Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reakcja Waszych rodziców

Reakcja Waszych rodziców na Waszą wyprowadzkę

Polecane posty

witam. Własnie ejstem w trakcie przeprowadzki i mam takie pytanko?Czy Wasi rodzice a w szczgólności mamy też rozpaczały jak się wyprowadzaliscie z domów??

Gość cadc
u mnie byla to obustronna radosc i ulga

dlatego zapytałam ponieważ ja się cieszę ale z drugiej strony jak widziałam smutek u mamy keidy sie pakowałam to starsznie mi żal było...

widze, że chyba tylko ja mam taki problem;)

Gość Balbinka B
Moja mama to płakała, jak się wyprowadzałam. Przeżywała to bardzo.

Gość opuncja figowa
u mnie były nawet próby przekupstwa, zebym tylko została, ale niestety. Później były groźby ,ze sobie nie poradzę, a teraz sobie nie wyobrazają ,ze miałabym z nimi mieszkać.Normalna kolej rzeczy, dodam,że byłam najmłodsza, więc to pomoim odejściu nastąpił tzw. kryzys pustego gniazda.

No właśnie Balbinka u mnie jest to samo...aż ja potem zamiast sie cioeszyc to siedze i myśle co Oa sama porabia. Siostra moja miała łatwiej bo jak Ona sie wyprowadzała to ja jeszcze zostawałam w domu. Dzisiaj po pracy mam zamiar jechac do mamy i juz wiem ze jak będe od Niej wychodzić to znwou będzie płakała...echhhhh

Gość Balbinka B
No, moim rodzicom został mój młodszy brat w domu, więc nie powinni tego tak przeżywac, a jednak ....

Gość delicja malinowa
dostalam w twarz od mamy. nerwy jej puscily zupelnie. pokazalam sie w domu dopiero miesiac pozniej, jak juz przetrawila to co sie stalo.

u mnie był żal i smutek i mimo tych dobrych kilku lat nie mieszkania z rodzicami nadal tęsknią i woleliby abym była z nimi ale rozumieją że tak kolej rzeczy moze gdyby to był wielki dom nie mieszkanie to może mieszkalibysmy razem:P

Gość bziku
mnie też najchętniej zostawiliby w domu. W moją wyprowadzke raczej nie wierzyli, tata pokiwał głową: idź idź... szybciej wrócisz niż wyjdziesz. mama była wściekła, bo wiedziała, ze ja osioł uparty i po takim tekscie taty juz na pewno zrobię wszystko żeby się udało. I udało się. Rodzice tęsknili i tęsknią, ale pogodzili się. Wyprowadziłam się z domu jak miałam niecałe 21 lat.

Gość andzia andzia
trudno wyprowadzkę do akademika nazwać wyprowadzką z prawdziwego zdarzenia, ale to jednak już coś. liczę sobie 19 lat, jestem na pierwszym roku studiów i żyję sobie w akademiku. do domu rodzinnego mam tylko ok. 30 km, ale rodzice i tak nalegali na to, żebym zamieszkała w domu studenckim-no, to mieszkam, od samego początku studiów. również już na samym początku mój pokój w domu rodzinnym został zmieniony i oddany innej osobie z rodziny. rodzice mówią mi, że tęsknią, ale cieszą się, że się usamodzielniam i mają nadzieję, że życie z nimi pod jednym dachem to zamknięty rozdział. trochę mi smutno z tego powodu; czas zweryfikował nasze więzi... wiem, że mnie kochają, zawsze byli bardzo zaangażowani w moje życie, okazywali mi miłość. ale fakt, iż tak niesamowicie łatwo przyszło nam rozstać się świadczy o czymś smutnym.

Gość mamutia
A ja jestem mamą i właśnie zachęcam mojego syna do poszukania mieszkania.Dlaczego?!Dlatego,żeby przestał się stawiać i wczuwać w dorosłość/23lata/i żeby zrozumiał że życie to nie ciągła zabawa i tzw.luzik!!!!!!!!!!!!!!!Odrazu zaznaczę/bo podejżewam,że teraz mnie zaczniecie krytykować/KOCHAM MOJEGO SYNA !!!,i chcę jego dobra.

Ja się nie dziwię wypowiedzi powyzej... Mojego mama też chciała zeby się wyprowadził i usamodzielnił więc ja Cię rozumiem.

reakcja moich rodzicow jak powiedzialam ze wyprawodzam sie na stale zagranice w czerwcu tata:\"no i dobrze cora ja Tobie zycze duzo szczescia niech ci sie wiedzie\" mama:\"a nie mozesz znalezc tutaj pracy?zawsze masz nas!!! \"(taaa do 40stki bede z rodzicami mieszkac i na ich utrzymaniu:P

Moja mama ubolewała strasznie...zresztą do dzisiaj mówi, że jakoś tak pusto beze mnie...

u mnie była wielka awantura na trzy fajery wyprowadzałam się w wieku 23 lat do mojego jeszcze wtedy faceta, sporo ode mnie starszego

moja mama po mojej wyprowadzce wyremontowała mój pokój i wreszcie ma własny kąt. Generalnie wszyscy zadowoleni, a ja nie wyobrażam sobie ponownego mieszkania z rodzicami.

Gość młodaaaaaaaa
ja sie wyprowadzilam niedlugo po maturze. a wlasciwie wyjechalam z facetem za granice. rodzice nie byli tym zachwyceni(jestem najmlodsza) ale mimo tego pomogli mi przy wyjezdzie i finansowo i tak ogolnie:)

winogronka, typowo gowniarskie podjescie. Jeszcze sobie bedziesz brode pluc, jak np dopadnie cie choroba za granica, luby bedzie bzyt zajety, zeby sie toba zajac, a rodzice daleko. Takie teksty jak ty puszczalam w wieku 18-19 lat.

Gość a mnie to rodzina wyrzucila
na ulice ze slowami wypierdalaj stad!!!