Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie od niedosiwadzonej

czy moge nie robić 7 dniowej przerwy?

Polecane posty

no nie piszesz ale skoro ja przez 2 lata nie zaszłam bo wg Ciebie mogę być bezpłodna no to wychodzi mi na to, że moje koleżanki, ktore tez nie zaszły rowniez są bezpłodne :P bo jakby obliczyć prawodopodobienstwo u kobiety, ktora bierze jakies 24 msce tabletki, uprawia seks jakies 500 razy w tym czasie a mimo to nie zachodzi w ciąże, potem podeprzec sie informacja z ulotki, że 5 na 100 kobiet tak czy siak zajdzie nawet jakby nie wiem jak przestrzegalo zalecen to kurczak wyszlo by na to, ze wszystkie jestesmy bezplodne bo zadna podczas brania tabsow nie zaszla :O :O :O

Gość wiesz co ja na twoim
miejscu zrobilabym ta przerwe, chyba lepiej sie "przemeczyc" ( pisze przemeczyc poniewaz sama biore cilesty i wiem jak okres wyglada tzn u mnie, 2 dni krwawienia a potem 3 dni same wkladki wystarcza)te pare dni niz potem meczyc sie iles tam dluzszego czasu

Gość pytanie od niedosiwadzonej
Nie napisalam że jesteś bezpłodna. Ale że możesz być NIEPŁODNA a to różnica. I to prawda że koleżanki mogą też być niepłodne. wszysto jest mozliwe. Ja nie pisze że tak jest a jedynie że to mozliwe. Zbadałaś je? Poza tym to 5% odnosi sie do kobiet biorących tabletki mniej niż rok. Potem rośnie do mniej niż 1%.

teoria ta druga dziewczyna napisała \"nie umrzesz od tamponów, ale jeśli to ważniejsze niż zdrowie i ew późniejsze obawy \"jestem w ciąży czy nie\" to nie rób - na własną odpowiedzialność\" tak jakby autorka w ogole mogła miec podstawy do obaw o ciaze tylko dlatego ze nie zrobila przerwy. o to mi chodzilo.poza tym sama biore cilest i nie zaprzeczam ze na ulotce jest napisane wlasnie o tym 5% wskazniku niepowodzen w ciagu pierwszego roku stosowania.nie wiem jak to sie odnosi do rzeczywistosci ale co fakt to fakt ze tak pisza.

Gość na Logeście podobnie
jeśli sobie dziewczyna popieprzy w organizmie, MIA, to lekarz każe jej odstawić tabsy do czasu uspokojenia się organizmu, a jeśli ona uważa że 5proc zachodzi mimo tabsów, to zapewne jeszcze większy odsetek przy samej gumce czy środkach plemnikobójczych - stąd EWENTUALNE późniejsze wątpliwości dotyczące domniemanej ciąży:o mnie boli pierwszego dnia - biorę tabletkę przeciwbólową i żyję, zresztą - dokładnie - 2 dni okresu i plamienia to bez przesady... skąd masz takie informacje że co 3 para ma problemy z zajściem w ciąże?

eeee i tak nie chce mi sie w to wierzyc :O :O :O zreszta nieważne , ja w to nie wierzę Ty oczywiście możesz i proponuje wiec uprawiac seks dodatkowo z gumką bo tak czy siak możesz zajsc w ciąże wiec po co truc sie tabsami ?? :P :P :P 🖐️

Gość na Logeście podobnie
MIA - problemy z czytaniem?:O

Mia --> no ej ale gdyby faktycznie było to 5 % to po co brać tabletki anty skoro gumki dają chyba podobną skuteczność ?? bez sensu trujecie organizm a pewności w sumie nie ma za duzej

Gość nie rozumiem cie i ani
twojego pytania, tzn po co sie pytasz skoro z gory i tak juz zalozylas ze nie bedziesz robic przerwy bo chcesz sie super bawic?

jak najbardziej nie mam problemów z czytaniem ale ty najwyraxniej teoria ja nie wnikam czy to 5% to prawda...(choć nie mam podstaw by temu nie wierzyć skro pisze o tym ulotka).ufam wskaźnikowi Pearla, ufam tabletkom ale jak mi sie coś przydarzy to tez nie będe rozpaczać, bo to co robię robię na wałsną odpowiedzialność.tabletki to nie tylko większa sktecznosc ale tez większy komfort podczas stosunkow(dlatego zawsze bedą lepsze od gumek), ale wiadomo ze trzeba się liczyć z ryzykiem:) faktycznie to troche bezsensu sie truc skoro jak sie okazuje to nie taki pewny srodek jak sie okazuje...ale wg mnie to i tak lepsze od innych metod.

Mia no tak ale gumki nie sieją takiego spustoszenia w organiźmie jak tabletki wiec gdyby to była prawda z tymi 5 % to zupełnym bezsensem byłoby ich zażywanie co prawda dalej nie wierzę w te 5 % bo znam wiele dziewczyn biorących tabletki i ANI JEDNEJ ktora by w tym czasie zaszła w ciąże no chyba, ze wszystkie kobiety są niepłodne z natury :P

sorry za jedno zbedne \"jak sie okazuje\" ;)

Gość oki mam ulotke i faktycznie
tak pisze, ale wg mnie to chodzi o to ze te 5% tyczy sie kobiet ktore wlasnie robia jakies dziwne eksperymenty np. na poczatku zazywania

ja jestem pokoleniem czarnobylu wiec w zasadzie moze jestem nieplodna z natury:P moze Twoje kolezanki to ten sam roczik;) naparwde nie wiem jak to 5% wyglada w rzeczywistosci. na ulotce nie jest napisane jednoznacznie ze wpada 5% kobiet ale ze sredni wksaznik niepowodzen wynosi 5 %. wiec za przeproszeniem chuj wie co autor mial na mysli:P

Mia ja jestem 83 :P ale i tak nie wierze w te 5 % i tego sie bede trzymac choc juz 2msce nie biore tabsow :P

teoria ale z Ciebie stara dupa;) ja moze i wierze w te 5%.wierzę w to ze o coś im chodziło gdy o tym pisali...ale nie wierzę że tak to faktycznie wygląda w praktyce. mam zamiar brać cilest jeszcze jakiś czas więc wszytsko wyjdzie w praniu:)

Mia a Ty który jesteś rocznik ?? bo kurczak nie wiem kiedy był ten Czarnobyl ;) znaczy wiesz ja nie chce podważać zdania producentów Cilestu ale na chłopski rozum mi to nijak nie pasuje :P

Gość cilest21
wg mnie to tez bzdura chociaz na opakowaniu faktycznie tak pisze. ja w trakcie 1 roku zazywania bralam jakies depresanty ktore obnizaja skutecznosc , nie zabezpieczalam sie dodatkowo, chyba 2 razy zdarzylo mi sie przyjac pigulke po uplywie 12 h i jakos do dzisiaj nie mam dziecka. chyba ze ja tez bezplodna:( roniczk 85 to tez czarnobyl?

Cilest --> na pewno jesteś bezpłodna :classic_cool: podobnie jak ja i masa innych dziewczyn, ktore znam i ktore nie zaszły w trakcie zazywania tabsow 🖐️ a ten czarnobyl to byl chyba 86 ale nie wiem :P