Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yulika

Mąż na dokładkę!

Polecane posty

Gość Yulika

Jesteśmy malżenstwem z niedlugim stażem, przed slubem pomieszkiwalismy w weekendy tylko, bo dzieliły nas kilometry. Teraz juz od paru mies. razem. I co? Kłopot- on pracuje po 10-12 h dziennie, wiec ciagle poza domem. Ja odwrotnie- pracuję obecnie głownie w domu, wychodzę tylko 2-3 razy w tyg. Skoro jestem w domu, i np i tak bym cos sobie gotowala, to i dla męza na wieczór robię. Do tego zakupy, po sniadaniu i gotowaniu sprzatnę po sobie, wstawię pranie itp. Niby niewiele, ale tak do 12-13 mi schodzi. Do tego jeszcze ciezko mi skoncentrowac się na pracy, gdy mam balagan wokól siebie, wiec muszę poukladac czytane gazety, zdjac wyschniete ubrania, ulozyc buty.Takie mi nawyki zostały z "kawalerskiego" mieszkania:) A mąż- gdy go poproszę, rzeczywiscie mi pomoże, jesli chodzi o duze sprawy:zakupy w hipermarkecie, umycie okien. Do codziennych spraw sie za bardzo nie poczuwa,przychodzi z pracy (serio zmeczony), zje obiadokolacje, pogadamy, cos poczyta i spac. I tak kazdego dnia. Jesli powiem mu, ze za duzo spraw mam na glowie, no to mowi, nie gotuj obiadu, posprzatamy w sobotę.Racja, ale nie bede zapychac się bułkami i pizza zamiast zdrowszego jedzenia, a gdybym wszystko odlozyla na sobotę, do domu nie daloby sie wejsc:) Nie wiem jak sobie z tym radzic, w balaganie zyc i pracowac nie moge, na pomoc mnie nie stac, ale sprzatanie po 2 osobach mnie wykańcza. Do tego odbywa sie to kosztem mojej pracy!

Gość oj nieciekawie heh
skoro jestes taka pedantka to sprzataj a jemu to nie przeszakdza to czemu ma to robic,chlop pracuje 10 -12 godzin ma prawo byc wykonczony i moze nie miec ochoty na prasowanie i sciaganie prnia,wiem praca w domu tez nie jest lekka,ale w kazdej chwili mozesz usiasc,chwile odpoczac,obejrzec tv,wypic zjesc,poza tym chyba nie robisz tego codziennie>????bo jesli tak to albo jestescie brudaski i ciagle macie balagan alebo juz na sile wynajdujesz sobie robote.Macie dzieci?nic nie pisalas na ten temat to chyba nie.ja mam 4etniego syna ktory jest bardzo zywym dzieckiem,pracuje rowniez w domu podobnie jak ty,pomimo ze dziecko to praca na 4 etety,jakos wszystko potrafie tak zorganizowac ze mam jeszc sporo czasu dla siebie

Gość Yulika
Wszystkie rozmowy konczą sie tekstem, nie przejmuj się! Tylko ja sie czuję , jak gospodarz a moj mąz jak gośc w tym domu. Stąd róznica!