Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krosiaczek

Mam już dość-poradźcie

Polecane posty

Gość Krosiaczek

Próbuję, eksperymentuję, kupuje coraz to nowe kremy, które mają służyć mojej tłustej, zanieczyszczonej, ale wrażliwej cerze i mam już dość, bo nie znalazłam jeszcze żadnego odpowiadającego potrzebom mojej skóry. Testowalam już wiele, na razie bez dobrego rezultatu, polećcie mi jakiś krem lekki, nietłusty, nawilżający, nie powodujący wyprysków.Może jakiś z apteki, sama już nie wiem..

na każdego działa co innego :) i co ja ci polecę to na tobie może nie zadziałać :O więc musisz próbować dalej :) może aptecznych kremów spróbuj :)

Cześć, ja bardzo lubie krem wybielający Inter Fragrances. Na lato może nie za bardzo bo chcemy raczej sie opalić a nie wybielić ale po lecie będzie w sam raz. Jest delikatny, ale dobrze nawilża, zresztą efektu wybielenia też jakiegoś szczególnego nie zauważyłam. Nie zapycha i nie powoduje syfków. Dla mnie bomba! Dobry też jest Humektan z firmy Orion, do kupienia w aptekach, z reguły na zamówienie. Ładnie nawilża, nie powoduje podrażnień i wyprysków. Jak sobie jeszcze jakiś fajny przypomnę to napiszę.

a dla mnie Humektan jest do niczego :O mam cerę mieszaną wrażliwą i po nim wyskakiwaly mi paskudztwa :( a ten wybielający - możesz podać jakiś szczegóły? gdzie go kupić i ile kosztuje ?

Gość Krosiaczek
Poszukuję humektanu w moim mieście, ale na razie bezskutecznie, racja, każdemu służy co innego, ale ja niestety mam wrażenie, że mojej cerze nie służy nic.. świece się już po kilkunastu minutach, może iwostin albo żel sebamed?

Gość Krosiaczek
w aptece rzeczywiście mówią, że igdy nie słyszały o humektanie, spróbuję zamówić,dzięki

Ten krem z Inter Fragrances mozna kupić w sklepie zielarskim, kiedys widziałam też w Tesco. Jest w pomaranczowym pudełeczku, w którym jest tubka. Nie zawiera żadnych pochodnych parafiny. Ma niby wybielać, ale ja takiego efektu nie zauważyłam. Nawilża, skóra sie po nim świeci i przynajmniej u mnie nie powoduje wysypu syfów. Najgorsze kremy jakie miałam to krem Ziaja chyba rozświetlający w czerwonym opakowaniu (syf na syfie) i ostatnio miałam kilka próbek kremów Dermiki, niestety po każdym z nich syf na syfie. Obecnie używam kremu z Neutrogeny z aktywną soją z spf 15 i jestem bardzo zadowolona.

Gość a ja polece
krem pichtowy. Nawilza dobrze, ale nie matuje wrecz troche natłuszcza ale wystarczy urzyc pudru i oki. a odkad go urzywam mam o 80% mniej zaskórników... a miałąm ich naprawde wiele urzywając kremu nivea young-a miał nie zatykać.

krem pichtowy też miałam i też mojej skórze nie odpowiada :O chociaż po nim skóra mi się wcale nie świeciła :)

Gość Krosiaczek
O rany, naprawdę nikomu nie życzę takiej cery, jak moja, widzę, że czeka mnie kolejna seria eksperymentów, bo opinie na temat kremów są sprzeczne, nie mam już cierpliwości do mojej cery, a nie jestem już taka młoda..

Wiem cos o tym tez mam taka skore.Tlusta,zanieczyszczona.Pelna zaskornikow.Ehhh,czasem jak cos wyskoczy to starsznie bolace.Powiem ci ze ja tez pelno kremow przetestowalam.I te drozsze i te tansze.Ale teraz uzywam olejku regulujacego dr Hauschka.I jest naprawde fajny.Nadaje skorze ladny koloryt,ladnie nawilza.

Kosztuje okolo60 zl na necie go tylko zamowisz:)

Tak o ten olejek chodzi.Tylko jego daje sie bardzo malo:)