Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yanka

Gumowate gofry

Polecane posty

Gość yanka

Kto wie jak zrobić gofry, ale tak, żeby były chrupiące? Ja robię tak:mąka, mleko, jajko proszek do pieczenia. W smaku są dobre, ale właśnie nie są chrupiące, wychodzą takie gumowate. Może sypnąć więcej proszku do pieczenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodaj cukru albo miodu
i trochę śmietany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yanka
ale dużo czy n p łyżeczka wystarczy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Trzeba dodać łyżkę bądź też łyżeczkę spirytusu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yanka
Dzięki, może coś jednak z tego wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dodaj do masy maki kukurydzianej ;) będa chrupiace;) gdzies widziaąłm taki przepis chyba na wizaz.pl ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie tak
Zamiast mleka dodaj wody letniej przegotowane. A baiłka najlepiej ubic i dodac na koncu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yanka
o, dzięki! bo te ostatnie to już wyszły jak prezerwatywy mojego misia w konsystencji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Będą chrupiące
50dkg mąki 1szkl. cukru 5 jaj 1 roztopiona margaryna 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl.wody wszystkie składniki wymieszaj a na koniec dodaj ubitąpianę z białek SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to też zależy od mocy
moja gofrownica ma 1200 W i gofry się w niej pieką chrupiące a moja koleżanka ma gofrownicę o mocy 800 W i wychodzą gofry gumowe - z tego samego przepisu !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rogalik i masełko
Bzdury piszecie. Ja mam gofrownice o mocy 800 i wychodza zawsze rewelacyjne. POLECAM przepis od "beda chrupiace" Podstawa to dobry przepis i dobra mąka, wazne jest tez dodanie na koncu ubitych białek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie zastanawiaj się tylko
zrób tak: Składniki: Składniki: przepis na 4 gofry 2 jajka 2 łżki mąki tortowej 2 łyżki gęstej smietany 2 łyżeczki masła 1 łyżeczka pr.do pieczenia Wykonanie: Składniki zmiksować końcówką do rozdrabniania ok. 2 min. Nagrzać gofrownicę posmarować oliwą. Piec 10-12 minut (słychać lekkie trzaski na koniec) gotowe. Ustawić gofry pionowo po upieczeniu. Wychodzą grube, kruche i chrupiące. Nałożyć dodatki. Pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masz rację
gofry z powyższego przepisu wyszły super polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goferek smaczny
ktos jeszce potwierdzi przepis" nie zastanawiaj sie tylko" ??? Bom ciekawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bom ciekawa
goferek potwierdzam przepis "nie zastanawiaj się tylko" gofry są naprawdę kruche i grube

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×