Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pumeksol

test na płodność

Polecane posty

Gość pumeksol

jakie sa badania określające czy kobieta jest płodna? na czym one polegają? czy trudno na nie dostać skierowanie itd. PROSZE napiszcie coś na ten temat...

Gość w zasaadzie po 2 latach
moeefektywnych staran. bada sie m in poziom hormonow, droznosc jajnikow .Czesto sie hospitalizuje, Najprosciej zaczac od faceta i zbadac jego nasienie .

Gość pumeksol
ja mam baaaaaaaardzo nieregularne miesiaczki. od zawsze. ale podobno wszystko jest ok :/ i nie mam tez zespolu pol. jajnikow. ale wychodze za maz za pol roku i chciala bym wiedziec. i moj narzeczony tez chcial by wiedziec.

W chwili obecej musielibyscie robic te badania na wlasyn rachunek, bo skierowania nie dostaniecie bez powodu. No, chyba ze sklamiecie, ze staracie sie bezskutecznie od dwoch lat. :p Najpierw bada sie mezczyzne- robi sie spermiogram (czyli bada sie w probce ilosc plemnikow i stwierdza, czy jest ich wystarczajaco duzo i czy sa wystraczajaco ruchliwe) Potem warto zrobic hormony plciowe (jest ich 6)- gin oceni prawidlowosc wynikow. Sama mozesz poobserwowac swoje cykle i pomierzyc temperature- wtedy sie przekonasz, czy w ogole masz owulacje. Przy powaznych staraniach z problemami robi sie po prostu monitoring cyklu i tak sie stwierdza, czy jest owulacja, czy nie.

Gość pumeksol
jaki monitoring cyklów?? jak ja mam robić jakiś monitoring jak okres dostaje raz na pół roku, albo jeszcze rzadziej?! dalczego do kurw... nikt mi nie moze powiedzieć DLACZEGO mam tak jak mam? czy bede mogla mieć kiedyś dzieci i w ogóle. ;( :(

Myślę, że zamiast się tak denerwować, to najlepiej byłoby pójśc do specjalisty i poprostu zapytać. Wiem, że robi się takie testy, a i przy takich nieregularnych miesiączkach i problemach, lekarz zapisując odpowiednie leczenie pomoże Wam uregulować to wszystko i z czasem będziecie mogli coś zaplanować i cieszyć się własnymi pociechami. Ale najpierw trzeba póść do specjalisty, porobić wszystkie badania (on na pewno powie jakie i gdzie) i zastosować się do wskazówek. Głowa do góry i powodzenia.

pumeksol jesli mozna zpytac ? a co by bylo (nie daj Boże) gdyby ktores z Was nie moglo miec dziecie? bo piszesz ze chcecie wiedziec przed slubem.

Gość pumeksol
nic by nie było... smutno by nam było tylko