Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca jeszcze

antykoncepcja po porodzie

Polecane posty

Gość niewiedzaca jeszcze

czy ktoras z mam moglaby napisac pare slow jak dzialaja tabletki antykoncepcyjne dla mam karmiacych piersia? wiem tylko tyle, ze bierze sie je bez siedmiodniowej przerwy, nie wiem natomiast od kiedy zaczynaja dzialac, tzn. w jakim czasie po wzieciu pierwszej pigulki moge zrezygnowac z prezerwatywy. i jaka jest ich skutecznosc? nigdy przedtem nie bralam zadnych tabletek.

Hej :) Mi lekarz powiedzial ze musze sie dodatkowo zabezpieczac prezerwatywa 11 dni od wziecia pierwszej tabletki to wtedy ochrona 100% prawie. Teraz biore juz tylko tabletkii jest ok czasem sie zdarza ze nie ma wcalew okresu tak jest w moim przypadsku

Gość niewiedzaca jeszcze
aga a jakie tabletki bierzesz?

Gość nyttja
http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/antykoncepcja/minipigulka%20cerazette.html z tego co sieprientuję to cerazette trezba brać bardzo regularnie, bo jej tolerancja w opóźnieniu wynosi tylko 3 godziny. olinek a jakie pigułki Ci przepisał lekarz? bo z tego co wiem, to w polsce jest tylko jedna minipigułka zarejetsrowana - cerazette. a inne nie są dla kobiet karmiących.

Gość nyttja
uhm, bo wiesz - wszędzie piszą, ze dla karmiących to tylko jednoskłądnikowe tabletki są odpowiednie a polsce jest tylko cerazette, wiec tak mnie to zaintrygowało. a moze novynette? bo to chyba jednyne w polsce na no... bo na mo.. to chyba nie ma. są na ma.... nie pamiętasz co Ci lekarz mówił? tak wypytuję, bo mnie naprawdę ciekawi co Ci lekarz przpisał.

Gość nyttja
no dobrze by było. bo w zasadzie przeryłam strony dotyczące antykoncepcji dla mam w poszukiwaniu wiadomosci o tym, czy coś się zmieniło i nic nie znalazłam. wszędzie tylko jest cerazette.

Jezeli moge sie przylaczyc ,to polecam zastrzyki hormonalne.Bierze sie je raz na trzy miesiace

Gość agaisl
Ja slyszalam wiele zlego o zastrzykach sama biore tabsy cerazette i jestem zadowolona

Gość justaaaaaaaaaaa
a jak sie karmi piersią to mozna zalozyc sobie spiralke??? i ile czasu musi minąc od porodu?

Gość doradzam
no wlasnie-co z ta spirala/? bo ja biore cerazzette ale ciagle mam krwawienie-buuuuu

Gość doradzam
a o zastrzykach tez same negatywy slyszalam:(