Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...pomocy...

Jedno zdanie z angielskiego-pilne-proszę pomóżcie!!

Polecane posty

Gość ...pomocy...

Mam problem ze zdaniem (nie wiem jak to przetłumaczyć): '(...)unless the goods have been used in conformity with their intended purpose for a building'. Będę wdzięczna za pomoc,bo sama już zgłupiałam,a nie chcę zrobić błędu.Dzięki.

Gość ...pomocy...
odświeżam bardzo pilne!!!!!!

Gość takajedna anglistka
O ile towary zostały użyte zgodnie z ich przeznaczeniem do budowy domu (chyba : do budowy domu, bez kontekstu to na pewno nie wiem)

Gość ...pomocy...
Dzięki wielkie za odzew.Wiem,że bez kontekstu to trochę trudno. Hmmm....całe to zdanie brzmi: The period of limitation for defects in the deliveries and services is 2 years from the transfer of risk, unless the goods have been used in conformity with their intended purpose for a building. Będę Ci bardzo,bardzo wdzięczna za każdą pomoc :)

Gość takajedna anglistka
Chyba chodzi o to, ze "okres gwarancyjny na wady w dostarczonym towarze lub w usługach wynosi 2 lata od przerzucenia ryzyka, o ile ....itd. Jakieś dziwne to zdanie, chyba nie z Anglii ono...tzn. konstrukcje ok, ale słownictwo jakieś dziwnie dobrane.

Gość ...pomocy...
To zdanie jest kosmiczne,dlatego zgłupiałam (a mam więcej takich :) ).Mimo wszystko wielkie dzięki.