Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onauk

slub cywilny w UK

Polecane posty

Gość onauk

Czy kos bral slub cywilny w UK??Prosze o informacje.Chce wziasc slub cywilny w Uk z obywatelem RPA...

Gość croydon
a przebywa leglanie w uk??

ja tez biore slub cywilny w UK. z Anglikiem. jesli ma jeszcze aktualna wize to nie ma problemu. Trzeba miec przy sobie paszport, data jest ustalana zazwyczaj miesiac przed . Koszt w zaleznosci czy bierzesz w ciagu tygodnia czy w weekend (granica 30-80£) plus 30£ za dodatkowe formalnosci. Aha i dwoch swiadkow tez musi miec ze soba paszport. Upewnij sie czy urzad w waszym miescie nie bedzie rzadal jeszcze papierka czy nie macie slubu zawartego w kraju z ktorego jestescie. Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze:D A kiedy planujecie slub? Powodzenia zycze i pozdrawiam.

Gość onaUK
Dzieki sliczne za informacje..problem w tym, ze najprawdopodobniej bedziemy sie starac o fiance visa, bo Nickowi wiza 2 letnia skonczyla sie w lutym tego roku i musial wjechac do RPA.Teraz fiancee visa to chyba jedyny sposob aby wrocil, wiec jezeli dostaniemy te wize to w ciagu 6mcy musimy wziasc slub..dlatego pytam..daty jeszcze ustalonej nie mamy..

Gość croydon
ja podam ci moj przyklad, bioré slub z obcokrajowcem , nie nalzacym do UE , nie ma wizy, wyjezdzam do jego kraju, w czerwcu bierzemy slub, troche boje sie starac najpierw o wize narzeczenska...nic nie wiadomo co odbije urzednikom..a slub to juz cos ''mocniejszego'', powodzenia kobitki

Gość onaUK
Croydon...hmm..moze masz racje...moze ja tez pomysle o wziecu slubu u niego albo w Polsce...czy twoj przyszyly maz jest tutaj nielegalnie w UK teraz? czy u siebie?Ja tez sie boje a juz mam dosc rozstania:(

Gość croydon
jest na nieszczescie nielegalnie , naszczecie razem ze mná;) troche mamy stracha jechac... kolezance sie udalo.. takze mysle ze bedzie wszystko ok.. jezeli masz wspolne rachunki, zdjecia, maile , listy, piszcie duzo listow to jest tez wazne, wszystko powinno pojsc dobrze,

Gość onauk
ohhh..mam nadzieje, ze wam sie uda:) trzymam kciuki!!!Ja juz mam naprawde dosc naszej rozlaki, to juz 1,5 mca i pomalu popadam w depresje:(((Zobaczymy...