Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

berbusia

Nieznosni rodzice

Polecane posty

Jestem juz razem z chlopakiem, od 3 lat... Mieszkam z rodzicami.. Spotykamy sie kiedy tylko mozemy i jest na to czas.. .Fanie byloby zamieszkac juz razem , ale niestety, nie mamy pieniazkow bo oboje studiujemy. Jednak kiedy jestesmy razem to nigdt nie ma okazji na odrobine czulosci, przytulanki, calusy - ok, ale cos wiecej - nie ma sznas ;/ w pokoju obok sa rodzice i ciagle nasluchuja co robimy ... gdy jest chwila ciszy, wpadaja pod byle jakim pretekstem. Juz nie mam na to sily... Rozmawialam z nimi, ale nic skutkuje. uwazaja ze maja do tego prawo, ze jestem ich corka i nie chca zebym sobie zaszkodzila tym ze zajde w ciaze. Kiedy im tlumacze ze do tego nie dojdzie to i tak wiedza swoje. Rozumiem ze sie martwia, ale na wyrost.Juz nie mam na to sily, a zadne argumenty do nich nie docieraja... A jak jestem u niego to mam juz taki udruch ze zaraz ktos wejdzie i tez nici ze wszytkiego, juz nie wiem co robic, pomocy :(

Gość Reproduktorka
Nasłuchują... Ale jaja. Nie wiedziałam... Nasłuchują :D

Gość Reproduktorka
Berbusia, to jest śmieszne, że moherowy system wyizolował nieprawomyślne zgłoski i je automatycznie wykropkował

aaa, o to chodzilo :) No niestety, tego nie przewidzialam w mojej wypowiedzi :) ale problem z rodzicami wciąz pozostaje ten sam :(

Gość Reproduktorka
Ale Ci chociaż temat podnoszę swoimi wpisami, nie :D

powiedzmy, ale nie na tym mi zależy :) Chcialam zapytac czy ktos zna jakies ywjscie z sytuacji?

Ale to nic nie daje, im wiecej romazwiam, tym bardziej oni utwierdzaja sie w tym ze maja racje :( i zloszcza sie na mnie, twierdza ze jestem idiotka, ze nie mam slubu i wyobrazam sobie nie wiadomo co ,zemon chce mnie wykorzystac itd A taka rozmowa chyba nie ma sensu? :(

berbusia - i tacy ludzie (mówię o twoich rodzicach, ale moich też) utwierdzają mnie w przekonaniu, że dzieci mieć nie powinni mam podobny problem, choć nie do końca identyczny :)

a dlaczego wy do niego nie pójdziecie?? skoro u ciebie sie nie da...??

Gość Reproduktorka
Jednak gdy się uporczywie podnosi, to w końcu ktoś kompetentny trafi na temat i udzieli Ci rady. Takie wpisy niby bezwartościowe też mają swoją wagę. Także doceń to, że skoro nie mam nic do powiedzenia, to nie udzielam Ci debilnych rad, tylko milczę.

Jestem w wielu rodziców i dziwi mnie nieco Twoja postawa. Jak świat światem - póki nie możesz się sama utrzymać- jesteś dzieckiem. Nie oczekuj, że rodzice pozwolą Ci rozwinąć życie seksualne pod swoim dachem, skoro nie jesteś zdolna do ponoszenia tego konsekwencji( ciąża obarczy kogo?) A to, że jesteś tak pewna siebie w sprawach antykoncepcji jest charakterystyczne dla osób słabo uświadomionych. Może przeceniasz siebie? Za 20 lat postąpisz tak samo wobec swojej córki. :D Tak powinno być.

Aalfa, tu nie chodzi o to, ze jestem pewna o antykoncepcje itd. Nie chodzi mi tez koniecznie o seks, w tym wypadku moge ich zrozumiec i sie im nie dziwie ze sie martwia, bo jak bedę miała dzieci to też pewnie będę sięo to martwiła. Jednak chodzi mi o to, że nie mamy nawet okazji na chwile czułości, pocalunki , jakieś pieszczoty itd... Oni nawet nie dpuszczaja do siebie mysli ze jest moim narzeczonym, mowia na niego \"kolega\". :(

Bo juz mam jakiegos bzika na tym punkcie, jestem przyzwyczajona, ze jak cos sie zaczyna to ktos wchodzi :( i nawet jak jestemy u niego to odczuwam taki glupi lek :(

no to chyba nic oprócz wyprowadzki z domu rodziców nie pomoże... może wyjedźcie gdzieś na wakacje za granicę - pomieszkacie sami i zarobicie na wynajem potem po powrocie w czasie roku akademickiego.. cóz ci można doradzić... wyluzuj trochę...

Plenery, haha, to nie chodzi o to... nie mam zamiaru ukrywac się gdzies w lecie czy nie wiadomo gdzie! A o wyjezdzie to juz myslelismy ale stwierdzlismy ze chyba jakos wytrzymamy, chociaz ciezko bedzie, jescze 1,5 roku do zakonczenia studiow. mam nadzieje ze jakos przetrzymyamy to razem...