Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisa12345

czym smarowac sucha skore 10 mies dziecka

Polecane posty

Gość lisa12345

czesc, moja corka ma bardzo sucha skore, lekarz polecal smarowac wazelina po kapieli i nie kapac czesto bo to bardzo wysusza, na nozkach az ma taka chropowata skore, jak wy pielegnujecie taka skore czym smarujecie moze polecicie mi jakis plyn do kapieli, dzieki wielkie

również polecam balneum, emulsję do kąpieli leczniczej :) a do smarowania najlepsza wg, mnie jest maść cholesterolowa, ale na tę maść potrzebna jest recepta...

ja kąpię moją 11-miesięczną córeczkę w johnsonie -żel do mycia z dodatkiem oliwki. to co opisujesz jednak wygląda na alergię. u jakiego lekarza byłaś? powinnaś iść do alergologa. Mój starszy synek miał taką skórę. możesz spróbować kąpać w Oilatum lub Balneum(uwaga śliska wanna), bądź stary sposób naszych prababek- kąpiel w krochmalu.

Gość polecamm
masełko ... tylko wsiowie

Gość lisa12345
dZieki za odpowiedzi, macie racje ma alergie ale nie wiadomo na co lekarz powiedzial ze nie ma sensu eliminowania jakis skladnikow bo i tak nie dojde jaki uczula, od ok 2 miesiecy po urodzeniu zaczelo sie jej pojawiac takie suche placki na nozkach po kapieli robia sie takie czerwone, dzieki za info kupie ten plyn ktory polecacie mam nadzieje ze znajde go tu gdzie mieszkam bo nie jestem teraz w Polsce, dzieki

Gość maciejka..
Iwka sprobuj w polskiej aptece na Belmont, tam maja duzo kosmetykow z Polski.

mój syn tez ma bardzo suchą skóre szczególnie na kolanach i łokciach i kąpie go w emulsji Oilatum dodatkowo pediatra przepisal nam specyfik do smarowania, tylko na recepte bo jest robiony w aptece, cena 5 zł za pudełko 150 ml a jest bardzo dobry, smaruje go juz dwa tygodnie tym co drugi dzien i widac duża poprawe zapytaj swojego pediatry o to a jak chcesz to moge podac ci skład tego tylko jutro bo w tej chwili nie pamietam aha i nie smaruj oliwką bo to wysusza skóre

Ja polecam intensywnie nawilżający balsam do ciała emolium. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.