Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Mdłości i wymioty - jak sobie pomóc?

Polecane posty

Dziewczyny, ratujcie, siedzę w pracy i już 4. raz w ciągu 2 godzin byłam wymiotować :( Okropnie cierpię - macie jakiś sposób żeby trochę sobie ulżyć? Pomocy!

hmmm Przede wszystkim wyjdz jesli to moliwe na swierze powietrze ;) Najlepiej jak zjesz na sniadanie jogurcik a na noc nie jedz nic ciezkiego a tym bardziej ostrego ;) Znam ten bol tez tak mialam nawet punktualnie o 8 moja dzidzia mnie motywowala do ubikacji..;( Jak mozesz to sobie wypij ciepla herbate ;) MOZE CI COS POMOZE!!!!!!!! ;)

Gość podobno pomagają
ciasteczka imbirowe i wszystko co z imbirem !

Okropieństwo! Zaraz skocze do sklepu po ten imbir do herbaty, przy okazji się przewietrze. Zeszłotygodniową kolację czuję w gardle :(

ja slyszalam ze wafelki do lodow sa dobre i pomagaja, nie uwierzysz ale ja sie tak mecze tez i jem slonecznik :) i mi pomaga bo ogolnie nie moge nic jesc nie mam apetyty a i tak mnie mdli;/ a jak jem slonecznik ot mi lepiej..

po 3 mies. mijaja jak reka odjal. mi pomagal imbir (herbata) i migdaly.

Martwi mnie fakt, że nic nie jem i nie piję przez te mdłości. Jak mam pusty żołądek, to mnie mdli, ale nie zwracam. Gdy wypiję choćby 0,5 szklanki soku, od razu muszę do toalety :( I jak to dziecko ma się rozwijać i rosnąć? Teraz znów w pracy i znów mnie skręca. Rano dałam radę wypić kilka łyków herbaty, na świeżym powietrzu, w drodze do instytutu, wcisnęłam jeszcze 3 mandarynki. Wczoraj cały dzień hulałam na 3/4 jabłka i może szklance herbaty którą po trochu po trochu udało się w siebie wlać bez zwrotu. W pt idę do lekarza, może coś poradzi, bo ja tu ledwo na tym krześle siedzę :(

Gość A258
Przed wstaniem z łóżka zjedz np. sucharka i napij się wody. Wstawaj pomału, stopniowo, bez pośpiechu. Niedługo Ci przejdzie!... ;)

Chemical, nic się nie martw o maluszka-to jest swietnie przemyslane, prędzej Ty sie rozsypiesz, ale ono wszystko wyciagnie z Ciebie i będzie zdrowe:)

Oj znam ten ból kiedy co rano męczyły mnie wymioty. Wiem jak sie czujesz,ale niestety chyba po za experymentami dziewczyn i przeczekaniu najgorszego okresu nie pozostaje ci nic innego. U mnie juz 27tydzien a jak rano wypije mleko to po kilku chwilach mam w ustach posmyk takiego skisniętego mleka. Na mdłości pomagały mi banany ale tez nie długo,potem poprostu wychodziłam z domu bez sniadania ,mogłam co kolwiek dopiero koło 11 przełknąc. No cóż chyba takie są \"uroki\" ciąży. Wazne zeby lekarz ci powiedział ze wszystko jest OK Powiedz mu o wymiotach,zrobi ci badania i wtedy wyjdzie czy czegos masz za mało.

Gość perrełka
Oj słonko. Mnie nic nie pomagało, nawet tabletki od gina. Przeszło w 4 miesiacu ciązy. Mam nadzieje ze jakos przetrwasz. Tylko ze ja musiałam isc na zwolnienie tak byłam oslabiona. Moze warto zrobic sobie chociaz krótkie wolne ??

pomaga zimna woda- prosto z lodowki. chamuje wymioty. pij po malu

Ja przetrwalam pierwsze trzy miesiace na lekkich zupkach i owocach (szczegolnie pomarancze).

Jesteście kochane! Od razu chęci do walki przybywa, gdy ma się świadomość, że nie tylko ja tak się męczę :) Oby do weekendu! Dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna. To wspaniałe, że jesteście!

Ja polecam herbatki przeciw mdłością. Mnie tez strasznie mordowały te wymioty i herbatki pomogły. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.