Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 strasznie si臋 boj臋

DIAGNOZA RAK szyjki macicy

Polecane posty

Go艣膰 aniakrawczyk
HEJ Mam wspania艂a ksi膮偶k臋 elektroniczn膮 w kt贸rej kobieta opisuje krok po kroku jak pokona艂a raka i czego u偶ywa艂a w jaki spos贸b metodami naturalnymi. Ksi膮偶ka jest darmowa, napisz do mnie to Ci j膮 wy艣l臋 m贸j email to: ania@annakrawczyk.pl

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 natalia26 2205
hej robi艂am sobie badania i wszystko wskazuje na to ze mam raka mam 2 dzieci i cudownego meza i nie mam odwagi doprowadzic badan do konca boje sie ze jest to z艂o艣liwa odmiana mia艂am juz w rodzinie taki przypadek i boje sie ze to mnie tez dotyczy chyba wole nie wiedziedziec nawet mezowi o tym nie powiedzia艂am bo nie mam odwagi pomozcie mi zawsze mysla艂am ze mnie to nie dotyczy a jednak dotyczy nie wiem czemu zycie jest tak niesprawiedliwe chce cieszyc sie zyciem a nie chorowac pomozcie mi bo nie wiem co mam robic to dla mnie ciezkie chwile w zyciu a najgorsze ze nie mam odwagi powiedziec mezowi boje sie jego reakcji bo wiem ze mia艂 rarcje jak kaza艂 mi isc do lekarza i sie przebadac a ja to zignorowa艂am bo by艂am pewna ze nic mi nie jest a jednak teraz szykuje sie do swiat i boje sie ze to sa moje ostatnie swieta z nimi nie chce sie leczyc bo nie chce ostatnich chwil spedzac w szpitalu a z drugiej strony nie wiem czy to z艂o艣liwy czy nie i moze po lekach dosz艂abym do siebie nie wiem co gorsze niepewno艣膰 czy strach przed ostatecznym wyrokiem co ma robic poddac sie dalszym badaniom i leczeniu czy umierac w spokoju bez lekow chemi i szpitala a moze wcale to nie potrzebne ten strach i niepewnosc mnie przeraza najgorsze ze brak mi odwagi bo moze nie potrzeba tego nawet teraz maz sie smieje ze szukam u siebe choroby na forum a nie wie ze jestem chora i chyba nawet nie przyja艂 by tego do wiadomosci dlatego nic mu nie mowie bo nawet jak powiem to on powie ze przesadzam nawet jakbym umiera艂a to powiedzia艂by ze mam nie przesadzac i wstawac pomocy dziewczyny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wwwwwwm
natalia26 2205 - spr贸buj si臋 ratowa膰. Masz ju偶 dzieci, wi臋c czy trzeba a偶 tak si臋 przejmowa膰, 偶e czeka ci臋 operacja? Czy to wa偶ne czy masz w 艣rodku szyjk臋, czy nie masz? Nawet jak wytn膮 wi臋cej to mo偶e te偶 b臋dzie dobrze, bo si臋 uratujesz. Naprawd臋 pomimo dzieci a偶 tak ci zale偶y na tym 偶eby zachowa膰 w sobie wszystko. Nawet je艣li ju偶 nie b臋dziesz nigdy wi臋cej w ci膮偶y to czy jest to taka wielka strata? Warto spr贸bowa膰 leczenia, bo mo偶e si臋 uda. Jak si臋 nie uda to przynajmniej pr贸bowa艂a艣. W ka偶dej chwili mo偶esz odm贸wi膰 dalszego leczenia. Jak ju偶 zaczniesz i b臋dzie gorzej to nie musisz walczy膰 do ko艅ca. Czy warto od razu zak艂ada膰, 偶e nic nie da si臋 zrobi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zawsze da sie cos zrobi膰,tylko ze wycinanie to takie oszukiwanie siebie,bo ze nniby czegos nie ma,a przeciez kom贸rki rakowe sa w ca艂ym organizmie kraza z krwia,wiec tylko naturalne leczenie ma sens

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie badania robi艂as ? co wskazuje na to ze masz raka szyjki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A takie badania placebo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maria_
Mam na imi臋 Maria. Mam 43 lata. Jestem z Warszawy. Mam raka szyjki macicy. Jak dowiedzia艂am si臋 o chorobie to oczywi艣cie, 偶e chcia艂am walczy膰, ale pomy艣la艂am chyba przede wszystkim, 偶e to ju偶 koniec i 偶e wiem jak sko艅czy si臋 moje 偶ycie. Rozp艂aka艂am si臋 i p艂aka艂am chyba z kilka dni. Powiedzia艂am m臋偶owi, oczywi艣cie zacz膮艂 mnie bardzo wspiera膰. Mam dw贸jk臋 dzieci Magd臋 i Rafa艂a, s膮 ju偶 doro艣li maj膮 swoje rodziny - nie chcia艂am m贸wi膰 im o mojej chorobie. By艂am ju偶 silna podj臋艂am decyzj臋, 偶e wygram i si臋 nie poddam - albo po prostu mo偶e ju偶 nie mia艂am wi臋cej si艂y p艂aka膰. Pojawi艂a si臋 chemioterapia, straci艂am w艂osy, ale nie straci艂am si艂y. Dzieci dalej nic nie wiedzia艂y - mieszkaj膮 za granic膮. My艣la艂am, 偶e wszystko b臋dzie dobrze, 偶e to ju偶 koniec - wygra艂am. Pojawi艂y si臋 przerzuty. M贸j m膮偶 nie wytrzyma艂 - powiedzia艂 dzieciom - zjawi艂y si臋 niemal natychmiast. Wszystkiego pr贸bowa艂am co radzili lekarze, nie wiedzia艂am komu wierzy膰, komu nie - kto chce mnie wyleczy膰, a kto tylko z艂agodzi膰 m贸j b贸l przed 艣mierci膮. Uratowa艂 mnie m贸j syn - jest informatykiem ma 3 艣licznych dzieci, dawno nie widzia艂am wnuk贸w. Znalaz艂 w Niemczech terapi臋 "hipertermia og贸lnoustrojowa", nie zna艂am tej metody, ale tam jest ona powszechna - istnieje mn贸stwo o艣rodk贸w. Co nie zmienia faktu, 偶e leczenie tam jest bardzo drogie. A偶 na tyle nie by艂o nas niestety sta膰 - m膮偶 wyda艂 wiele na lekarzy, leczenie dla mnie. Poszuka艂am w internecie, znalaz艂am klinik臋 w Polsce, kt贸ra leczy metod膮 hipertermii og贸lnoustrojowej. Syn mnie um贸wi艂 - by艂am u Prof. Jerzego Stelmach贸wa - by艂 on konsultantem krajowym w dziedzinie ginekologii onkologicznej - przemi艂y, ciep艂y a jednak stanowczy i budz膮cy autorytet cz艂owiek. Kaza艂 mi rozpocz膮膰 leczenie hipertermi膮 og贸lnoustrojow膮. Zgodzi艂am si臋. Ca艂o艣膰 leczenia roz艂o偶yli艣my z Prof. na 8 zabieg贸w - ka偶dy trwa po kilka godzin, le偶y si臋 dziwnie w takim jakby namiocie - temperatura dzia艂a na ca艂e cia艂o. Jestem po 6 zabiegu, czuj臋 si臋 dobrze. Widzia艂am moje wnuki. 呕yje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie samo s艂owo rak parali偶uje - nie wiem czy potrafi艂abym si臋 odnale藕膰 w takiej sytuacji. Dlatego nie bagatelizuje 偶adnych objaw贸w, mo偶e przesadzam, ale jak tylko wydaje mi si臋, 偶e co艣 jest nie tak biegne do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majka8989
Przez trzy tygodnie mialam okres. Poszlam do lekarza tylko dla tego ze zaczelo mi sie bardzo krecic w glowie. Nawet w nocy gdy tylko otworzylam oczy. Lekarz mial mnie tylko zbadac . okazalo sie ze " cos " mialam w srodku i odessal mi to metoda prozniowa do badania hostopatologicznego. I tyle. Bez wyjasniej. Mam 26 lat jestem po trzech cesarkach. Chcialabym sie dowiedziec co moga przyniesc wyniki i Co to byl za zabieg. Jakby ktos moglby mi pomoc . bo niewiedza mnie dobija.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej kolezanko,nie znam sie na tym za bardzo moja mama miala kiedys badanie jelit i podczas tego badania usunieto jej polip moze u ciebie bylo podobnie.Trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Choroby kobiece -porady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakostak
Czesc , dziewczyny moze nie jest to calkiem na temat ale martwie sie ze cos dzieje sie nie dobrego w moim organizmie . Od jakiegos czasu po wspolzyciu z mezem dosc mocno krwawie trwa to jakies 15 minut puzniej przechodzi w drobne plamienie znika po paru godzinach .Mam 31 lat jestem po trzech ciazach . Wiem isc do ginekologa ,wybieram sie nie dlugo , mam nadzieje ze wszystko jest oki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mia艂am z艂e wyniki a lekarz nie chcia艂 mi zrobic p臋tli. Chodzi艂am z tym czym艣 na szyjce 3 lata! Przestalam chodzi膰 prywatnie i zapisa艂am si臋 pa艅stwowo, babeczka zapisa艂a mnie na zabieg bardzo szybko. My艣l臋, 偶e prywatnie nie ma co ci膮gn膮c tego, bo licza tylko na kas臋 za kazd膮 kolposkopi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie mia艂am 偶adnych objaw贸w. Aha, nie 艂udzcie si臋, 偶e pokonacie raka "naturalnie", zmiany tzreba usun膮膰 zanim zrobi sie przerzut. Nie ma 偶adnej metody naturaknej kt贸ra usunie chore kom贸rki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem Wolontariuszem dzia艂aj膮cym w Polskiej Fundacji Onkologii - pomagamy osobom chorym na raka i rodzinom takich os贸b - wi臋cej informacji jak zosta膰 Podopiecznym Fundacji na stronie Fundacji. Szukamy te偶 Wolontariuszy - osoby, kt贸re chc膮 pomaga膰. www.pfo.pink

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Znalaz艂am wspania艂y film z historiami os贸b chorych na raka, kt贸rzy stosowali hipertermi臋 onkologiczn膮 i kt贸rym hipertermia bardzo pomog艂a. Warto obejrze膰, naprawd臋 bardzo wzruszaj膮ce: https://www.BialaOnkologia.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cz臋sto dochodzi przez zaka偶enie nawet podczas bada艅 ginekologicznych pochwy !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jugoso
Kochane. mam problem,czeka mnie pobyt w szpitalu na oddziale ginekologicznym. Mam pytanie. Czy piel臋gniarka pracujaca na oddziale ma wgl膮d w moj膮 dokumentacj臋 medyczn膮? Mieszkam w ma艂ym mie艣cie, prawie wszyscy si e znamy, nie chc臋 aby piel臋gniarki wiedziay co mi dolega.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lepiej regularnie wykonywa膰 badania cytologiczne i wykry膰 raka Jan najwcze艣niej. Ja na szcz臋艣cie jestem zdrowa ale regularnie badam si臋 w www.histamed.pl w Gliwicach. Polecam wam si臋 tam uda膰 na badania cytologiczne, je偶eli jeszcze tego nie robi艂y艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej , ciagle cos czytam bo niestety tez mnie Sptkal ten Problem tak szyjki macicy zlosliwy pierwsze Stadium niby wyciety Ale propozycja wyciecia dla wlasnego bezpieczenstwa.jakos nie mam ochoty Poddac sie kastracji chociaz wiem ze czekaja mnie Co trzy miesieczne wizytynu Ginekolog . Czytalam tyle ze juz mozg mi sie zlansowal mam dzieci i nie chce niec nastepnych Ale Jak mysle o operacji to popadam w depresje.

Udost臋pnij ten post

Je艣li rak jest zdiagnozowany we wczesnym etapie, mo偶na go wyleczy膰. To zale偶y, na jakim etapie zosta艂 wykryty. Rak nie musi oznacza膰 wyroku. Prosz臋 si臋 trzyma膰. 呕ycz臋 du偶o si艂y i zdrowia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasiiaaaa
W czerwcu okaza艂o si臋, 偶e mam raka szyjki macicy. W lipcu usuniecie macicy z przydatkami. Na razie dochodz臋 jeszcze do siebie, ale ju偶 mam wra偶enie, ze czuje sie lepiej niz przed operacja. Wczesniej bylam ciagle slaba, bylo mi zimno, wlosy zaczely mi wypadac, skora blada i ogolnie zle samopoczucie. Plus bole brzucha i glowy. Teraz jestem jakby spokojniejsza. Sa oczywiscie objawy chirurgicznej menopauzy, ale to zasadniczo jak na razie pocenie sie w nocy. Mozna przezyc. Dziewczyny, moja rada- badajcie sie regularnie, a juz pedzcie do lekarza gdy sa jakies nieprawidlowe krwawienia!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beata 4525

Witam , prosz臋 porad藕cie co my艣le膰.聽
Zdiagnozowano u mnie z艂osliwego raka szyjki macicy , ktory jest nieoperacyjny.Po badaniu PET/TK stwierdzono aktywny metablicznie proces npl z naciekami na szczyt pochwy, w jajniach oraz w臋z艂ach ch艂onnych jamy brzusznej i miednicy. Lekarz podejrzewa aktywne metabolicznie w臋z艂y ch艂onne na nadbrzuszu. Lekarz powiedzia艂 ze musi usun膮膰 w臋ze艂 cch艂onny bo nie wie czy to przerzut czy stan zapalny.Czy przed tak膮 operacj膮 mog臋 przyj膮膰 dawki leczenia radio i chemioterapi膮 ?

Udost臋pnij ten post

Dnia 13.05.2007 o 15:34, Go艣膰 kiarrra napisa艂:

moja mamam ma 4 grupe i juz miala nie zyc ale zyje nasczescie........

a mo偶esz napisa膰 co zrobi艂a, jak si臋 leczy艂a?

Udost臋pnij ten post