Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pumeksol

baaaaardzo niregularne cykle

Polecane posty

Gość pumeksol

witam, czy moze jest tu ktoś, kto ma/miał tak jak ja? a mianowicie. odkad pierwszy raz dostałam okres w wieku 12 lat (obecnie mam 22) mam nieregularne cykle. dostawałam okres raz na 3 miesiace, 6... różnie. poszłam do ginekologa mając lat 15 i pani doktor przepisała mi wspaniałe tabletki diane-35 które brałam pół roku po czym je odstawiłam no i sytuacja powracała - okres znikał. potem byłam jeszcze u 2 innych ginekologów i robili mi badania hormonów (niby wszystko w normie), usg też nie wykazało zespołu policystycznych jajników. bałam kilka razy różne tabletki anty (2 lata, rok, 1,5) i za każdym razem jak je odtsawiałam okres znikał. ostatni miałam we wrzesniu. obecnie nie biore nic, w ogóle sie z moim narzeczonym nie zabezpieczamy... i w sumie nie, żeby brak okresu mi przeszkadzał - bo brak to tak na prawde jeden "kłopot" z głowy (wiecie - podpaski,tampony takie tam), ale ja się zaczynam coraz bardziej martwić o to czy w ogóle będe mogła mieć kiedyś dzieci??!! mój obecny giekolog mówi mi ze dopóki nie chcę mieć TERAZ dziecka to sie mam nie martwić, ze jak bedzie tak daleko to pomyślimy. ale mnie to niepokoi i chce wiedzieć?! tym bardziej ze zapół roku wychodzę za maż. CZY KTOŚ ZNA KOGOŚ LUB MA TAK SAMO JAK JA?! :(

Cześć. Moja rada to jak najszybciej do gin. endokrynologa. I zbadaj wszystkie niezbędne hormony. Niestety czasem się zdarza, że dziewczyny maja zespół policystycznych jajników bez obrazu na usg. Czym wcześniej się dowiesz tym lepiej dla ciebie. A może to tylko jakies zaburzenia hormonalne, a z hormonami to jak z kostkami domino...Po prostu trzeba sobie pomóc. A tabsy nie zawsze są dobrym rozwiązaniem. Powodzenia :)

Gość pumeksol
zna ktoś dobrego gin-endokrynologa w rybniku??!!

Gość krupniok i żymlok
jakbym czytała o sobie. mnie też od 16 roku życia faszerowali diane35. nie miałam żadnych badań poza usg (wykazało jajnik policystyczny) i tyle. teraz mam 21 lat i od 3 lat łykam tabsy. oczywiście w celu anty. ale coraz bardziej się boje że po odstawieniu nie będę mogła mieć dzieci... mój lekarz uważa podobnie jak Twój, że zaczniemy sie martwić po odstawieniu hormonów, jak będę się starała o dziecko. a ja ciągle nie wiem czy tak długotrwałe przyjmowanie tabletek nie rozreguluje mnie zupełnie....

Gość Innkaa
Ja miałam bardzo podobnie, od smaego poczatku gdy dostałam okres moje cykle były bardzo nie regularne co 2, 4, 6 anawet wiecej miesiecy dostawałam okres. Poszłam do gin w wieku 16lat zrobiłam badania krwi by wykluczyc anemię, badania hormonalne i usg. Wszystko wyszło w normie. a okres się huśtał...Daostałam luteine i wszystko zaczęło sie poprawiać wprawdzie nie miałam okresu co 28dni a co 30-32. Ale był! Teraz mam 21lat i od roku biore tabletki anty i nie co bedzie z moim okresem po ich odstawieniu, mam ndzieję ze wszytko dobrze. Mozę powinnaś zrobić jeszcze raz badania? zminic ginkologa? Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość pumeksol
a jest ktoś na tym świecie kto tak miał i komu udało się zajść w ciążę?