Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga-l

kto zna sposób jak podać lek małemu dziecku?

Polecane posty

Gość gaga-l

moja 14m-czna córa ma antybiotyk i nie chce go brać,ani siłą ani fortelem. jak już mi się uda włożyć jej łyżeczkę do ust to wypluwa.. martwię się bo już raz tak było i wylądowałam w szpitalu. rozwiązaniem byłyby zastrzyki ale nasz lekarz nie jest chętny on chyba myśli że ja przesadzam... a ona nawet słodkiego syropu nie chce pić. co robić?

Gość ja podaje strzykawką
małymi porcjami, moje dziecko tez wypluwa.Strzykawka o tyle jest dobra że podajemy tylko tyle ile chcemy, i po chwili znowu.W moim przypadku był to jedyny ratunek.

Gość nie wierze
troszke drastycznie ale dziala, to musi byc nieprzyjemne, z maluchami nie da rady inaczej: przytrzymaj jej brodke i odchyl glowke do gory, brodke trzymaj mocno, na pewno bedzie plakac ale tak jak mowie; inaczej sie nie da:( gdyby nawet wtedy wyplula, sprobuj jej zatkac nosek na 3sek, w momencie podawania leku, wtedy automatycznie zacznie przelykac sline, a wiec i antybiotyk. powodzenia:)

Gość mamusiamama
u mnie na syna działa tylko strzykawka, małymi porcjami podaje mu lekarsto i jakoś idzie

Gość jjj456
ja również mieszam za kazdym razem antybiotyk z probiotykiem ,zwykle wybieram Acidolac bo wiem ze jest nieszkodliwy a poza tym bezpieczny juz od 4 miesiaca zycia.

A jaki antybiotyk stosujesz?? Bo dumomox np mozna spokojnie rozpuscic w wodzie,wiec mala nim sie opamieta,juz tabletka bedzie zjedzona :) Ja tak mojego maluszka karmie jesli lekarz mu zaleci antybiotyk.

Gość gggregorka
powiem tak-nigdy w życiu przez sen i wybudzonemu dopiero co dziecku nie podaje się żadnych leków- to grozi zachłyśnięciem, a to poważna sprawa-moja siostra swojej 2 letniej córeczce, która szalała, pluła i wymiotowała i płakała- jedynym rozwiązaniem było dawania jej kolejnej części z kompletu zabawek, po każdym łyku antybiotyku w płynie(ohydnego w smaku) np:; kupiłam jej taki zestaw 2 filiżanki, 2 talerzyki i czajnik za 6zł, a potem zestaw dla lekarza za 9zł i biedactwo połykało i czekało na kolejną zabaweczkę

Gość gggregorka
tak tak strzykawką jest lepiej niż łyżeczką

Gość Dokładnie tak jak dziewczyny
piszą. Podawaj lek strzykawką ustawioną tak, że lek wpływa po wewnętrznej stronie policzka- wtedy nie ma jak wypluć

Nie chce mi sie cos wierzyc wten sposob ze strzykawka,ale skoro tak mowicie... Moze sama kiedys bede miala okazje wybrobowac.

Gość klinka_90
Ja zwykle podaje rozpuszczone w mleku lub w soczku.Teraz mieszałam antybiotyk w serku i synek bardzo ladnie jadł,a probiotyk enterol ,jego zawartość podawałam rozpuszczone w soczku.

Gość kombinatorka domowa
strzykawką po ściance policzka małymi porcjami. lek poleci i dziecko łyknie go razem ze śliną, nie poczuje też jego smaku, zazwyczaj gorzkiego.

Gość gość
mojemu dziecku też nie ma jak podać leku :/, dobrze że już trochę podrósł ale i tak był problem, niektóre preparaty można podawać na szczęście po wymieszaniu z jogurtem lub mlekiem np. acidolac,

Gość gość
Antybiotyk podaję zawsze strzykawką, tylko w taki sposób udaje mi się go w całości podać, bez wypluwania itp. z kolei probiotyk acidolac łyka bez problemu, widocznie smakuje córci.