Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Orange

makijaz - pomocy!!!

Polecane posty

mam prawie 21 lat i sie nie maluje bo nie umiem... czasami tylko tusz do rzes a nawet i to mi nie wychodzi, nie wiem jakie kolory mi pasuja, co zrobic, zeby twarz wygladala ladnie i promieniscie. nie zeby mi to przeszkadzalo. ludzie, faceci mowia mi komplementy, ze jestem bardzo ladna itp. ale czasem chcialabym wygladac na prawde slicznie. nawet nie wiem jak uzywac podkladu... a kredka do oczu to juz zupelnie czarna magia dla mnie, nie wiem, jak, gdzie i w ogole.

Gość hm hmmm
idz do jakiegos dobrego sklepu kosmetycznego, tam ci pomoga w doborze kosmetykow i doradza :)

ale ja sie wstydze... nie umialabym isc do takiego sklepu i poprosic o porade. zwlaszcza w jakims dobrym sklepie jak sephora, ktora jest w moim miescie, zazwyczaj maja drogie kosmetyki i pewnie powiedza mi co mam robic i jak a ja potem nic nie kupie. w dodatku jestem w tej chwili za granica. znam jezyk bardzo dobrze ale w takiej sytuacji pewnie bym nie umiala slowa powiedziec.

Gość co..5643
napisz jaki masz kolor oczu wlosow jaki rodzaj wlosow czy prsote czy krecone ,dlugie krotkie?,jaki typ cer:sucha,mieszana czy tlusta,jaki ksztalt twarzy

oczy mam niebieskie ale takie bardzo jasne, ze ludzie zaraz zwracaja uwage na ich niecodzienny kolor, wlosy ciemny blond/jasny braz z jasnoblond pasemkami, proste, troszke za ramiona. cera - mysle, ze sucha. po umyciu zawsze jest sciagnieta i musze nalozyc krem. a gdy nakladalam podklad zawsze schodzi mi skora; nie wiem, moze one wysuszaja tak bardzo twarz? karnacje mam jasna, ksztalt owalny.

Gość to ci powiem jak jest
do niebieskich oczu pasuja cienie w roznych kolorach:róz,zielen,braz,zloto-unikaj cienie w kolorze teczowki(niebieskiego) ..proponuje uzywac na dolnej lini rzes kredke np.czarna ladnie podkresla,a na gornej eyeliner ,do rzes uzywamy zalotki ,aby je podrecic nastepnie nakladamy tusz do rzes patrzac w dol i majac lekko uniesiona brode,fajne tez sa szyczne rzesy-ale to na wieksze okazje,polecam pochodzic na oslarium alby opalic karanacje . Cere masz sucha wiec peelin ,na to krem nawilizajacy i podklady rowniez nawilzajace polecam Rimmel recover -podklad nawilzajaco rozswietlajacy ,na policzki fajnie wygladaja kuleczki(puder w kulkach np ,firmy vollare,sensique)brazujacy badz rozswietalacy, korektr najlepszy jaki znam to Dermacol-sama musisz sobie wybrac odcien,idelanie maskuje,fajny blyszczyk :Loreal glam shine w odcieniu brazu badz tez rozu bedzie ci pasowal.Wlosy masz proste wiec nie musisz prostowac -mozesz rzucic sobie jakis fajny kolorek faby :czekoladowy brazik albo jakis inny:)pozdrawiam

dziekuje bardzo! jednak co do czekoladowego brazu to on mnie dodatkowo wybledza. probowalam kiedys tego koloru z szamponu koloryzujacego welli, dosyc porzadnie mnie zlapalo i jakos nie bardzo ten kolor. czasem gdy gdzies wychodze uzywam cieni w kolorystyce, ktora podalas + tusz do rzes. twarz delikatnie \'opalam\' pudrem w kulkach, korektora uzywalam z vichy, dopasowanego. ale i tak wygladalam jakos smutno i bez fantazji. peelingu uzywam z nivei, raz lub 2 w tygodniu i krem nawilzajacy. a jeszcze mam pytanie; gdybym chciala pojsc do stylisty, duzo taka wizyta i porady moga kosztowac?

Lauren, ja nakladam na prawde bardzo, bardzo rzadko, tylko jesli moja cera wyglada na prawde fatalnie. a twarz myje rano i wieczorem zelem do twarz johnnsona albo nivea.

myslalam, ze nivea to dobra firma :P moze sprobuje tej pianki. za 2 tygododnie bede w polsce to pochodze po sklepach :)

o matko! drogie, a na jak dlugo wystarcza? wlasnie przeczytalam, ze robisz doktorat z biochemii w szkocji :) a ja robie licencjat (bachelor) z rosyjskiego i komunikacji spolecznej w anglii. to tak na marginesie

o sorki, to w irlandii i nie biochemia. wszystko mi sie pokrecilo :P moj chlopak w tym roku zrobil doktorat z chemii w nottingham i teraz jakis postdoc szykuje. ok ja uciekam juz bo pisze esej! dzieki