Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

ANATOMIA-kto zna dobrze?chodzi o czaszke..

Polecane posty

a dokladnie o wszystkie konstrukcje w jamie nosowej i budowa kosci sitowej wraz z cala okolica....jakos tego nie pojmuje do konca.Prosze o pomoc

pOWIEDZIALA CO WIEDZIALA-ZNAM WSZYSTKIE KOSCI A NAPEWNO NAWET WIECEJ NIZ PRZECIETNY CZLOWIEK-CHODZIMI O ZALEZNOSCI BARDZIEJ SZCZEGOLOWE W OKOLICY KOSCI SITOWEJ.POZDRAWIAM

jezeli znasz to bardziej niz inni to z czym masz problem?? zaloze sie ze masz pod reka bochenka albo jakis swietny atlas wystarczy popatrzec z kazdej strony :) wiem ze moze byc problem wiec najlepiej najpierw popatrzyc na te ryciny gdzie kazdka kosc jest innym kolorem zakolorowana żeby wiedziec ktory element do ktorej kosci nalezy napewno chodzi ci o palatinus maxillaris sphenoidalis lacrimalis vomer itd... a masz czaszke otwierana w przekroju poprzecznym??

cupula pleurae s. pleuralis - osklepek opłucnej pokrywa szczyt płuca, który wystaje ponad górny otwór klatki piersiowej :) a do czego to potrzebujesz;>?

bo anatomia to bardzooo ciezka nauka, to nie podlega wątpliwości :) ale zeby juz do egz??toz to 2msc jeszcze :P a gdzie studjujesz??

czyli Ciebie mozna wykorzystac do biochemii i chemii medycznej :) dodaj sobie topik do ulubionych - pewnie sie odezwe i bede krzyczec o pomoc:D

no to narazie z chemii med pomożesz;p akurat za tydzien mam kolosa:) powodzenia na egz - jakby cos to ja tu zagladne jeszcze:)

ah nie zauważyłam ostatniego pytania - tak jest robak jak to robak musi sie poruszać - w końcu to jego praca poniekąd :) :D

i jak po egz??przydałam sie??:P no sobie zapamietaj ze robaka nie wolno zalewac:Dbo to takie niezdrowe jest:) on wtedy biedny sie nie rusza a czlowiek bardziej pobudzony jest i sie dziwnie rusza:D