Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorrrka

powiedzcie proszę

Polecane posty

Gość dorrrka

jestem w szóstym miesiącu ciązy. Jak byłam w drugim bardzo bolały mnie nerki i miałam RTG i nie wiedziałam jeszcze, ze jestem w ciązy. Czy może cos byc mojemu maleństwu? nie mogę przestac o tym myśleć, co dzień, co sekunda o tym myśle! Czy RTG we wczesnej ciązy bardzo może zaszkodzić? Poradźcie!

Gość dorrrka
to był 7 tydzień. Na prawdę nie wiedziałam, ze jestem w ciąży szczególnie, że nadal miałam skapą miesiaczkę.... tak strasznie sie boję

nie poowinno zaszkodzic a tak nawiasem czemu nie spytasz o to lekarza on przeciez prowadzi twoją ciąże miałas juz usg i juz lekarz widział co i jak wiec nie rozumiem

Gość dorrrka
nie mam stałego lekarza prywatnego, nie stac mnie. chodzę państwowo i nie jeste to jeden lekarz. Przy usg nic nie powiedział, oprócz tego, ze kosci są różnie rozwiniete, tzn. niektóre wskazują np. na 20 tydzień ciąży a niektóre na 17. Nie mogłam sie doprosić wyjasnień, nie wiem czy to normalne. to moje pierwsze dziecko i strasznie sie martwię

Gość uszy do góry kochana
nic nie bedzie, skoro jesteś już w 6 mcu. moja kolezanka miała rtg tez na początku ciązy, ona niestety poroniła zaraz po przeswietleniu. skoro ty nie poroniłas to znaczy że nic się nie stało. bedziesz miała piękna zdrową dzidzię :). a moja szefowa miała kilka rtg w ciazy, na początku i później tez, chorowała bardzo przez całą ciąze- zapalenie płuc, grypy jakieś itp. dzidzia zdrowa, ma juz roczek i rośnie jakna drożdżach :) tak więc widzisz ze matka natura sama decyduje której ciązy rtg szkodzi.

Gość dorrrka
dzięki uszy do góry kochana, troche mnie pocieszyłaś. Już wiem, ze to będzie dziewczynka i nigdy bym sobie nie wybaczyła jakby cos było z nia złego, nawet teraz jak to piszę to mam potworne wyrzuty sumienia jak mogłam byc taka bezmyslna, że mogłam JEJ zrobic krzywdę

Gość uszy do góry
dorrka- uwierz w to że będzie dobrze i nie rób sobie wyrzutów, czasu to nie cofnie. zadręczanie się bardziej szkodzi dziecku niż jego powód. a poza tym to nie masz sobie nic do zarzucenia- nie wiedziałaś ze jesteś w ciązy.

Gość dorrrka
dzięki, idę sie położyć i pomysleć o mojej cudownej córeczce i spróbuje nie zadręczać się, dzięki Ci, jestes kochana

Gość uszy do góry
dziekuję dorrrka :) miła z ciebie kobitka. bardzo ci gratuluję córeczki :) mozesz mi przesłać fluidki ciązowe, bo staram się od kilku miesiecu o bobaska :)