Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdarta315

kazirodztwo wujek-bratanica

Polecane posty

Gość rozdarta315

mam straszny dylemat ,mam 2 braci jeden z nich ma 2 dzieci syna i córkę-ona ma 22 lata,młodszy brat ma 37 lat,podejrzewam że wspólżyją co mam zrobic??potrzebuję pomocy nie mogę powiedziec o swoich podejrzeniach starszemu bratu bo to furiat i wybił by pól rodzinySprawy zaszły już tak daleko ,że wszyscy jesteśmy skłóceni.młodszy brat twierdzi ,że to nie ona tylko jakaś mężatka,na moje prośby ,żeby ją pokazał reaguje agresją,mówi,że nie może no bo mąż.Czy uważacie,że związek młodej mężatki mieszkającej na wsi nie wyszedł by na jaw po roku spotkań z kochankiem?? zwłaszcza,że dziewczyna pjie?podejrzewam o to moją bratanicę bo bardzo lubi wypic,1,5 roku była na odwykówce.A może uważacie ,że to ja zwariowałam,proszę o każdą opinię,na pytania odpowiem

Gość królowa von podszyva
a co cie to obchodzi? sa dorosli

Gość nie wtrącaj się
to nie twoja sprawa, chcesz sie jeszcze bardziej skłócić z rodziną? chcesz ich wsadzić do pierdla jakby to była prawda? daj sobie i im spokój, zwłaszcza, że nie wiesz tego na pewno

Gość rozdarta315
O to chodzi,że ta sprawa dotyka mnie,ponieważ brat mieszka z mamą do tej niby dziewczyny wynosi cała kasę czasem mama niema nawet za co chleba kupic bo on kupuje alkohol wtedy ja muszę mamie pożyczac on zabiera kasę .Drugi powód jest taki,że mam podejrzenia,że starszemu bratu dolewają wody utlenionej do picia(mama znalazła taką kartkę u młodszego w kieszeni) to nie jest takie proste bo jeśli go tym podtruwają zwłaszcza ,że ostatnio żle się czuje (pieczenie ,bóle w żoładku)

Gość rozdarta315
Proszę o opinie w tej dziwnej historii

Gość rozdarta315
CZekam właśnie na telefon od bratanicy,chyba zwariuję,jeśli to prawda

Gość rozdarta315
To nie prowokacja naprawdę potrzebuję pomocy

Gość Wredniaczka
Tak - potrzebujesz pomocy. Psychiatry. :P

Gość dfgdfgd
to nie jest ani grzech ani łamanie prawa, gdyż nie ma więzów krwi w linii prostej Kiedyś bardzo "modne" związki wuj-bratnica/siostrzenica (wiek np. XVIII), potem uległy potępieniu, by następnie znów być przywrócone do łask. Nie wiem czy ślub między takimi ludźmi jest możliwy, prawdopdoobnie tak, bo na pewno jest już możliwy (od niedawna) między kuzynami, których rodzice są rodzeństwem. Przez Kościół i prawo zabronione są związki z linni prostej (ojciec-córka; matka-syn; dziadek-wnuczka itd)

Gość Wredniak.
A od siebie dodam, że Kościół zabrania też związków w linii bocznej do 4 stopnia pokrewieństwa (czyli jest tu bardziej restrykcyjny).

Gość dfgdfgd
jesteś pewien? Jeśli tak - podaj jakiś odpsoiwedni zapis. Ja jestem pewna że niedawno (kilka lat temu) te doktryny uległy zmianie i całkiem legalnie mogą brać ślub kuzyn z kuzynką, także kościelny

Gość dfgdfgd
"Autorze topiku" mnie ubiegł :)

Gość rozdarta315
Dzięki wszystkim za opinie ,ciekawa jestem czy gdyby to zdarzyło się w Waszej rodzinie też byście się nie przejmowali.dziewczyna jest chrzesną mojego dziecka za rok komunia jak posadzic takich gości przy jednym stole i udawac ,że nic niewiem?? Może jestem zbyt wrażliwa??ale czy aby napewno do psychiatry??

Gość rozdarta315
Zapomniałam dodac bratanica dzwoniła wczoraj do mnie wszystkiemu zaprzeczyła ,ale fakty,temu przeczą.Wolałabym znac prawdę nawet tę najbardziej gorzką,nie znoszę jak mnie ktoś oszukuje.Wcześniej z bratem byliśmy naprawdę kumplami,teraz prawie wrogami,mój świat wywrócił się do góry nogami,chyba nawet bym po jakimś czasie to zaakceptowała.teraz nie mogą bo za wielki mur kłamstw nas dzieli.

Gość rozdarta315
?????

Gość ...........oj............
co ty w ogóle zamierzsz zrobic? pójsć z tym na policję czy jak? co byś nie zrobiła i tak będziecie skłóceni i tak czy to z jednym czy z drugim bratem.

Gość rozdarta315
Właśnie o to chodzi,że nie wiem co z tym zrobic.Chyba każdemu ciężko by z tym było,a może to ja jestem dziwna??Zrozumcie jeśli ona okrada własną babkę wyciągając kasę od niego to chyba nie jest to ok??

Gość wefwefw
nic nie możesz zrobić absolutnie nic na policji Cię wyśmieją, bo to nie jest karalne to tak jakbyś poszła na policję i powiedziałą "panie, a ta moja sąsiadka to ona ma męża a się łajdaczy z innymi, zamknijcie ją" sytuacja moralnie nie odpowiada wyłącznie Tobie, w świetle prawnym oni nie łamią przepisów

Gość rozdarta315
Dzięki ,tylko o to chodzi,że gdy już pogodzę się z myślą,że tak jest brat znów kłamie wymyśla kolejne historie nic do niczego nie pasuje.W czwartek powiedziałam mu o tym,naglę w sobotę zrywa z dziewczyną,w poniedziałek daje mi nr tel. do niej,telefon jest cały czas wyłączony,uważam,że to wszystko wyreżyserowane było z bratanicą.A dlaczego ja się tak z tym męczę Bóg jedyny wie.

Gość rozdarta315
?????????????

Gość pokrewienstwo
ludzie, wy nie umiecie pokrewienstwa liczyć, liczy sie przez wspolnego przodka, wiec kuzyn i kuzynka to stopien dalej niz wuj bratanica. i faktycznie może kuzyn i kuzynka wziasc slub, chyba za dyspęsą jednak ciągle (nie jestem pewna nie specjalizuje sie w koscielnym). ale wuj i bratanica absolutnie nie!

Gość rozdarta315
Sluchajcie nie chodzi mi o to czy oni mogą brac ślub,czy jest to kazirodztwo też nie,raczej o to że oszukują i okradają moją mamę no i swoją babcię,chyba to w tym wszystkim jest najgorsze no i to,że może podtruwają brata dolewając mu wody utlenionej do picia.kartkę takiej treści znalazła mama u brata w kieszeni.Stąd chyba tak wielki dylemat......mój

Gość rozdarta315
??????

Gość rozdarta315
Zamęczę się chyba na śmierc,trudno życ z taką rodziną bez niej jeszcze trudniej

Gość rozdarta315
Co z tym zrobic??

Gość rozdarta315
CO Z TYM ZROBIC???????

Gość rozdarta315
???????

Gość rozdarta315
Co Wy na to?