Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wiem wiem temat by艂

ale prosze mi napisa膰

Polecane posty

Go艣膰 wiem wiem temat by艂

jakie proporcje i co przede wszystkim do pysznych plack贸w ziemniaczanych ziemniak贸w mam ko艂o 2 kilo s艂ysza艂am ze daj sie 艣mietane

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poczatkuj膮ca piekara
ziemniaki m膮ka jajo czosnek troszke 艣mietany mniam mniam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o rzeszty
ziemniaki to faktycznie sa pyszen, ale marnowac je na placki? fuj :P to zreszta i tak lepiej niz marnowac na placki jeszcze pyszniejsze cukinie, co wiele ludzi robi ... nie rozumiem ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dodaj膮c
jajko do plack贸w, oddziel 偶贸艂tko od bia艂ka, 偶贸艂tko dodaj do ciasta a bia艂ko ubij na sztywno i dodawaj na ko艅cu mieszania ciasta. placki wyjd膮 puszyste i chrupi膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzi臋ki wielkie
dobrze ale co z ta 艣mietan膮 dajemy czy nie

Udost臋pnij ten post

a u nas troszk臋 inaczej z cukrem na s艂odko: jajo ziemniaki marchewka m膮ka do zag臋szczenia plendze si臋 nazywaj膮 i s膮 z wielkopolski inaczej placki ziemniaczane :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dodaj膮c
smietane mozesz spokojnie doda膰. ja daje 1-2 艂yzki.

Udost臋pnij ten post

ooooooooooo ka偶dy robi inaczej. Ja robie tak-ziemniaki hop na tark臋 ale o grubych oczkach,jajko,posiekana cebula,s贸l,pieprz,troszk臋 m膮ki i mieszam

Udost臋pnij ten post

ile ludzi tyle przepis贸w na placki u nas ja wymy艣li艂am takie :(proporcje na 1 kg ziemniak贸w) 1 kg ziemniak贸w, 1 jajko, p贸l cebuli, 2 艂y偶ki m膮ki, s贸l, pipprz Ziemniaki tr臋 na grubych oczkach daj臋 ca艂e jajko, 2 艂yzki m膮ki, s贸l pipeprz i start膮 na drobnych oczkach cebul臋, mieszam jak za rzadkie to daje jescz臋 ly偶ki臋 m膮ki, bo r贸znie ziemniaki wsi膮kaj膮. sma偶e na oleju k艂ad膮c du偶膮 艂y偶k膮 ma艂e placuszki na patelni臋 A 艣mietana ewentualnie potem do polania, ale u nas kay je takie bez niczego s膮 chrupi膮ce i smaczne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aisia
a ja robi臋 Placki diabelskie-ziemniaki scieram na drobnej tarce do tego 艂y偶ka m膮ki pszennej,2 ca艂e jaja, 2 lub 3 z膮beczki czsnku przecisnietego przez prask臋 i tak oko艂o 5-10 dkg sera 偶贸艂tego startego na tarce o du偶ych oczkach-mieszamy ,sma偶ymy i wcinamy pychotka m贸wi臋 Wam-spr贸bujcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aisia
oj! zapomnia艂am o cebuli-1 szt.starta na tarce na ktorej trzemy ziemniaki.

Udost臋pnij ten post