Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka 33

opieka nad starza osoba w Angli

Polecane posty

Gość anka 33

chcialam sie dowiedziec czy sa tu osoby ktore konczyly w Polsce kurs organizowany przez polska firme dla opiekunow osob starszych?ta firma prowadzi tez kursy apeair-podobno mozna po tym kursie wyjechac do Anglii i opiekowac sie osobastarsza za 800 funtow-odezwijcie sie

Gość anka 33
nikt sie nie odezwie?

Gość oooonna
wydaje mi sie,ze do tego nie jest tak bardzo potrzebny kurs..do takiej pracy mozesz wyjechac bez kursu..a tak naprawde £800 w UK to nie jest wiele jak sie wydaje mieszkajac w Polsce, niewiele z tego odlozysz,jezeli wogole..

o tej godzinie to ludzie pracuja :( jako opiekun osob starszych mozesz zarobic do 300-400 funtow tygodniowo - tyle miala moja kuzynka za opieke nad pelnosprawnym staruszkiem z Alzheimerem. siedziala z nim w domu, robila zakupy, chodzila do kina lub teatru jak staruszek mial ochote :D z tego co wiem znalazla ogloszenie w gazecie i nie miala zadnych kursow lub doswiadczenia w tym kierunku

Gość tellmewhy
valeriana, to siostra miala szczescie, bo w wiekszosci przypadkow ta praca to charowa(dobre ch?), w ciagu dnia ma sie 2 godziny wolnego, czyli pracujesz 24 minus troche snu.

Gość i zarabia sie ok 6pound/h
wiec nie wiem jak mozna wyciagnac to 300-400 :(

to nie byl dom spokojnej starosci tylko indywidualne ogloszenie od dzianej angielskiej rodziny. wiem ze takie rzadko sie zdarzaja ale warto szukac. osobiscie nie podjelabym sie opieki nad osoba starsza nawet za takie pieniadze. zwlaszcza w typowych domach opieki

Gość Opiekunka
Aniu, pracowałam w dwóch domach: Nursing Home i Residential Home. Praca w Nursing Home jest bardzo ciężka, również psychicznie, bo masz do czynienia z ludźmi leżącymi, przy których trzeba zrobić absolutnie wszystko. Jest nienajlepiej płatna. Praca w Residential, natomiast, też nie jest lekka, ale w tym domu jest trochę życia. Aniu, pamiętaj w obu domach masz do czynienia z fizjologią, a więc pampersy są na porządku dziennym. Praca nie jest dobrze płatna, ale mogłabyś poszukać domu, w którym miałabyś zakwaterowanie i wyżywienie, co rekompensuje niske zarobki. Kiedy rozpoczynasz pracę przez trzy pełne tygodnie masz mentora, który przyucza Ciebie do wykonywania zawodu. Nie każdy jest w stanie wykonywać tę pracę. Uczy pokory wobec życia, przemijania, starości, która Panu Bogu nie udała się.

Gość nldihgfie nlg
dziewczyny a ja znalazlam prace ( irlandia) jao care giver opiekunka do starszych osob, zastanawia mnie tylko.. ta fizjoligia.. nie dam rady jesli hcodzi o mycie, przebieranie, niewiem czy to regula czy mozna np tak pracowac ze opekuję sie, sprzatam, dotrzymuje towarzystwa, gotuje ale nie myję tych ludzi?

Gość to zalezy od tego
jaka osoba sie opiekujesz, jak bardzo jest ona sprawna (albo niesprawna), czy chodzi itp. ale musze Cie zmartwic - w ogloszeniach o prace tego typu prawie zawsze jest pomoc w tym zakresie...

Gość Opiekunka
Pracowałam w domach, o których wspomniałam wcześniej. Współpracowałam z przesympatyczną Polką, której powiedzenie przytoczę. "Jak tam w pracy". "OK. Cały czas w biurze". Czytaj: w toalecie. Na tym, głównie, polegała nasza praca. Fizjologia nie przeszkadzała mi zupełnie. Zaraz potem mogłam umyć ręce (to trzeba robić bardzo starannie, pamiętając też o rękawiczkach) i zjeść posiłek. Najsmutniejsze było to, że starość nie udała się Panu Bogu!