Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angel_81

Moje moralne dylematy .... prosze o opinie ...

Polecane posty

Dotycza one pracy - pracuje w pewnej firmie od 6 lat , zero szans na rozwoj - firma jest mala . Dzis moj kolega - ktory w razie urlopu, choroby mnie zastepowal - byl ostatni dzien w pracy (szefowa stwierdzila ,ze za duzo kosztow i postanowila mu podziekowac ...) Ja przejelam jego obowiazki (wczesniej czesc obowiazkow kolezanki , ktora sama odeszla) i postanowilam sie zapytac jak to bedzie finansowo wygladac . Dostalam odpowiedz ze nic sie nie zmieni :O , bo firma nie ma pieniedzy . Dodam ze za 2 tyg \"przychodza\" do firmy 2 nowe samochody (ciezarowki ... ) , wiec na to pieniazki sa.... :O zaczelam sie rozgladac za nowa praca i powysylalam swoje cv w rozne miejsca . Nie ma dnia ,zeby ktos nie zadzwonil w sprawie spotkania .... To pocieszajace ,ale szefowa nic nie wie ze szukam nowej pracy . Do dzis bylo ok , bo jej nie bylo ...i moglam swobodnie rozmawiac ...dzis jednak byla w biurze ... ... przy niej odebralam 2 telefony - w jednym przypadku powiedzialam ze oddzwonie , w drugim juz troche zaczelam sie \"gubic\" , mialam znow mowic ze oddzwonie ? - dla niej bylo jasne ze tak mowie, bo nie chce zeby byla przy tym obecna ... a do tej pory nigdy sie nie zdarzaly takie sytuacje ... jak ktos do mnie dzwonil- normalnie rozmawialam ... .... predzej czy pozniej zrozumie o co chodzi i moze nie byc przyjemnie :( Mysle zeby jej powiedziec ,ze bede sie rozgladac za nowa praca ,bo (i tu prawda) nie widze zadnych mozliwosci rozwoju , no i sprawa pieniedzy (wiecej obowiazkow , pieniadze od baaaardzo dlugiego czasu takie same - a na nowe samochody pieniadze sa ) I w miedzyczasie zeby i oni kogos szukali na moje miejsce ,zebym mogla kogos wyszkolic ? A jak bede miala cos pewnego ,zeby sie moc dogadac -ze np. jeszcze miesiac pracuje (a nie 3 miesiace jak mam przy wypowiedzeniu) Plusy sa takie ze bede mogla rozmawiac \"normalnie\" , a nie wpadac w panike jak zadzwoni ktos z obcego numeru ,a szefowa bedzie wtedy obok ... No i (moze) bede mogla wychodzic na rozmowy np. godzine wczesniej konczyc ? a nie umawiac sie po 17 (niektorzy nie chca) , czy o 8 rano .... Nie lubie takich dylematow :( ... powiedziec ze szukam czegos nowego , czy sciemniac , nie odbierac telefonow w pracy ? nie mam pojecia co robic .... ? ? ? ? ? ps. horoskop wyczytany w dzisiejszej gazecie \"Wkrotce otrzymasz ciekawa oferte pracy. Jesli ja przyjmiesz zmieni sie cale Twoje zycie\" szkoda ze nie napisali ,ktora mam przyjac ? ;) co wy byscie zrobili ?

Gość co wy byście zrobili
1. Przeniosłabym sie na forum "praca" 2. Zastanowiłabym się nad swoim IQ...

1. nie pisze o tym ze szukam pracy , nie prosze o porade dot. cv , itp.,tylko o konkretnej sytuacji z szefowa 2. na szczescie nie musze :)

Gość _-_-_-_-_-_.....
op

Gość napisz to w trzech zdaniach
😴 albo przyjmij pozycje wyjściową..... i w półprzysiadach 🖐️