Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziunia_18

Wiercenie zębów

Polecane posty

Gość Madziunia_18

Mam pytanko czy wiercenie strasznie boli nawet jak sie ma znieczulenie bo nigdy nie miałam tego robionego a ząb mnie boli i mam do wiercenia strasznie sie boje iść

Słoneczko, przy znieczuleniu nie czuje się nic, nawet rwania ;) także wal śmialo, wołaj znieczulenie na dzień dobry i się relaksuj :)

Gość nie nie boli
jak masz znieczulenie jak nie masz - może być nieprzyjemnie

Gość Madziunia_18
a znieczulenie dostane za darmo jesli poprosze czy trzeba zapłacić? i ile?

Gość Ja zawsze robie
zeby bez znieczulenia i nic nie boli. To zalezy od dentysty nie od znieczulenia.

Gość Kachna1981
znieczulenie kosztuje ok. 15 zł.- to zalezy od gabinetu

u mnie 20, ale nie za fiolkę, tylko za znieczulenie, jeśli potzrebujesz pięciu fiolek żeby się znieczulić to też 20 zł.

Ja zawsze robię - rób dalej, ale nie opowiadaj bzdur, że to zależy od dentysty. Może jak chirurg dobry, to pacjenta się nie usypia ? :)

Gość ........../...................
jak kto znosi ból u dentysty zależy przede wszystkim od indywidualnej podatności na ból. Ja mam znieczulane zęby tylko do kanałówek... Poproś o znieczulenie jeśli się boisz bólu to koszt ok 20zl a przynajmniej nie przeżyjesz traumy

Gość pilsnerurquell
to zalezy od dentysty. moja pani doktor jak mi robiła nawet leczenie kanałowe to nie bolało:)

Po dewitalizacji miazgi to już nie ma co boleć, więc kanałowe nie boli samo w sobie :) Natomiast kiedy trzeba rozwiercić ząb do komory i położyć tam parapastę, lub usunąć nerw mechanicznie, to raczej się na żywca nie da.

Gość MiriWidocznie sie da.
:) Raz tylko mialam zieczulenie przy wyrywaniu. tu masz racje na zywca sie nie da. Ale wszelkie inne leczenia, borowania, plombowania to juz bez znieczulenia i bez bolu mialam.

hej! ja tez zawsze robie zeba na znieczulenie...jest tylko jeden warunek...(musi byc dobre znieczulenie...tzn. mocna dawka....) kidys dentysta zaczal mi wiercic zeba a ja az podskoczylam(bo dal mi za mala dawke)...ale tak ogolnie to nic nie czuc...tylko straszne zdretwienie szczeki i jezyka...ale po 2 godzinach puszcza. pozdrawiam:)

Gość arara
Zależy od zęba, od ubytku i od tego ile ona będzie Ci borować. Chaczy często przy znieczuleniu, bez znieczulenia boli;