Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aliczka

wizazysci potrzebuje pomocy!

Polecane posty

chcialabym zostac wizazystka jednak sie troche pomylilam i zdawalam mature z historii. myslalam o prywatnej szkole kosmetologicznej ale nie wiem czy jest sens do niej isc czy zrobic sobie tylko studium. nie wiem czy moja wiedza bylaby wystarczajaca zeby b ez problemu skonczyc te studia(biologie i chemie mialam tylko przez pierwsze 2 lata liceum)co mi radzicie?bardzo prosze o pomoc.czy po studium tez mozna osiagnac sukces w tym zawodzie?

mylisz 2, a nawet 3 różne zawody. kosmetolog - po studiach o kierunku kosmetologia. kosmetyczka - zazwyczaj technik po szkole policealnej, ew. po kursie. wizażystka - po szkole policealnej lub kursie. tak więc nie wiem, co chciałabyś robić w przyszłości, w którym z tych zawodów pracować.

przeciesz pisze ze chcialabym zostac wizazystka!i to Ty sie mylisz.na studiach kosmetologicznych mozna sobie wybrac specjalizacje a jedna z nich jest wizaz.prosze doradzcie mi.

nie spotkałam się z kierunkiem studiów kosmetologia, na którym byłaby specjalizacja wizaż. nie ma, bo nie mają one ze sobą nic wspólnego. natomiast są szkoły policealne kosmetyczne, gdzie faktycznie możesz mieć specjalizację wizaż. znam osoby po kosmetologii, które ukończyły dodatkowo kursy wizażu.