylko ola asia basia - beż urazyy. dziękuje za odpowiedzi, utwierdziłam sie tylko w moim postanowieniu, bo naprawde bardzo mi sie podoba JULIA!

Gość lauraimpresja
no i chyba pasuje Julia Stankiewicz (Lena Stankiewicz też byłoby ładnie....)

Gość ja mam kuzynkę Julię
tylko, że ona ma 23 lata. Wtedy, gdy przyszła na świat to było to imię niespotykane, a teraz bardzo często je słyszymy. Jest bardzo miłą i inteligentną osobą. Bardzo dobrze mi się to imię kojarzy :)

Podoba mi się imię Martyna, teraz coraz więcej dziewczynek, to Martynki, ale mimo, że jest w Polsce kilka tysięcy Martyn, ja dałabym córeczce imię, które nie dość, że tak bardzo mi się podoba, to jeszcze dla mnie Martyna, byłaby jedyną Martynką na świecie. Julia, to typowo dziewczęce, romantyczne i delikatne imię. Nie przeszkadza mi popularność Kasiek, ponieważ uważam, że to jedno z piękniejszych imion, tak samo nie przeszkadza mi pełno Julek. Poza tym bardzo dużo zależy od miejsca, w którym mieszkasz. W jednych miastach, miejscowościach Julii jest pełno, a w innym rejonie Polski, to imię nie jest aż tak bardzo oklepane.

Ja mam na imie JUlia i jak ja byłam mała to imię to był unikat - nikt sie tak nie nazywał ateraz co drugie dziecko to julia!! W sumie nazywaj jak chcesz ale nie uważasz że dziecko bedzie troche wmieszane w tłum Julek??Jest wiele innych pięknych imion....

Julia nie jest jeszcze aż tak popularna, jak kiedyś była Ania czy Agnieszka. Ja miałam w klasie 4 Anki, na podwórku było ich jeszcze więcej. Od tego czasu mamy w Polsce ponad milion kobiet, które noszą imię Anna. Julia jest popularna na równi z Nikolą, Oliwią i przede wszystkim Zuzią.