Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czysty pan....

Prysznic na basenie trzeba brać nago

Polecane posty

Gość break2452
W Polsce ludzie chętniej pływali by w gównie niż woleli się umyć (wiekszość). Zero szacunku dla bliźniego, którego ponoć tak kochają. Jak sie wstydzicie to basen nie jest dla was. Najlepiej w domu też myjcie sie w ubraniu.

Gość gość
Rozumem ,że treba dbac o hiiene,ale nie popieram ogolnej kapieli nago,nie zyzce zeby ktos ogladał mnie nago to jest jasne,pownni zrobic pojedyncze kabiny

Gość gość
Higiena higieną to ważna sprawa,ale prywatność i intymność to tez druga sprawa,to może na co dzień będziemy chodzić nago.Nie każdy chce żeby oglądać go nago,powinny być pojedyncze kabiny i zbiorowe jak ktoś lubi.A może nago w basenie pływać po co zakładać kąpielówki.

Gość gość
Skonczyły sie zarty brudasy w kostiumach ... "Mając to na uwadze, Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) postanowił działać, rozsyłając do właścicieli basenów rozporządzenie. Pośród wielu niebudzących wątpliwości punktów, znajduje się zapis, który już zdążył wywołać niemałe kontrowersje. "Bezwzględnie każda osoba przed wejściem do hali basenowej powinna dokładnie umyć się mydłem i spłukać pod natryskiem (bez kostiumów kąpielowych)" - czytamy w dokumencie GIS. O ile zapis mówiący o konieczności dokładnego umycia ciała przed wejściem do wody znajduje się od dawna w regulaminie każdego basenu, o tyle ustęp o uczynieniu tego nago jest nowością. " sprawdz google - nago basen

Gość gość
to niech poodgradzają komory prysznicowe skąpią na kilka desek przedziałowych?

Gość gość
faceci chętniej się rozbiorą wspólnie niż baby,chłopy nawet sikają koło siebie na stojąco baby obok siebie do kubełków by nie sikały

Gość gość
cóż... pracuję na basenie, wiem co w wodzie pływa, bo ludzie przed wejściem się nie myją nago.... brzydzę się do tego wejść, a jak pomyślę o włożeniu twarzy do tej wody... smacznego wszystkim pruderyjnym brudasom

Gość gość
Po pierwsze, mycie intymnych części ciała, to czynność porównywalna do załatwiania i podcierania się, zmiany podpaski etc. I nikt przy zdrowych zmysłach nie chce takich czynności wykonywać publicznie ani być zmuszony patrzeć na to.To jest niesmaczne :O Po drugie, jeśli ktoś twierdzi, że pod prysznicem na basenie można porządnie się umyć, to sam jest brudasem. Najczęściej prysznice na basenie są zamontowane wysoko na ścianie i czasem ledwo z nich leci woda. A żeby porządnie się umyć to nie wystarczy tylko się namydlic, lecz przede wszystkim wyplukac. Trzeba by chyba stanąć na głowie, żeby pod takim prysznicem to porządnie zrobić :D Po trzecie, mam obrzydzenie wchodząc pod prysznic, pod którym wcześniej "myla" się jakaś goła "czyscioszka" i tą samą ręką którą miedlila w kroku, naciskala przycisk :O przenosząc na niego swoj***akterie. Potem przyjdzie dziecko, nacisnie przycisk umyje buzię i infekcja gotowa :( Po czwarte, brudasy były, są i będą. Wiec woda w basenie powinna być porządnie dezynfekowana i badana. Bo to, że ktoś się publicznie obnaży, wcale nie oznacza że jest umyty. Oznacza tylko tyle że lubi się obnazac. Osoba która dba o higienę, na basen przyjdzie już czysta, bo wie że tam nie ma warunków do porzadnego umycia się.

gość 2016.09.30 Niesmaczne to jest jak wniesiesz w tych swoich majtach zawartość do basenu. Bywam w wielu aquaparkach i zgrozą napawa i obrzydzeniem to co widzę. Mężczyźni i kobiety w szatni już są w strojach, które założyli w domu, niektórzy faceci to na dodatek na slipy lub bokserki zakładają bermudy kąpielowe. Pamiętajmy, że część z tych osób do aqua przejeżdża kilka lub kilkadziesiąt kilometrów. A po operacji "przebrania się" maszerują, przynajmniej ich część do basenu omijając szerokim łukiem prysznice, bo przecież, być może wykąpali się w domu. To jest obrzydliwe. W Czechach i w Niemczech w niektórych ośrodkach są nawet koedukacyjne prysznice, w Polsce nagość tam gdzie jest naturalna to sensacja. Brudasy tłumaczą brak higieny wstydem, ale nie wstyd, że kolokwialnie mówiąc "śmierdzi mu z zada" na basenie.

Ponadto bzdurą jest że pod prysznicem nie można się umyć - moim zdaniem prysznic jest bardziej higieniczny niż wanna.

Gość gość
ja wcale nie chodzę na basen bo się brzydzę,tak samo nie wykąpię się w morzu czy jeziorze...ale branie prysznica na basenie nago to przesada...gdzie wstyd?

Gość gość
"Ponadto bzdurą jest że pod prysznicem nie można się umyć - moim zdaniem prysznic jest bardziej higieniczny niż wanna." x Prysznic owszem jest higieniczny, o ile nie przewija się przez niego mnóstwo osób i można wziąć końcówkę\słuchawkę do ręki i wyplukac dupsko. Na basenie zazwyczaj, ani jedno ani drugie jest niemożliwe. Pod natryskiem na basenie, można umyć w zasadzie wszystko, z wyjątkiem tyłka :P Więc tłumaczenie ekshibicjonizmu, rzekomą higieną jest śmieszne :D xxx "Mężczyźni i kobiety w szatni już są w strojach, które założyli w domu" x Już lepiej jak ktoś na umyty tylek założy wyprany strój, na basenie obmyje się jeszcze przed wejściem do wody, nie wypinajac na innych golego tylka. Niż ekshibicjonista, który przyjdzie na basen ze śmierdzącym zadem, i na oczach zniesmaczonej publiki będzie go pucowal, a wyplucze... w basenie, bo pod natryskiem to niewykonalne, bleeeee.

Gość gość
Jeszcze czego. Żeby takie oślinione zboki, jak założyciel tematu śliniły się jeszcze mocniej. Ekshibicjonistów należy eliminować ze społeczeństwa.

Gość gość
A co z tymi, którzy pod prysznic wejdą nago po czym włożą na siebie brudy strój? Nic nie gwarantuje bezpieczeństwa :D jak żyć!??

Gość gość
Ja się kapie przed wyjściem z domu.. i przed basenem w stroju się oplukam. Raczej kąpiąc się dokładnie 15 min przed to nie wniosę zarazków... ja się po prostu krępuje rozebrać do naga i już. Jestem wstydliwą i co zrobię... części intymne ciała uważam ze są dla mnie samej, chłopaka/męża i ginekologa i koniec. Raz mając 17 lat jak byłam na basenie to rozwiązała mi się gora od stanika obok kapała się babka ok 35 lat i spoglądała na mnie hihotajac... powiedziała żebym się nie krępowała bo mam ładne małe cycuszki... w życiu takiego wstydu nie przeżyłam... uciekłam na basen a na basenie ta babka mi oczka puszczała... tak ze nie rozbieram się bo nie wiadomo kto może stać koło mnie.