Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie prosze

ja on i jego ex. pomozcie prosze

Polecane posty

Gość pomozcie prosze

napisalam na ogolnym ale nikt mi nie odpowiada, moze tu sprobuje: prosze o powazne rady otoz jestem z chlopakiem od dwoch lat, mieszkamy razem, kocha mnie a ja jego ale on ma ex dziewczyne, swoja pierwsza wielka milosc, ona jest naprawde bardzo ladna i do tego nieglupia i poradzila sobie w zyciu i sa dobrymi przyjaciolmi prawdopodobnie nie stanowiloby to dla mnie jakiegos wielkiego problemu gdyby nie fakt ze na poczatku naszego zwiazku on ja bardzo idealizowal i powiedzial mi pare raniacych slow w zlosci od tego czasu sytuacja jest napieta, pokazalam swoja zazdrosc ona mieszka w innym miescie i co jakis czas przyjezdza, a on wiedzac ze mi ta znajomosc przeszkadza stara sie z nia widywac tak zebym ja o tym nie wiedziala wydaje mi sie ze ona wie ze jestem o nia zazdrosna i ten fakt tez mi bardzo przeszkadza jak naprawic ta sytuacje, tzn jak sprawic zeby on przestal myslec ze jestem zazdrosna, zeby wpadl na pomysl ze fajnie byloby sie spotkac w trojke, albo chociaz zeby nie czol sie zobowiazany mi cos krecic kiedy chcialby sie z nia zobaczyc no i jak zachowywac sie wobec laski, widzialysmy sie pare razy, rozmawialysmy normalnie ale wyczulam ze ona czuje sie lepsza w zwiazku z zaistniala sytuacja prosze o szczere rady, acha no i nie jestesmy gowniarzami

Gość malutka_25
Hmmm to dziwne, z eon tak lubi się z nią spotykać, a ty na to pozwalasz.

Gość pomozcie prosze
szczerze mowiac chcialabym odkrecic teraz role i z zazdrosnej jedzy stac sie bardzie wyrozumiala, oni sie widuja moze z raz na pare miesiecy i to tez nie za kazdym razem jak przyjezdza

Gość dziwne
po co gosc sie z nia spotyka? jak czesto sie w ogole z nia spotyka?

Gość malutka_25
Powiem tak, gdyby tak bardzo Cię kochał to zawsze zabierał by Cie na te spotkania, żeby pokazać ze nie kręci. A tak to wydaje mi się to podejrzane. A skąd ty wiesz ze sie spokykaja czasem skoro on to niby przed toba ukrywa?

Gość Ble...
Ciekawe czy jakby mial wiecj dziewczyn przed Toba to tez bys chciala sie z nimi wszystkimi spotykac? Taki zlot wielbicielek! NIe rozumiem! :o

Gość pomozcie prosze
czestotliwosc jak wyzej, po co? a bo ja wiem? ale pewnie jakbym miala jakiegos fajnego bylego w tym miescie to moze tez bym chciala co jakis czas pojsc z nim na piwo tylko ja odnosze wrazenie ze ona sie w ten sposob dowartosciowuje ostatnio jak byl chory to mu napisala sms :jak przyjade to zajme sie toba... bylam wsciekla ale tak na prawde to na niego ze nie reaguje

Gość pomozcie prosze
bo ona przyjezdza zadko i wiem ze nie maja zlych intencji tylko ze ja na poczatku bardzo bylam o to wszystko zazdrosna i on wolal mnie na przyklad poinformowac o spotkaniu po fakcie

Gość malutka_25
Szczerze mówiąc nie ufałabym mu. Ze niby co Ciebie kocha a z nia ma potrzebę spotkań. Hmmm może to jest tak z eona faktycznie sie dowartosciowuje, ale on chyba liczy na cos więcej z jej strony. Byc moze ona nie chce do niego wrócić, a on ma nadzieje.

Gość ja ci powiem coś
gdyby do mojego faceta byla laska napisala takiego esa to mialby jazde że hej, rozumiem życzenia powrotu do zdrowia i tym podobne ale zajme sie toba ?? a co to do cholery ma być ??? zrób z tym porzadek bo laska ewidentnie gra nie fer a facet wcale nie jest lepszy

Gość malutka_25
Własnie dobrze powiedziane. Nie bądz naiwna. niech sie zdecyduje albo....albo... Po za tym nie wierze w przyjaźń miedzy kobietą a mężczyzna. Zawsze jadna strona chce czegoś więcej.

Gość pomozcie prosze
tez tak myslalam na poczatku ale on sie wypiera i do tego bardzo rzeczowo w dodatku ostatnio cos przebakuje o zareczynach wiec chyba nie mam powodow czuc sie zagrozona ale sprawa jest palaca bo wiem ze prawdopodobnie sie dzisiaj spotkaja i nie wiem co robic, po pierwsze zeby mi o tym otwarcie powiedzial a po drugie zeby zaproponowal spotkanie we trojke a nie zeby sie ciskal ze jestem zazdrosna

Gość pomozcie prosze
co z tego ze mu zabronie? nie tedy droga

Gość Skoro
jego eks jest taka idealna to czemu z nia nie jest? nie pozwol mu na takie traktowanie,to nie w porzadku,albo potraktuj go jego wlasna bronia kilka razy,niech poczuje co robi,wspomnij o "fajnym" eks..;) w piety mu pojdzie!!

Gość pomozcie prosze
moze wlasnie jezeli okaze totalna obojetnosc to da mu to do myslenia?

Gość malutka_25
wiesz nie chce cie dołowac, ale to co mówi facet dziel na kilka części. Zapewne to ona z nim zerwała tak?

Gość ja ci powiem coś
oj kochana bąkanie o zareczynach nic nie kosztuje no nie ale za to jak uspokaja co widać na Twoim przykladzie, mojej koleżance chlopak bakal o zreczynach rok co wcale mu nie przeszkadzalo mieć kilka innych na boku ja nie mówie że u Ciebie tak jest ale to że on sie z nia spotyka nie mówi ci o tym, dostaje takie esy nie wyglada najlepiej odwróć sytuacje i zapytaj sie czy zakochany facet tolerowalby takie rzeczy u dziewczyny, nie sadze, bylby zazdrosny i nie sadze żeby pozwolil ci na spotkania z bylym chlopakiem bez jego wiedzy i jakby zobaczyl że on ci pisze takie esy jak jesteś chora też pewnie bylby wściekly

Gość pomozcie prosze
tak naprawde to nie wiem dlaczego to sie skonczylo, wydaje mi sie ze obopolna zgoda zaznaczam ze chlopak ten nigdy mnie z nikim nie zdradzil i naprawde nie ma najmniejszej ochoty to bardzo pozadny czlowiek i tylko w tej jednej kwestii jest zle

Gość malutka_25
Obojetnosć? Ja na twwoim miejscu juz dawno postawiłabym mu ultimatum. Co to wogóle ze dziwne zasady w zwiazku? On sie idzie sporkać z byłą. Gdyby chciał zebys mu towarzyszyła sam by Cie o tym poinformował. Obawiam sie ze jesteś troche trktowana jak rezerwa. Moze gdyby ona chciała wrócic to Ciebie by zostawił. Przepraszam za przykre słowa ale tak to widze.

Gość pomozcie prosze
mieszkamy razem od dwoch lat, w momencie poznania on nie byl juz z nia od jakis chyba dwoch trzech lat nie wydaje mi sie byliby ze soba nawet gdyby oboje byli wolni

obojentosci to facet nie zrozumie ani przemilczenia. musisz powiedziec, ze chcesz isc z nim i tyle, ze chcesz ja poznac. sadze, ze gdybyscie sie poznaly, zobaczylabys jak rzeczywiscie ich kontakt wyglada, to bys faktycznie sie uspokoila. :) a za tego smsa na przywitanie wybij jej jedynke :) niech wie, ze bedziesz walczyc w razie czego ;)

Gość malutka_25
Jesli chodzi o zdradę to nigdy nie mów nigdy. Po za tym skoro mówisz ze jest taki porządny to moze dlatego nie chce Cie zranic. Jedno jest pewne, kochajacy facet tak sie nie zachowuje.

Gość pomozcie prosze
dobra to teraz powiedzcie co robic i jak rozmawiac zeby jednoczesnie nie pokazac swojej slabosci, nie chce zeby on myslal ze czuje sie od niej gorsza ( bo tak nie jest)

Gość pomozcie prosze
ale ja ja znam i ich kontakt faktycznie jest niewinny tylko ten pieprzony esemes

Czesc , tak czytam ten temat, i powiem ci szczerze: wydaje mi sie,ze on ja jeszcze kocha i dlatego sie z nia widuje, jakby mu byla obojetna zostawil by ja za soba, tzn nie spotykal my sie z nia i nie utrzymywal kontaktu, a ty..sorki za okreslenie..ale ja na twoim miejscu czulabym sie jakby on ze mna byl..po to by nie byl samotny.. czasami faceci tak robia.. znam to z wlasnego przypadku :( ehh.. porozmawiaj z nim, i postaw warunki, kto dla niego jest wazniejszy ty czy ona? niech wybierze , nie masz co sie meczyc i stresowac.. nie chcesz chybaby tak zostalo? a skoro on nie zaprasza cie na wspolne spotkania tzn ze z ta ex moze byc blisko, moze ja przytula? moze gdybys ty byla obok nie mogl by swobodnie rozmawiac itd.. bo inaczej zabralby cie ze soba.. on nie chce pokazac przed ex , ze jest z toba szczesliwy... tak mi sie wydaje, bo wtedy sx wiedzialaby, ze ma sobie z nim dac spokoj.. myslisz, ze mozliwa jest syt. ze wy i jego s siedzicie w jakims gronie, np. na imprezie.. a twoj facet jast przy tobie.. zakochany.. caluje cie itd.. nie zwracajac uwagi na nia? moze on ciagle cos do niej czuje.. i niezrecznie by sie czul.. nie chce tak robic.. nie znam syt. ale takie mam przypuszczenia, radze ci, najlepiej szczerze z nim porozmawiaj.. 3mam kciki :) obym sie mylila

Gość malutka_25
nie zgadzam sie z brr..Jak facet kocah to sam zabiera dziewczynę na spotkanie. A co to wogóle znaczy walczyc o faceta? Zachowaj godnosc kobieto i postaw mu warunki.

Gość malutka_25
No własnie Ci pisałam, ze ona lekko nim mamnipulije bo nie chce byc z nim. Ale on ma cos do niej jeszcze. Ocknij sie i nie wierz w jego tłumaczenia. A co ma Ci powiedzieć ze jak ona go olej to nie chce zostac sam. Faceci lubia kobiety które sie szanuja.

Gość byla ex
powiem ci cos, ja bylam taka byla dziewczyna! On sie ze mna spotykal chcoiaz mial nowa dziewczyne. Bylismy po rozstaniu 2 lata, nadal go kochalam i nadal mielismy jako taki kontakt. Spotykalismy sie we 2 az w koncu on napisal mi maila, ze nadal mnie kocha. Skonczylo sie na tym, ze urwalam z nim kontakt:( Kochalam go ale on strasznie mnie kiedys ranil i nie na sama mysl, ze mogloby sie to powtorzyc, lzy nachodzily mi do oczu. On nadal jest ze swoja dziewczyna ale slyszalam plotki, ze ten zwiazek jest na skraju rozpadu..

poprostu z nim porozmawiaj.kiedys zapytaj co slychac u tej jego kolezanki.moze zaproponuj zeby Was odwiedzila jak bedzie w waszym miescie.ale pamietaj o tonie glosu, mow normalnym tonem,nie ironicznym.postaraj sie z nia zaprzyjaznic, moze przyjazc to akurat za wielkie slowa.ale usmiechaj sie do niej itd......rob wszystko aby ona cie polubila.wiesz oni sie przyjaznia,moze ona chce dla niego jak najlepiej.....jesli Cie polubi bedzie to mu mowic.powie sluchaj -masz swietna dziewczyne, a Twoj chlopak jeszcze lepiej Cie doceni.nie czuj sie gorsza od niej !!! bo napewno nie jestes.jesli w 3jke bedziecie w dobrym kontakcie to moze pozniej bedziesz z nimi sie spotykac.......a teraz przyszedl mi pomysl do glowy.....bedzie to trudne do zniesienia ale moze skutkuje: na jego urodziny/imieniny zorganizuj impreze niespodzianke.zapros jego znajomych i ja.poszukaj jej nr tel i ja zapros i powiedz zeby nic mu nie mowila ze wpadnie bo to ma byc niespodzianka.mysle ze tym gestem udowodnisz ze zazdrosna nie jesztes.

Gość pomozcie prosze
prawie 25 mysle ze masz racje tylko ze ja nie chce klutni, nie chce tez o niego walczyc, bo godnosc (dzieki malutka25) a wiem ze kazda rozmowa na ten temat zakonczy sie klutnia no i przede wszyskim on znowu sobie pomysli ze mi to przeszkadza bo czuje sie niepewnie