Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulia

29latek bez priorytetow w zyciu czy samotnosc,a moze nowo poznany Wloch z intern

Polecane posty

Witam, Postanowilam w koncu napisac cos na łamach tego forum, tak naprawdę jest to dla mnie swoista deska rozpaczy : niemogac wygadac sie nikomu postanowilam,iz tu moge napisac wszystko a Wy z tej historii wysnujecie plusy i minusy. Sprawa wyglada nastepujaco: Jestem z mezczyzna od 4,5 roku , od 4 lat mieszkamy razem -> jest to zwiazek partnerski, a raczej byl. Od 2 lat z mojej strony wszystko jakos wygaslo, ... probuje z tym wszystkim skonczyc z tym,ze jest to trudne gdyz jestesmy juz prawie jak malzenstwo po prostu zbyt duzo spraw nas laczy niz dzieli. Dlatego tez trudno z dnia na dzien powiedziec koniec, do widzenia! Poza tym przez ten czas ludzilam sie ,ze moze sie to zmieni . Do czasu, gdyz,..... W listopdzie 2006 poznalam przez internet pewnego Wlocha , z ktorym do dzis dnia koresponduje i rozmawiam cam to cam , on zamierza przyjechac do mojego miasta gdzie ma wielu znajomych(narazie jestesmy przyjaciolmi). Czuje,ze miedzy nami istnieje jakas chemia,z tym ze zastanawiam sie czy to rzeczywiscie cos czy tylkoefekt tzw.: przerwy we wczesniszym zwiazku, ktory jakby nie bylo jest chory. Moj obecny mezczyzna jest po prostu chory z milosci, poza tym od 3.5 lat przestal dbac o siebie do tego stopnia,ze ma juz 50 kg nadwagi majac 29 lat.W swoim zyciu nie ma wiekszych aspiracji, ja koncze studia . Jego dzien polega na przesiedzeniu przed kompem na ktorym prowadzi dziwne interesy , w Polsce czuje sie jak ryba w wodzie - jest Niemcem , wiec jak cos zawsze Niemieckie Panstwo wezmie go w opieke. W Niemczech jest nikim - panstwo oplaca mu wszystko , tutaj stac go na wiele...dzieki pomocy Rodzicow.min...etc. Wloch,ktorego poznalam jest jego przeciwnoscia-na tym etapie, wiem ze na pocztaku kazdej znajomosci wszystko jest piekne.... Po prostu kazdy z nich ma inne priorytety. Co najgorsze strasznie jest uzalezniony od Swoich Rodzicow. Ja sama juz nie wiem co mam zrobic(...). ...Na poczatek chcialabym od czerwca 2007 zostac poprostu sama, wyprowadzic sie z obecnego mieszkania i poszukac czegos sama. Moje zycie prywatne jest w wielkiej rozterce! time show.... what`s next ;) co zrobilybyscie na moim miejscu???

Gość aguska - 27 - latek - juz
przede wszystkim nie podejmuj jakiejkolwiek decyzji pod wplywem zauroczenia do Wlocha. Mieszkam w Italii i slyszalam pelno takich historii gdzie facet omotal dziewczyne przez neta a potem sie okazywalo ze ona planowala juz z nim zycie a dla niego byla to zabawa bo tak naprawde byl juz zajety przez inna. nie chce stwierdzic tym ze kazdy Wloch jest bee bo to nieprawda (moj maz jest Wlochem:))) ale trzeba uwazac na kogo sie natyka. zreszta niezaleznie od narodowosci - na kazda znjomosc przez neta.

Gość iksalkijjkkkak
AHAHHAh znajac wlochow ahhaa to oni sobie zarty dobrze lubia robic z kogos hmmm aczkolwiek stwierdzam ze maja wieksze poczucie humoru od polakow i sa mniej hamscy bylam z polakami ale powaga dziewczyny tyle chamstwa i zarozumialosci zaznaalm od polakow ze wlasciwie uwazam ze ile tu zyje to zaden makaron taki nie jest fajkt faktem ze sa maminsynkami i sa uzaleznieni od rodzicow ale zauwazcie ze wychodzac za polaka tez bedziecie uzaleznione od rodzicow lub od meza Tak ze nie widze tutuaj roznicyy a w italii jak by ni bylo prace zawsze znajdziecie i jak by nawet nie wyszlo z wlochem to prace tutaj zawsze znajdziesz i w jakiej bys tam nie byla sytuacjii to nanogach zawsze staniesz.A w polsce to poprostu nie mialalbys szans ani w prawo ani w lewo .Hmm pozniej poznawanie przez neta hmm za duzo roznych opcjii ja osobiscie mieszkam w italii i jestem tu nacodzien ale jak jakiegos makarona poznaje to trzeba uwazacz czy nie zonaty lub ma dziewczyne bo oni lubia troszke klamac , no ale jak naprawde mu na tobie zalezy to zauwarz ze wlosi naprawde sa zdolni do poswiecen ...bo polacy to filozofowie kieruja sie tylko tym jak maja jakis interes tzn chodzi im w wiekszosci o kase lub panienke z dobeej rodziny ehmmm jak by nie bylo mieszkam tu 10 lat aczkolwiek preferuje z charakteru wlochow jakcy by tym nie byli ale napewno nie sa takimi zarozumialymi i zadufanymi burakami jak polacy ehhhmmm