Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_moja_wina_

skad ten nieprzyjemny zapach ?????????????????????????

Polecane posty

Gość nie_moja_wina_

w okolicach intymnych oraz uplawy (chyba tez zle)...podmywam sie 2 x dziennie, prowadze higieniczny tryb zycia a zapach nadal sie utrztymuje... nie mowcie,ze mam isc do lekarza bo juz bylam-powiedzial,ze skoro jestem dziewica nie moze nic zrobic... nie przepisze zadnych globulek,kremow itp bo i tak ich do pochwy nie wprowadze... jestem zalamana...

Gość blueee
a czemu to miałabyś ich "nie wprowadzić"?

Gość ExTrA
GŁUPOTA!!!!!!!!!!! Jak nie wprowadzisz???przeciez błona dziewicza ma dziurki przez ktore wypływa krew podczas okresu!Zmien ginekologa!!!!!

Gość kukukikikakaaa
podmywaj sie jogurtem naturalnym lub mlekiem moze to zniweluje ten przykry zapach Mleko i jogurt ma podobne działanie jak globulki dopochwowe Lacktovaginal

Gość nie_moja_wina_
ale ja sama nie umiem sobie zaaplikowac tak gleboko tego kremu bo czuje bol... wprowadzam palec doslowanie na 3 cm i STOP mimo,ze staram sie rozluźnic:( mlekiem przegotowanym ?

Gość nie_moja_wina_
up 🌼

Gość perlan
jak ich do pochwy nie wprowadzisz? a tampony możesz? nie słuchaj głupot tylko idx do innego. bo co, jeżeli masz infekcje to masz z nią chodzic nie wiadomo jak długo? samo nie przejdzie :o a globulki czy tabletki wcale duże nie są i spokojnie jednym palcem można je wprowadzić. idź do innego. a nieprzyjmeny zapach to mozę być rzęsistek lub bakteryjne zapalenie.

Gość perlan
jogurty czy lactovaignal to nie sa leki, które pomogą przy infeckji. a przy wkładaniu warto tabletki nawilzyć neco wodą, wtedy łatwiej się wślizgną. kremy i maści nie są do stosowania wewnątrz. kremem mozesz sobie posmarować na zewnątrz, zeby nie piekło. idź do innego lekarza, bo nie ma sensu się męczyć.

Gość nie_moja_wina_
nie moge tampona , nawet pol najmniejszego palca nie wloze bo czuje bol... jak sobie pomoc kurcze, no... :(

Gość nie_moja_wina_
to najlepszy lekarz u mnie w okolicy... przepisal mi wlasnie krem , macmiror z dozownikiem ale ja go i tak nie wloze... moze mam jakas gruba blone bo nawet bdanie ginekologiczne jest u mnie niemozliwe do przerpowadzenia tak wyje z bolu :( ale gdybym miala jakas dziwna budowe chyba by mnie lekarz uswiadomił...

Gość nie stosuj mleka do okolic
intymnych!!! Co za glupota. Idz do apteki i kup irygator tantum rosa oraz proszek tantum rosa do rozpuszczenia w wodzie. Stosuj raz na tydzien lun raz na dwa, jesli nie bedzie trzeba czesciej. Zmien tez ginekologa, bo moze zapisac tabletki doustne, ktore pomoga zwalczyc uplawy!!!

Gość a moze Tobie powinni
chirurgicznie ta blone naciac??? Juz slyszalam o takich przypadkach, ze operacyjne usuwanie blony bylo konieczne.

Gość nie_moja_wina_
mowilam mu zeby mi przepisal tabletki doustne ale sie nie zgodzil ... zacza cos smecic...

Gość perlan
acha, macmiror - to znaczy, ze masz jakaś konkretna infekcję. nie rezygnuj z niego, bo to bardzi dobry lek i prawie "na wsztsko" spróbuj sobie go aplikować na leżąco - moze bedzie Ci łatwiej, ale NIE MOŻESZ ZREZYGNOWAĆ Z LECZENIA, samo nie przejdzie! próbuj do skutku - na pewno sie uda. ja w moich początkach przygód z tamponami też myślałam, ze nie dam rady ;) kilka razy próowałam i myślałam już, ze nie sa dla mnie - ale ćwiczenia czynią mistrza ;)

Gość perlan
na infekcje [pochwy owszem są tabletki doustne, ale jżeli się je stosuje, to wspólnie ze środkami dopochwowymi - musi być cholerstwo wybite na miejscu.

Gość nie_moja_wina_
nie wiem czy mam za gruba blone czy po prostu boje sie wlozyc palca glebiej (boszzzze jak to brzmii) raczej nie to pierwsze bo przeciez zauwazylabym np.ze krem miesiaczkowa sie zatrzymuje czu cos bo slyszalam o takich przypadkach , poza tym lekarz by mi powiedzial,ze cos jest ze mna ''nie tak'' chyba...

Gość nie_moja_wina_
ja tak serio to nie wiem czy mam jakas infekcje bo doslowanie wymusilam na lekarzu wypisanie mi jakiegokolwiek leku... nie mialam zbyt dokladnego badania z pomodu bolu :( ale skoro mam uplawy i ten zapach to cos musi byc nie tak... a jak dlugo powinnam stosowac ten macmiror bo lekarz mi nie powiedzial a ja jakos zapomnialam zapytac :(

Gość Tigi
Też miałam podobny problem. Przede wszystkim zmień lekarza (zmieniłam dziwacznego faceta po 40 na fantastyczna młoda babeczkę, która rozumie trochę więcej niż facet) Największym "wrogiem" jest stres - denerwujesz sie i się spinasz - a wtedy nie ma mowy, żeby cokolwiek "wsadzić". Jak pierwszy raz wkładałam jakąś "Pigułę", to płakałam. Następnym razem zrobiłam to BARDZO POWOLI, głęboko oddychając i starając się rozluźnić. I po chwili "samo wskoczyło". Nie chcę Cię straszyć, ale jak nie zmienisz podejścia, to możesz mieć problemy ze współżyciem - przez stres. Poza tym moze masz grzybicę. A wtedy wystarczy smarować Pimafucortem (na receptę). No i dobry płyn do higieny intymnej - bezzapachowy, z działaniem przeciwgrzybiczym. (Ziaja, Nivea,...) Pozdrawiam:)

Gość nie_moja_wina_
wlasnie niedlugo chce rozpoczac wspolzycie (juz sie boje) ale najpierw chce sie podleczyc choc troche... dzieki dziewczyny za pomoc sprobuje zastosowac sie do Waszych rad :):)

Gość perlan
ale może faktycznie zmień lekarza - niekoniecznie najlepszy dla innych musi być najlepszy dla Ciebie. tym bardziej, jeżeli chcesz zacząć współżyć - musisz wiedzieć, czy cos Ci jest czy nie. bo jeżeli masz jakąś infekcję, to wtedy preznosisz na chłopaka i koło się zamyka. i powiem Ci, ze naprawdę dobry lekarz potrafi rozpoznac typ infeckji po oględzinach upławów. idź lepiej do jeszcze jednego.

Gość 24444
ja choc juz nie jestem dziewica to musialam sie sporo nameczyc zanim wsadzilam sobie tabletke... az sie spociłam... a sprobuj clotrimazolum masci i globuleg czy czegos tam wlasnie do wsadzania. albo moze powinnac troche "przyciac" TAM fryzure... zapach jest intensywniejszy bo wydzielina zatrzymuje sie na wlosach i sie jeszcze psuje...

Gość nie_moja_wina_
hej dziewczynki! pisze raz jeszcze, zastosowalam sie do Waszych porad, przemywalam okolice intymne ziołami, kupilam te masc ziaji, ale to nie pomoglo... podmywam sie wieczorem a rano juz wyczuwam ten nieprzyjemny zapach - czy to normalne ??? czy Wy tez tak macie??? to jest taki chyba kwasny zapach... czy jakies znaczenie ma to,ze mam wystajace wargi sromowe ?

Gość nie_moja_wina_
ps.czesto sie depiluje wiec to nie od bujnej fryzurki :D

Gość nie_moja_wina_
no dlaej , wierze w Was dziewczyny- :)

Gość Sindi
Skoro juz taki temat to moze ktos mi odpowie Mam pytanie bo nie jestem pewna sama już Jestem dziewicą i miałam operacje guza na jajnikach z tego co wiem dziewice bada się ginokologicznie przez odbyt ja byłam norlamnie badana W ilu procentach i czy jest prawdopodobność że mogli mi przebić błone dziewiczą???

Gość balajlama
ja tez jestem dziewica i nie raz bylam badana przez pochwe...

Gość nie_moja_wina_
dziewczynki prosze o jakies skuteczne rady ... 😭

Gość a wtrace sie
piszesz ze to taki kwasny zapach? z tego co wiem to taki zapach jest prawidlowy. gdyby to byla rybia won albo jakis slodkawy zapach to wtedy byloby cos nie tak. a czy odczuwasz jakies inne dolegliwosci? swedzenie, pieczenie itp? acha i pamietaj aby zadbac o swoja flore bakteryjna bo jak jej nie odbudujesz to potem mozesz non stop lapac jakies infekcje. zaopatrz sie w lacibios femina i lykaj sobie codziennie po 1 kapsulce, i pamietaj tez zeby do tamtych miejsc uzywac osobnego recznika a najlepiej jakbys uzywala takich papierowych

Gość ewqa2
Zrobic posiew i czystosc- to podstawa. Przyczyn rybiego zapachu moze byc masa, np, waginoza, rzesistek , inne bakterie. Prawidlowa wydzielina nie ma zapachu. MOze byc kwasna i tyle.

tak mi przyszło do głowy, że przeciezprzyczyna przykrych zapachów z tych okolic, moze byc po prostu choroba np. rzerzączka, która może powodowac dolegliwości kobiece nawet....ale czy lekarze ginekolodzy biora taka ewentualnośc pod uwagę.....? Rzezaczka, tak jak podaja info w internecie moze imitowac nawet najcięższe dolegliwości kobiecych chorób....Czy sie myle?