Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka ninka ninkaaaa

jestem przy 4tabletce z2 opakowania NOVYNETTE,a od dzis musze brac AZITROX-help!

Polecane posty

hej! Jestem przy drugim opakowaniu NOVYNETTE a dokladnie przy 3 tabletce, tzn dzis wezme o22.30 czwrta... Od wczoraj jestem chora, mam zapalenie gardla i lekarka przepisala mi dzis Azitrox 500 mg ( sa 3 tabletki , stosuje sie ten antybiotyk raz dziennie). Kompletnie zapomnialam jej powiedziec ze biore novynette, a jak mi sie przypomnialo to poszlam do ginekologa mojego ale sie okazalo ze dzis on nie przyjmuje :/ Wiec wzielam AZITROX o 11.45 bo wszystko mnie bardzo boli i bez antybiotyki by sie nie obeszlo... Novynette qwezme o 22.30... Wiec czy ten antybiotyk obnizy skutecznosc Novynette? Czytalam ulotke Azitroxu ale w nim nic nie bylo o stosowaniu antykoncepcji a w ulotce Novynette nic nie bylo o makrolidach ( Azitroz jest makrolidem) , wiec nie wiem czy powinnam sie bac czy powinno byc ok? Powinnam sie zabezpieczac dodatkowo? jesli tak to przez jaki czas? A moze nie powinnam robic tygodniowej przerwy jak skoncze opakowanuie? pomozcie... Dzieki i pozdroo

halo...odpowiedzcie cos....

skoro nic nie piszę na ulotkach tzn nie kolidują ze sobą to raczej możesz byc spokojna ale na wszelki wypadek zabezpieczaj sie dodatkowo w trakcie brania antybiotyku i 7 dni po zakończeniu kuracji przerwę możesz zrobić normalnie tak jak zawsze

Dzieki za odpowiedz :) Wlasnie na Azitroxie nic nie pisze o tabletkach anty, a w novynette pisze, tylko nie ma wymienionych makrolidow, do ktorych nalezy oby antybiotyk. Do ginekologa pojde dopiero w czwartek, wiec wole teraz byc spokojna... Choc w chorobie na pewno nie bede sie kochala ;) Ale chodzilo mi wlasnie jak pozniej to moze byc no i jak z ta przerwa. Dziekuje Ci:)

Gość meheret
ja jestem na logeście jak ostatnio musiałam wziać antybiotyk to lekarka powiedziała ze jeśli antybiotyk obniży działanie tabletek to tylko i wyłącznie podczas brania antybiotyku czyli zazwyczaj 7 dni a po zakończenia kuracji nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac.