Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdusiak

AKADEMIK WE WROCŁAWIU-ważne

Polecane posty

Gość magdusiak

witam. jestem w klasie maturalnej, ale już rozglądam się za akademikiem (jak w temacie-we Wrocławiu). ostatnio zastanawiam się nad domem studenckim DWUDZIESTOLATKA. czy ktoś może mi napisać coś więcej na jego temat...? zarekomendować lub odradzić? ewentualnie wskazać inny?

Gość kompan x
xx-latka! he he he tartak

Gość wiedzma_wroc
jesli chcesz sie uczyc to nie wybieraj dwudziestolatki.Ja wybrałabym kredkę lub ołówek.Na pierwszym roku tez byłam zielona w kwestii akademikow i "zyczliwi"doradzili mi dwudziestkę,męczylam sie w tym akademiku trzy lata.Moze na początku jest fajnie,studencki klimat itd, ale potem jest to juz męczące,no chyba ze jestes typem imprezowym ;)

Gość magdusiak
heh, no, właśnie... typem imprezowym to ja nie jestem, tzn. nie rozbijam się po hałaśliwych imprezach, nie zarywam nocek-po prostu nie przepadam za tym, wolę się trochę bardziej skoncentrować na nauce, zawsze być wyspana, ale lubię np. wieczorne schadzki z liczną grupą fajnych ludzi, lubię, gdy na korytarzach kręci się życie towarzyskie. no, chyba jestem trudnym przypadkiem... co do KREDKI czy OŁÓWKA, słyszałam, że ceny są dosyć ostre.

Gość wiedzma_wroc
teraz te ceny chyba nie roznia sie tak bardzo,a dwudziestka potrafi dac w kość.Nawet gdy nie chcesz uczestniczyc w imprezie,gdy ona ma miejsce na korytarzu,nie masz wyboru:) a to w dwudziestce na porzadku dziennym.Ten akademik ma jeszcze jeden ogromny minus,o ktorym nie bede pisac na tym forum ,bo mogę zostać zlinczowana prze poprawnych politycznie

Gość wiedzma_wroc
a mozna wiedziec na jaki kierunek sie wybierasz? moze spokojny akademik nie bedzie potrzebny:)bo ja na moim nawet w tej dwudziestolatce bez problemu wyrabialam na stype naukową,nie siedząc caly czas w ryjcu

Gość Paull
hej laski, ja tez sie wybieram do Wrocka choc nie mam juz 20 a 22 lata poprostu zmieniam kierunek ale coz, czasem lepiej ozno niz potem narzekac cale zycie!!! mam zamiar na socjologie lub prawo juz sie ucze do egzaminow....pozdrawiam jakby co... ja pewnie bede szukal cos na prywatnie a nie macie orietacji ile pokoj kosztuje????dzieki za odpowiedz !

Gość wiedzma_wroc
ja na ostatnich latach studiow wynajmowałam ,dwa lata temu i rok temu to było 250 zl plus opłaty,zalezy wszystko oczywiscie od standardu i okolicy.jestem po historii,to po sąsiedzku z wydziałem prawa,samo centrum miasta;)socjologia z kolei jest na lekkim wygwizdowie.

Gość wiedzma_wroc
ja oczywiscie podałam cenę za miejsce w mieszkaniu studenckim,stancje są pewnie tańsze

Gość magdusiak
ja to myślę o czymś humanistycznym, filologia polska, może angielska...

Gość wiedzma_wroc
znam duzo osob na i po polonistyce na UWr.Mozna mieszkac w dwudziestolatce bez problemu:) No i na polonistyce są pewne słynne wykłady ,na ktore przychodza tłumnie ludzie z innych kierunkow:)

Gość Paull
a czy macie moze jakies mozliwosic pomocy w znalezieniu czegos konkretnego?? ja jestem az z Jaroslawia(podkarpackie)sam niew eim jakto bedzie zobacze, moglbym isc do Rzeszowa ale tam moja cala grupa jest kolegow wiem ze z nauki by byly nici, a ja teraz bede sie UCZYL nie studiowal mysle ze rozumiecie o czym mowie... P:P:P:P:

Gość Paull
wiedzma ciebie pytalem znasz moze gdzies cos ciekawego??

Gość wiedzma_wroc
doskonale Cię rozumiem,ja jestem z okolic Nowego Sącza,duzo osob z mojej licelanej klasy poszło do Rzeszowa,zreszta ,nie oszukujmy się ,coz to za metropolia,ten Rzeszow;)We Wrocławiu zapuściłam juz korzenie na dobre.Co do szukania lokum-mozliwosci są caly rok,oczywiście najlepiej zacząć szukać w czerwcu,nie zostawiać tego na wrzesień ,bo wtedy są już bardzo przebrane.

Gość wiedzma_wroc
masz gg?

Gość Paull
wiedzma ,fajnie tylko wiesz ze ja dzis akurat jestem u kolegi mam gg ale nigdy nie ma mnie odlaczylem z domu bo nie bylo sensu.moge ci dam mamy ona jest w Rzymie ale codziennie zaglada i zda mi relacje jakby co i da ci moj mail no i telefon tez ... a nawiasem mowiac to ty z moich stron wiesz ja bylem w Anglii ale jakos nie daje mi to satysfakcji musze byc kims tz. glupio mi bylo stac przy tasmie kolo chlopaka z Dawnem (przepraszam z serca nie mam zamiaru obrazac nikogo)on to sie musial wysilic zeby zrobic to co mnie kompletnie nie sprawialo problemu i wlasnie tam zaczallem zastanawiac sie nad sensem zycia, no ale to juz inny rozdzial...... Brat tam zostal wiec bede na wakacje jezdzil dorobic nie chce mamy wykorzystywac za bazdzo...pozdrawiam wiedzma i czekam na odpis gg2590242......

Gość renia-reniferka
ja t5ak jak magdusiak jestem w klasie maturalnej. w kwestii akademików jestem kompletnie, ale to kompletnie zielona i chciałabym mniej więcej wiedzieć jakie mam szanse na dostanie miejsca w akademiku we Wrocku, jeśli mieszkam tylko trzydzieści parę km od tego miasta

Gość wiedzma_wroc
co do akademikow,to w duzej mierze jest to loteria.Zdarza sie tak,ze ktos kto mieszka niedaleko dostaje od razu , a ktos z daleka nie.Ja jestem z rocznika 83,czyli wyzu i musze przyznac,ze z akademikami było krucho,dostałam dopiero gdy napisałam odwołanie.Jeśli ktoś jest uparty ,to miejsce w akademiku dostanie,bo ciagle ktoś się wyprowadza,trzeba tylko tego pilnować w socjalnym.

Gość wiedzma_wroc
jesli jednak ma sie ekipę,to moze warto rozejrzeć sie za mieszkaniem studenckim?

Gość wiedzma_wroc
Paull,na razie nie mam żadnych konkretów,wiec w sumie nie wiem jak i w czym Ci doradzać.Odezwę sie na gg,będziesz miał moj numer ,gdy będziesz potrzebował jakichś info od wrocławianki:)pozdrawiam