Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka21

Przewlekle zapalenie przydtakow

Polecane posty

Gość Elka21

Czy przy przewleklym zapaleniu bol jest slabiutki i czy przewlekle zapalenie musi zawsze poprzedzac ostre zapalenie czy moze samoistnie odrazu byc przewlekle zapalenia?

Gość ponawiam pytanie.-

troch dziwne pytanie:p nie wiem o co ci konkretnie chodzi:o Mam czesto zapalenie przydatkow ok. listopada i maja. Czasami choroba przebiega lagodniej i da sie chodzic, normalnie funkcjonowac, a 2 razy przechodzilam horror! przez 3 tyg nie moglam sie ruszac, bol okropny. Oczywiscie antybiotyki poszly w ruch:o

Gość gdzieMM
no i mam to czaicie teraz w waakcje lekarz przepisal doxycykline brala ktoras to????????????????/ nie mialyscie uczulenia?????????????boje sie wziasc

Gość no ja tez
na zapalenie przydatków cierpiałam ponad 2 miesiace...różne globlki,alntybiotyki itd...i nie przeszło,azw końcu wylądowałam w szpitalu 7 dni antybiotyków)dwóch różnych) 3 razy dziennie dożylnie...masakra ale dało sie żyć i funkcjonowac,ból nie był aż tak wielki,tylko że mnie bardzo długo trzymało..

Gość gdzieMM
no ja juz wzielam ten antybiotyk i na razie nie mam uczulenie wiec spoko:) a czy partner przypadkiem tez nie powinien sie leczyc bo przeciez to przez bakterie prawda???????????????????????????????????????????????????????????

Gość gdzieMM
jejku jak sie tak boje:(zapomnialam zapytac czy moge normalnie chodzic po dworzu na spacery? bo nie chce siedziec w domu:(

Gość no ja tez
nie panikuj....to nie jest grzybica,tylko zapalenie jajników i wcale nie musisz go mieć przez bakterie,tylko np usiadłaś na czymś zimnym,(i wszystko z tym związane),masz nieleczone zęby,problemy z zatokami,nie wyleczyłas wczesniej jakiegos stanu zapalnego w organizmie i przez to się zrobiło zapalenie jajników...nie nie musi się partner leczyc...

Gość no ja tez
hmmm chodżac na spacery i po dworze to tylko na swoją odpowiedzialnośc...z zapaleniem jajników powinno sie siedzec w domu,z ciepłym okładem na brzuchu i unikac przeciągów i zomnych miejsc..

Gość gdzieMM
dziekuje ci:)ze mi odpisujesz, troche mnie to dziwi bo teraz sa upaly , nad woda niegdzie nie bylam!!! wiec to musialy jakos bakterie sie wdac:(lekarz mowil ze mam podwyzszone leukocyty i mowil ze tez podczas miesiaczki lapie sie rozne infekcje a potem ida dalej i masz:(

Gość no ja tez
faktycznie lekarz mi tez to mówił...tan dokłądnie powiedział,że sie wdać też moga przez złą higiene,co nie znaczy,że akurat nas to tyczy...a proszę Cię bardzo:)) nie zostawiam kogoś w potrzebie;)) sama to przechodzilam to wiem co to znaczy,ale nie życze Ci ppobytu w szpitalu,wiec się pilnuj teraz naprawde...no własnie jest lato...;/ nie mamy wpływu na niektóre rzeczy;/ niestety..;/

Gość gdzieMM
dziekuje:) postaram sie zachowac ciepleko, ale nienawidze lezec w lozku:( mam miesiac wakacji jeszce bo studiuje, ale chcialam sobie znlalesc prace na stale ale zeby pogodzic je z koncowka studiow, no ale widze ze lepiej poczekam, tylko tak sie boje ze ta bakterie ze mnie nie wyleza:(a jeszce bardziej ze moj facet tez to ma i ze nawet jak sie podlecze to zainfekuje mnie znow:( mimo ze wiem ze mnie nie zdradza ja go tez nie,ale biore tabl antyk. i jak sie kochamy to bez gumy i no przez to ta obawa ze pewnie wczesniej go zarazilam bakteryjkami:( jak pojde do kontroli to jeszce sie wypytam lekarza bo w sumie nic nie mowil o partnerze

Gość gdzieMM
po jakim czasie brania antybiotyku powinno byc lepiej????????????? dwa-trzy dni?????????????????????? pomocy!!!

Gość no ja też
zalezy jaki masz ten stan zapalenia....mi nie przechodziło po jednym jak i drugim antybiotyku,dopiero po szpitalnych lekach przeszło....wiec tylko moge powieszyc i czekac pozostaje i to przetrwać..

Gość gdzieMM
mowil ze niewilkie zapalenia:(wogole gorzej sie czuje po tym antybiotyku:(

Gość no ja też
a co się dzieje,że się gorzej czujesz??masz temp,czy gorzej Cie boli,czy co?a mialas robione ob z krwi??

Gość gdzieMM
wyniki krwi mialam w marcu rbione bo wtedy tez to mialam, ale przeszlo... a gorzej sie czuje bo mnie mdli:(i znow bola jajniki:(i sie denerwuje ze bedzie coraz gorzej:(( nie chce lerzec :(

Gość no ja też
no ale powinnas zrobic teraz tak samo,żeby zobaczyć jak duze masz zapalenie,a w krwi to najlepiej wyjdzie...bedziesz miec podwyzszone ob.....mnie też mdliło...normalne to jest....a moze ci sie okres zbliza i cie gorzej boli??nie panikuj i nie martw sie..na to sie nie umiera..musisz to dobrze wyleczyc,bo moga byc w przyszłosci konsekwencje tego..a kto miał raz zapalenie,bedzie nararzny bardziej na potwórzenie tego...

Gość gdzieMM
no tak okres lada chwila:) mowil ze jak sie nie poprawi to mam przyjsc,ale podczas tego okresu moze nawet pojde tylko po dalsza recepte bo czekac 2 tyg to nie na kolejna wizyte bo on tylko prywatnie przyjmuje, tzn panstwowo tez ale to sie mozna zaczekac..........................

Gość gdzieMM
a dlugo tak mdli??? bo jajuz nie chce sie tak czuc:(

Gość no ja tez
hej..jak sie dzisiaj czujesz?dolegliwosci troche przeszły?mdli cie jeszcze?? moim zdaniem to powinnas isc po okresie,bo lekarz powinnien cie zbadac jeszcze raz,czy występują bóle przy ucisku czy nie...a mdłości...hmmm to naprawde zalezy od organizmu,wiec nie wiem jak twój organizm zareaguje

Gość gdzieMM
no te mdlosci troche przeszly i chyba apetyt wraca:) jutro zadzwonie do lekarza i sie zapytam co dalej bo tabletki skoncza sie w srode,ale za to nastanie okres:( najwyzej jak cos podejde po recete,a jak nie no to poczekam az sie okres skonczy, w sumie to duzo zalezy tez od nastawienia...ja od razu o najgorszym myslalam, no a tak nie mozna, dzieki za troske:) ale chcialabym zeby juz nic nie bolalo...

Gość wikitra
forcid ktos bral????????????????????????????????????????????????????????// pomaga?

Gość wikitra
czy przydatki chore tez widac na USG?????????????? pilnie prosze oodp

Gość wikitra
czy wasi partnerzy tez sie leczyli??????

Gość whiskas 33
Brałam antybiotyk Duomox przez 10 dni, globulki Albothyl, Gynalgin, czopki Distreptaza i Naproxen, leczę się już od 3 miesięcy i jajnik nadal boli podczas badania usg. Czy lekarz mnie prawidłowo leczy ? moze za mało tego antybiotyku skoro po 3 miesiacach leczenia nadal boli. Nie miałam badań krwi.

Gość wikitra
co za cholerstwo:(

Gość no ja też
a powinnas miec badanie z krwi,przedewszystkim ob i crp...ja lekarzem nie jestem,ale wydaje mi się,ze cię nieprawidłowo leczy,a nie masz torbielki czasami>na usg nic nie wyszło?a jak miałas badanie przez lekarza to przy ucisku czułas ból? moja rada zmien lekarza..

Gość wikitra
u mnie USG jest ok, lekarz mowil ze czysciutko jak bylam w poniedzialek:)ale przy badaniu palcami jeszcze bolalo:(i sie przerazilam bo niby czuje sie ok, tylko troche brzuch i plecki pobolewaja...

Gość no ja też
no to mozliwe,że sie jeszcze do konca nie wyleczylas...na usg nie wyjdzie ani zapalenie ani zrosty na jajowodach...