Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obese

Wazysz 90,100kg?????

Polecane posty

Gość obese

Dziewczyny, powiedzcie mi, jak sie ubieracie wiosna przy tej wadze? Jestem po prostu zalamana. Kiedys wazylam 100kg, ale to byla zima, wiec zakrywalam sie kurtka. Teraz znow tyle waze, a wiosna tuz tuz...Co nosic, aby czuc sie jak najbardziej komfortowo???

Gość najlepiej sie zaczac odchudzac
ale tak naprawde, tak aby wytrwac a nie na wiosne martwic sie co wlozyc. ja nosilam dlugie bluzki i swetry. ale czułam sie strasznie!!! po prostu tragicznie. przy takiej wadze nie da sie dobrze wygladac w niczym!!! teraz waze 55 kg! i moge ubierac co chce! :classic_cool:

Gość obese
Juz zaczelam sie odchudzac, tylko zanim bede szczupla minie jeszcze wiele miesiecy, a w czyms chodzic trzeba. Grubaski, co nosicie albo nosilyscie wiosna???

nie martw sie. ja waze 66 kilo i nie moge na siebie kupic fajnej kurtki bo mam duzy biust i nic sie nie dopina. a mierzylam dzisiaj rozmiar XXl. mlodziezowy niby. moglabym juz sie nie odchudzac ale musze dalej bo ubrania coraz mniejsze sprzedaja. a tobie, chociaz nie wiem ile masz wzorstu, radze zaopatrzyc sie w spodnice szyte ze skosu na gumce. posluza ci dlugo jesli sie odchudzasz. ja kupilam taka w rozmiarze 44 a teraz nosze 40 i tez wyglada super. do tego bluzka, najlepiej tez szyta z miekkiej tkaniny tak zeby troche sie naciagala jak jestes grubsza i zeby nie bardzo zwisala jak schudniesz. np. bawelniane koszulki. kupowania jeansow nie polecam. lepiej jakies na kant, ktore mozna za grosze zwezic u krawcowej jak stana sie za luzne. a najlepiej to poszukaj w sklepach z uzywana odzieza. jesli schudniesz duzo, to nie ma sensu wywalac kupy kasy na ubrania przejsciowe.

Gość jak nie musisz
to sie nie odchudzaj lady. nie gadaj glupot, ze MUSISZ sie odchudzac bo ubrania szyja coraz mniejsze! wlasnie, ze szyja coraz wieksze! tez uwazam, ze nie ma sensu wydawac kasy na ubrania jak sie schudnie. i lepiej kupic w sklepach z uzywana odzieza bo tam sa tansze. ja nosze dopasowane ubrania, a zawsze na to jakas narzutka dłuższa lub kamizelka... czesto tez w pionowe paski bo to podobno wyszczupla. nie nosze takich wzorów duzych bo to chyba pogrubia.

ale ja nie gadam glupot. musze sie jeszcze poodchudzac i zjeschac conajmniej 6 kilo bo mam cienkie kosci i zwyczajnie teraz to juz ze zwgledow estetycznych. ubrania mze szyja coraz wieksze ale na starsze panie. a ja mam 23 lata i chcialabym normalne mlodziezowe kurtki nosic a te niestety sa coraz mniejsze. przynajmniej z tych tanszych.

Gość obese
Ja musze kupic sobie jakies ciuchy, przynajmniej 1 pare spodni i 2 bluzki. Waze 100(mam 177cm) i minie troche czasu zanim bede wazyla 80kg(na ta wage mam juz jakies ciuchy) Zawsze jak bylam gruba, to siedzialam w domu, bo wstydzilam sie wychodzic. Teraz chce to zmienic, ale zeby wychodzic z domu musze miec jakies ciuchy. Dzisiaj juz mialam problem, bo na kurtke zimowa jest za cieplo, a ja nie mam co na siebie wlozyc innego! Zawsze pod kurtke nosilam jakas bluzke domowa, ktorej i tak nie bylo widac, bo kurtka byla zapieta. Czy znacie sklepy, ktore maja dzial XL? Wolalabym unikac sklepow dla puszystych, bo jestem mloda i nie chce byc gruba i jeszcze ubierac sie jak babcia. Wiecie gdzie moglabym kupic sobie jaka kurtke?

Gość do LADY
ubrania akurat szyją coraz większe - w tym sezonie weszła nowa numeracja w większości sklepów - taki chwyt marketingowy - to co kiedyś było 38 teraz jest 36, to co było 40 - teraz 38 itd. a to że masz duży biust nie zależy od rozmiaru - i tak będzie i tak, może na zamówienie coś zrób - dopasowane do Twojej figury

Gość aaajaaa
Poszukaj na allegro. Tylko dokladnie czytaj opisy. No i musisz sie zmierzyc, zeby wiedziec :)

wiesz, mieszkam troche na zadupiu i zdaje sobie sprawe, ze w wawie np. czy innych miestach moglabym spokojnie kupic fajne ciuchy. ale pechowo mieszkam na wsochodzie polski i z normalnych sklepow mamy tu Orasay i Carry przy czm ubrania z tego drugiego wybitnie mi sie nie podobaja. druga psrawa to to, ze w sklepach ceny sa zbyt wysokie na studencka kieszen niestety :/

aha, obese - jak juz mowilam - staraj sie kupowac ubrania z wmiare rozciagliwych tkanin. np. streczowe spodnie na kant/naprawde dobrze sie ukladaja na figurze. kup przyciasne ale takie zebys sie w nie miescila. jak schudniesz to beda w sam raz a i jeszcze potem jak schudniesz jeszcze pare kilo to sciagniesz paskiem i bedzie dobrze. wazysz duzo i pierwsze 5 kilo to raczej nie bedzie duzych zmian w obwodach. ale za 10 kilo to juz tak.

Gość - xxxl
Do Obese - wbrew pozorom, przy tej wadze nie powinno się nosić obszernych " worów " i bardzo luźnych ubrań, bo to tylko dodatkowo Cie pogrubia. Dobrze by było pooglądać program na TVN Style - Jak się nie ubierać. Jesteś wysoka, to pasowałyby dobrze skrojone eleganckie spodnie, na to tunika dopasowana w pasie z rozcięciami po bokach, warto zawiązywać apaszkę - taki chudy długi szaliczek, związany w supełek na wysokości biustu to " rozcina " optycznie postać. Sporo można się nauczyć maskować. Dobrze dobrane ciuchy moga automatycznie " odchudzić " dopóki nie schudniesz faktycznie :)

Gość Karenina
Autorko...w żadnym razie nie ubieraj wielkich swetrów etc. Pooglądaj sobie programy na TVN styl albo w niedzielę rano na drugim programie. Bluzki koszulowe, duże dekolty, długie korale, buty na obcasie lekkim.....

Witam Zacznę od tego,że staram się zrzuciś dość sporo ,bo prawie 20 kg.Od stycznia nie jadam chleba / zastąpiłam go sucharami i macą / Jem dużo warzyw i owoców,ale niestety miewam też chwile zwątpienia i ...grzeszę Obese! To prawda,że warto poszukać ciuchów w second hend\'ach / sama prowadzę taki mały sklepik i zawsze starałam się mieć duże rozmiary i ponoć z tego słynę w moim miasteczku,że dbam o Puszyste Panie i nie okłamuję ich że w czym wyglądają dobrze jeśli tak nie jest/ Moja rada: poszukaj ciuchów doroty perkins-są dobrze skrojone dla rozmiarów od 44 w górę.To ciuszki z anglii. Również duńskie firmy support i studio specjalizują się w dużych rozmiarach. Ostatnie kolekcje support i studio są bardzo odważne i proponują dla Pań spódnice z różnego rodzaju cięciami i wstawkami a nawet typ bąbki.Nie bój się jednak te współczesne bąbki MUSZĄ podkreślać biodra/i są raczej od tzw lini majtek-czyli wyższe biodrówki/a poszeżają się dopiero za lub przed kolanem.I oczywiście długości spódnic do pół łydki. Nie ubieraj długaśnych spódnic i długaśnych bluzek Unikaj dżinsów jeśli masz niezbyt szczupłe nogi / czasami tusza idzie głownie w brzuszek/ Jeśli lubisz spodnie 7/8 czyli przed kostkę-nie myl z 3/4 za kolanem to noś do nich buty na koturnie takiej dość \"ciężkiej\".Sprawi to,ze nogi będą wydawały się smuklejsze. Ubieraj i wybieraj bluzki z dekoltem w rzw serek i noś jakieś długie korale,długie ale cienkie apaszki,szale;duże torby. Możesz ubrać nawet obcisłe spodnie np lekko rozszerzane od kolan i do tego długą tunike. Ja zawsze staram się dobrze doradzić moim klientkom i wiem,że jeśli powiem:proszę nie brać tej bluzki,bo jest zbyt obcisła to moję klientki do mnie wrócą,bo mi ufają,że nie wciskam na siłe.Chcę ,by czuły się dobrze i mam wielką satysfakcję gdy widzę panie na mieście w moich ciuszkach. Trzymam za Ciebie KCIUKI - wiem,że schudniesz / a może razem się poodchudzamy?/ Jeśli będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało. Papatki

Gość duży okruch
Obese, popatrz do Bon Prix - sprzedaż wysyłkowa. Mają tam duże rozmiary a ciuchy nie są li i tylko worami! Ja też biorę się za odchudzanie - chcę zrzucić do lata z 15,20 kilogramów. Wzrost 179, waga 85.... miałam już 97, zeszłam do 77...no ale po 2,5 roku wróciło mi 8 kilo (przez ciacha przyznam się!).... więc bądźmy w kontakcie! i nie martw się, że dużo przed Tobą do zrobienia, bo jak będziesz tracić kilo po kilo to zobaczysz jak czas poleci a motywacja wzrośnie!

Gość ja nie ale
moja mama waży 90-100 kg i jest zadbana i elegancka i co z tego, że jest gruba i ma 50 lat? umie się świetnie odpicować,ma świetny gust, lubię łazić z nią po mieście no i ma wciąż powodzenie u facetów :-) więc babeczki ze 100 kg nie załamujcie rąk, tylko dbajcie o siebie! naprawdę możecie być seksowne i czarujące przy tej wadze!!

Może i teraz dawna 40 to 38, tylko ze jak kiedyś była z danego fasonu rozmiarówka np. do 46 to teraz jest maksymalnie do 42. Jam mam podobny problem jak Lady i nieraz wdaję sie z dyskusję z osobami pracującymi w sklepach i nawet nie macie pojęcia jak często słyszę, że już nie robią odpowiednika tego rozmiaru. Najbardziej to mnie zawsze intryguje że za granicami naszego kraju mogę kupić super ciuchy bez problemu a u nas to zawsze wszystko porąbane... Lady ja nie wiem czy schudnięcie coś Ci sensownego da. Bo u nas po prostu niektóre ciuchy są szyte dla osób z mikro biustem i nawet jak schudniesz ogólnie to Ci będzie w innym miejscu wisiało.Ja tak miałam za czasów chudości: w biuście opięte, a w pasie jeszcze jedna osoba by nieomal wlazła. Ja tez mam duży biust i normalnie mnie krew zalewa jak mi w sklepach tłumacza że powinnam staniki zmniejszające biust nosić. Kurde nie po to mi piersi urosły żeby się ich teraz wstydzić i ukrywać! Obese--- przede wszystkim zmień podejście do samej siebie. Nie zapędzaj się w błędne koło workowatych ciuchów, bo to nie pomaga, a przy okazji człowiek czuje się jeszcze grubszy i mniej atrakcyjny. Nie mówiąc o tym że bardzo wiele takich ciuchów najzwyczajniej w świecie pogrubia. Zastanów się co jest w Twojej sylwetce atutem (bo na pewno coś jest) może to zgrabne nogi, może ładny dekolt i to wyeksponuj :) Po za tym to fakt, jak się zaczęłaś odchudzać nie wydawaj za wiele kasy na ciuchy stwórz sobie ze 3 komplety w miarę uniwersalne (żeby coś było np. na specjalne okazje) i to zdecydowanie najlepiej na gumce, albo w na tyle prostym kroju żeby się dało zwęzić :) Życzę powodzenia i szybkiej konieczności wymiany ubrań na mniejsze :)

Gość mai89
Pamiętam gdy ważyłam 100kg nie mogłam sobie niczego kupić co by pasowało do mojego wieku a co najważniejsze by mi się podobało a jak się podobało to było takie malutkie ;/ale w końcu przejrzałam na oczy i zaczęłam się odchudzać zamówiłam sobie suplement Afrykańskie Mango http://afrikanmango.pl później trochę zmian żywieniowych i na koniec więcej ruchu! okazało się że to wystarczy by zrzucać po 2kg tygodniowo!