Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marttta

Pomoże mi ktoś napisać rezygnację ze studiów??

Polecane posty

Gość marttta

Nie wiem jak sie za to zabrac. Jak zaczac? Wiem tylko, ze musze napisac powod i date rezygnacji. Powod jest taki, ze nie stac mnie na te studia i chcialabym teraz wyjechac na pare miesiecy za granice.

Gość marttta
Nikt mi nic nie doradzi? Proosze, musze to napisac na jutro. Moge zaczac np. "Prosze o skreslenie z listy studentow z powodu..." ? Ale co napisac w uzasadnieniu?

a po co o skreslenie..wez urlop dziekanski kobieto.. lepiej na tym wyjdziesz

a poza tym jesli masz zamiar dalej nie studiowac..zwyczajnie nie idz na wyklady.. sami cie skreslą bez twojego uzasadniania.. a w ogole to chyba prowokujesz bo dziwne zadajesz pytanie.. no ale niech strace...

łatdniej będzie: Zwracam się z prośbą o skreślenie mnie z listy studentów.Odwołując się do podanych poniżej argumentów zamierzam zrezygnować z dalszej edukacji.Znalazłam się w trudnej sytuacji materialnej i nie posiadam wystarczającej ilości środków na pokrycie nauki,która jest dużym obciążeniem dla budżetu domowego moich rodziców.Zmuszona jestem do zaprzestania nauki i podjęcia pracy w celu poprawienia mojej sytuacji majątkowej. Z poważaniem XYZ

Gość marttta
Chcialabym Eni, ale to dopiero pierwszy rok. Mielismy pewne problemy rodzinne i przez to z kasa zrobilo sie krucho:/ A czesne nie jest male.

Gość marttta
Eni, tak wlasnie zrobilam, ale i tak napisali do mnie maila, zebym przyniosla takie oswiadczenie, ze zrezygnowalam z nauki. Nie wiem po co, ale jak chca, to im zaniose.

no to faktycznie masz problem.. ale szkoda przerwac studia.. moze ktos ci z rodziny pomoze, pozyczy na czesne.. po drugim roku wezmeisz urlop , odprobisz i oddasz?? moze babcia..albo dziadek maja jakies zaskorniaki...

Gość marttta
Klikacz, dzieki za odpowiedz:) Myslisz, ze powinnamm tak dokladnie opisac powod rezygnacji. Wolalabym raczej napisac cos zdawkowego:P

Gość marttta
Eni, tak tez myslalam, ale sytuacja zrobila sie troche nieciekawa i nawet nie chce teraz obciazac rodzicow ani nikogo z rodziny takimi kosztami. Z reszta, tak chyba bedzie lepiej.

Gość a po pierwszym nie mozna
wziac dziekanki??

ja tak napisałam by przyjęli mnie na dzienne studia bo zabrakło mi punktu no i mnie wzięli bez problemu.Grunt to napisać, dla nich liczy się podkladka,nie ma co owijać w bawełnę, mnóstwo ludzi ma problem z utrzymaniem czesnego za studia więc co tu się wstydzić, może to będzie dla nich jakaś wiadomosć by obniżyc koszty lub dawac dofinansowania :)

Gość marttta
Moze masz racje. Dzieki:)

Gość marttta
a po pierwszym nie mozna >> U nas nie mozna, jest tak napisane w regulaminie.

a moze mozna sie przeniesc na zaoczne..i podjąc jakąś prace?? zastanów sie.. trudno ci bedzie potem wrocic na studia jesli raz drastycznie znimi skonczysz...

Gość marttta
Niestety nie ma na tym kierunku zaocznych. Wiec jak widzisz, nie mam za bardzo innego wyjscia. Ale na pewno chcialabym kiedys skonczyc te studia. A teraz biegne na uczelnie zaniesc te papiery a Tobie Eni dziekuje za wypowiedzi:)

Gość gość
marttta udało się dokończyć studia? :)